Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Csalánosi parkerdő melletti hulladéklerakat Kecskeméten

A Csalánosi parkerdő Kecskemét nyugati részén terül el, az illegális hulladéklerakat viszont az parkerdő melletti földúton. Főként kommunális és építési illegálisan elhelyezett hulladék található a bejelentés helyszínén.

Sokaknak ismerős lehet a helyszín, méghozzá azoknak akik olvassák a Mágnes horgászaink rovatát. Hiszen közel két hete a Csalánosi erdő tó vízét derítették fel. A beszámoló ide kattintva elérhető.

Csalánosi parkerdő melletti hulladéklerakat Kecskeméten. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Csalánosi parkerdő melletti hulladéklerakat Kecskeméten. / Fotó: hulladekvadasz.hu

A bejelentés szövege
“Tisztelt Cím! Kecskeméten a Csalánosi erdő és a Heliport ipari park közötti földút mellett feltűnő építési/bontási és háztartásban keletkező hulladékrakás van. A Csalánosi erdő földútjai mellett is vannak kisebb hulladékok, melyek TeSzedd keretében is szedhetőek. “

A helyszín korábban is közkedvelt volt a természetromboló, vandál egyéneknek. Az alábbi linken Baon.hu -n olvasható erről szóló cikk ide kattintva.

Hulladék jellege: háztartási, építési

Továbbítjuk a bejelentést az aktuális önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést!


Csalánosi parkerdő bemutatása

A hatvanhét hektáros kedvelt kirándulóhely gazdája a Kefag Zrt. Juniperus parkerdészete.

Története
Az erdő telepítése 1960-ban kezdődött. A terület gyenge minőségű legelő volt, mélyfekvésű szikes lapossal, közepén egy kiszáradó félben lévő tóval. Parkerdővé alakítása tizenöt év múlva kezdődött. Ekkor építették a sétautakat, az esőbeállókat, a tűzrakó helyeket, a kaput és kihelyezték az első tájékoztató táblákat. Majd a terület vízrendezése, az elmocsarasodott tó kimélyítése, a szánkózódomb megépítése következett. A fejlesztés harmadik ütemében a tornapálya, a játszótér, az új tűzrakóhelyek, a padok és az asztalok készültek el.

Forrás: baon.hu

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek