Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Ercsi - Sinatelep első bejelentése - Hulladekvadasz.hu

Ercsi – Sinatelep első bejelentése

Ercsi városból megérkezett első illegális hulladéklerakattal kapcsolatos bejelentés, amiben bontott autóalkatrészre lett figyelmes a bejelentő.

A település Duna-parthoz közel eső sinatelepi részéről, ahol gyarapodó illegális hulladéklerakásokra hívja fel a figyelmet a bejelentés küldője. Fejér megye korábbi bejelentéseit ide kattintva lehet elérni.

Ercsi - Sina telep első bejelentésében bontott autóalkatrészek. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Ercsi – Sina telep első bejelentésében bontott autóalkatrészek. / Fotó: hulladekvadasz.hu

A bejelentés szövege
„Tisztelt Cím! 6-os főút 41-es km tábla közelében a Duna partra vezető földűt két oldalán egyre gyarapodó illegális hulladéklerakók.”

Az alábbi útmutató segítségével hasonló bejelentéseket várunk a településről és annak környékéről ezzel is segítve a helyi önkormányzat munkáját. Ide kattintva elérhető a bejelentési űrlap.

Hulladék jellege: kommunális, építési.

[codepeople-post-map]

Továbbítjuk a bejelentést az aktuális szervekhez.

Köszönjük a bejelentést!


Ercsi a wikipedia szerint:

A település (horvátul Erčin) Fejér megye északkeleti szélén, a Martonvásári járásban.

Fekvése
A megye északkeleti részén, a Duna jobb partján fekszik.

Története
A Duna közelsége már az újkőkorban vándorlási útvonal részévé tette. Kisebb település volt itt a bronzkorban és a római korban is.

Első említése 1037-ből való a bakonybéli apátság alapítóleveléből. Ekkor I. István javadalmaként szerepelt az Ercsi halászat. A faluban magánalapítású bencés kolostor is működött. A település a továbbiakban is jelentős a környéken, de a térség vezető szerepét mégis Martonvásár látta el.

A II. világháború után a településszerkezet nagyban átalakult. A cukorgyárat 1948-ban államosították, a nagybirtokokon kisparaszti földek, majd Tsz jött létre, illetve 1950-ben a Honvédség egy pontonos-hidász dandárja alakult meg itt.

A főváros közelsége sok embert csábított az ingázásra, ám lakosságszáma nem fogyott, mivel több közintézmény is nyílt a településen, amely 1970-ben nagyközségi, 2000-ben pedig városi rangot kapott.

Nevének eredete
Az Ercsi név a magyar ér (patak) szó kicsinyítő képzővel ellátott származékából ered. Valószínűleg a településen átfolyó Rába-patakot is egykor Erecsnek nevezhették.

Kultúra, oktatás, sport
A településen óvoda és több általános iskola is működik. Utóbbiak gyógypedagógiai és zeneiskolai részleggel. A városban az Eötvös József Művelődési Ház a legjelentősebb kulturális intézmény színházteremmel és 22 000 kötetes könyvtárral.

Forrás: wikipedia.