Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Gellért-hegy szemétszedése sikerrel zárult - Hulladekvadasz.hu

Gellért-hegy szemétszedése sikerrel zárult

A Gellért-hegy szemétszedése június 7-én sikerrel zárult. Közel 100 lelkes önkéntes és a FŐKERT Nonprofit Zrt. közreműködésével megtisztult a Gellért-hegy.

Az Önkéntes Környezettisztítók és Hulladékvadász.hu főszervezésével életre hívott kirándulással egybekötött szemétszedés eseményén körülbelül 100 zsáknyi szeméttel lett kevesebb Budapest egyik közkedvelt turisztikai helyszínén, a Gellért-hegyen.

Önkéntesek hada a Szent Gellért téren. / Fotó: Kalmár Krisztián - hulladekvadasz.hu

Önkéntesek hada a Szent Gellért téren. / Fotó: Kalmár Krisztián – hulladekvadasz.hu

A Szent Gellért téren volt rendezvény gyülekezési pontja, amin a 16:00 órási kezdéskor körülbelül 50 önkéntes jelent meg, amihez a későbbiekben közel ugyanennyi személy csatlakozott. A jelenlévők a FŐKERT Nonprofit Zrt. által munkavédelmi oktatásban is részesültek. A később érkezőknek a rendezvény szervezői felvilágosítást adtak munkavédelmi szempontokból.

Gellért-hegy Az Önkéntes Környezettisztítók újra akcióban. / Fotó: Kalmár Krisztián - hulladekvadasz.hu

Az Önkéntes Környezettisztítók újra akcióban. / Fotó: Kalmár Krisztián – hulladekvadasz.hu

Az önkéntesek alapos munkát végeztek, ha kellett bebújtak a bokor mögé is, ha szemetet láttak ott felfedezni, illetve minden apró eldobált cigaretta csikket is felszedtek. A szemétszedés mellett az önkéntesektől a szervezők műanyag kupakokat is vártak és kaptak, amit a helyszínen a gyülekezési ponton lehetett leadni. Céljuk a kupakgyűjtéssel beteg gyerekek gyógykezeléséhez hozzájárulni. Bővebben erről ide kattintva lehet tájékozódni.

Kicsik és nagyok, párok és barátok nagy lelkesedéssel vettek részt az Önkéntes Környezettisztítók által megálmodott eseményen. Sőt az esemény meglepő üde foltja volt, hogy egy tunéziai szerelmespár is zsákot és kesztyűt ragadott és a többi önkéntes mellett szedték a szétdobált hulladékot a Gellért-hegyen.

Tunéziai turisták is beálltak szemetet szedni. / Fotó: Kalmár Krisztián - hulladekvadasz.hu

Tunéziai turisták is beálltak szemetet szedni. / Fotó: Kalmár Krisztián – hulladekvadasz.hu

A rendezvény családias hangulatban telt. Mindenki jól érezte magát. Ezt tanúsítja az alábbi képsorok is. Sokan már a következő esemény időpontját kérdezgették 🙂

Minden megjelent önkéntesnek köszönjük a részvételt. Továbbá külön köszönjük a FŐKERT Nonprofit Zrt.-nek a zsákokat, kesztyűket, eszközöket és a szemétszedés lebonyolításában a segítségnyújtást.

További képeket a hulladékvadász.hu facebook oldalán az esemény albumában lehet megtekinteni, ami ide kattintva elérhető.

Holnapi nap folyamán a Tisztogatok.hu – a közösségek ereje című társoldalunkon bővebb beszámolót olvashatnak a rendezvény előkészületeiről és annak lebonyolításáról.

Gellért-hegy szemétszedésének sikerének mintájára hamarosan egy újabb helyszín kerül megtisztításra.

You may also like...