Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Veresegyházi Ivacs hulladéktüzei az ATV Híradóban (videókkal) - Hulladekvadasz.hu

Veresegyházi Ivacs hulladéktüzei az ATV Híradóban (videókkal)

Veresegyházi Ivacs hulladéktüzeiről az ATV Híradója is beszámolt a múlthét szerdán. A helyszínről a bejelentést május 13-án publikáltuk mielőtt a Levegő Munkacsoport a helyiek kérésére kilátogatott volna a veresegyházi Ivacsra.

Az Atv Híradójában elmondták, hogy vizsgálatot indít a katasztrófavédelem annak kapcsán, hogy a veresegyházi Ivacs városrész határában a Levegő Munkacsoport a helyiek hívására olyan szerintük illegális hulladékégető nyomaira bukkant, amely káros anyagokat bocsát ki.

Veresegyház, Ivacs, illegális hulladékégetés

Illegális hulladékégetésről érkezett panasz a Levegő Munkacsoporthoz Veresegyház Ivacs településrészről. A lakók szerint évek óta folyik az égetés, állítólag engedéllyel (?!). A helyszínen nagy mennyiségű hulladékot és kezelt fa, műanyag égetésének nyomait találtuk. Ki vállalja a felelősséget a történtekért? Az ügy tisztázása érdekében az illetékes hatóságokhoz fordulunk.

Közzétette: Levegő Munkacsoport – 2017. május 22., hétfő

A bejelentés után pár nappal felvettük a kapcsolatot a veresegyházi jegyzővel, hogy ezzel teret engedve a vélemények többoldalú kinyilvánításának De eddig még nem kaptuk választ. Körülbelül egy éve már volt bejelentés az oldalunkon Veresegyházról, amit az önkormányzat egy héten belül meg is oldott. Erről külön cikket is írtunk, ami ide kattintva elérhető.

Az Atv híradásából az is kiderült, hogy a helyszínt Natura 2000-es területek is határolják. A riportban Lenkei Péter, a Levegő munkacsoport irodavezetője; Pásztor Béla, Veresegyház polgármestere és Igyártó Gyöngyi ügyvéd nyilatkozott a kialakult állapotokkal kapcsolatban.

Lenkei Péter, a Levegő munkacsoport irodavezető. / Fotó: Atv.hu

Lenkei Péter, a Levegő munkacsoport irodavezető. / Fotó: Atv.hu

Egy 2014-es rendelet szerint ilyen tevékenység nem végezhető. Speciálisan kialakított hulladéktüzelésre kialakított tüzelőberendezésben folyamatos légszennyezettség mérések mellett végezhető tevékenység. Már az furcsa, hogy hulladékgazdálkodási engedélyt kizárólag olyan telephelyre lehet kiadni a jogszabályok alapján, ami kerítéssel körbevett és zárható. Itt se kerítés nem volt se kapu. – nyilatkozta Lenkei Péter, a Levegő munkacsoport irodavezető.

Pásztor Béla, Veresegyház polgármestere. / Fotó: atv.hu

Pásztor Béla, Veresegyház polgármestere. / Fotó: atv.hu

Összegyűjtöttünk fa és zöldhulladékot és azt meggyújtottuk, erre vonatkozóan engedéllyel rendelkeztünk. Ha hatóság megállapítja hogy ebben mi vétettünk, akkor természetesen mindenfajta felelősséget vállal az önkormányzat és személy szerint én is vállalom. – nyilatkozta az ATV riporterének Pásztor Béla, Veresegyház polgármestere.

Igyártó Gyöngyi helyben lakó ügyvéd. Szeretnék megtudni mi történik a 18 ezer fős település határában. A alábbiakat nyilatkozta az ATV riporterének.

Veresegyházi Ivacs hulladékégető helyszínén ügyvédnő nyilatkozik a helyiek problémájáról. / Fotó: atv.hu

Veresegyházi Ivacs hulladékégető helyszínén ügyvédnő nyilatkozik a helyiek problémájáról. / Fotó: atv.hu

Az itt lakok arra panaszkodnak, hogy sokszor szúró füst, szagok terjeng az égetés miatt, illetve sokan panaszkodnak hogy az állataik elpusztultak, kutyák, cicák daganatos megbetegedésekben. Sok az asztma, asztmás beteg és daganatos beteggel is diagnosztizáltak embereket itt, kifejezetten a környéken. – nyilatkozta  Igyártó Gyöngyi, ügyvéd.

Reméljük az ügy hamarosan megoldódik, de okosabbak csak a katasztrófavédelem vizsgálatai után lehetünk.

A Veresegyházi Ivacs hulladéktüzeiről szóló ATV Híradójának teljes anyaga az alábbi videón nézhető meg, érdemes!

Forrás: atv

You may also like...