Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Greenpro Környezetvédelmi Zrt.

A Greenpro Környezetvédelmi Zrt. a Biofilter cégcsoport tagjaként rendkívül hasznos tevékenységet végez a hazai hulladékpiacon. A Zöldellő Cégek rovatunkban a csoport másik tagjával, a Biofilter Zrt.-vel már korábban foglalkoztunk.

A Greenpro Környezetvédelmi Zrt. magyar tulajdonban lévő, 1996-ban alapított vállalkozás, amely 2011 óta a Biofilter cégcsoport tagja. A korábban LTV Trans Környezetvédelmi Szolgáltató Zrt.-ként működő cég neve 20 év után újult meg. A cég székhelye Százhalombattán található, innen koordinálják a teljes országot lefedő logisztikát.

Greenpro Környezetvédelmi Zrt.

A Greenpro Környezetvédelmi Zrt. logója

A Greenpro Környezetvédelmi Zrt. fő tevékenysége a különböző hulladékok elszállítása, logisztikájuk koordinálása. A százhalombattai telephelyen az állati melléktermékek és élelmiszerhulladékok egy előkezelési folyamaton esnek át, ezt követve kerülnek elszállításra a biogáz üzemekbe. A begyűjtött veszélyes hulladékok minden esetben ártalmatlanításra kerülnek.

A Társaság fő tevékenységei közé környezetvédelemmel kapcsolatos szolgáltatások tartoznak:

  • Állati eredetű melléktermékek és lejárt szavatosságú élelmiszerhulladékok szállítása, ártalmatlanításuk, hasznosításuk szervezése, lebonyolítása
Greenpro Környezetvédelmi Zrt.

Állati eredetű melléktermékek szállítási járműve

  • Zsírfogók és olajfogók tisztítása, karbantartása, ipari valamint közüzemi csatornarendszerek karbantartása,
  • Szennyvíz átemelő berendezések  javítása és egyéb veszélyes hulladékok szállítása, ártalmatlanítása.
  • Az FMCG és HORECA szektorból begyűjtött élelmiszerhulladékok és a zsírfogó tisztítás folyamán visszamaradt zsíriszap biogáz célra hasznosulnak, amiből elektromos és hőenergia termelődik. A 2016-ban begyűjtött több mint 10 000 tonna hulladék így közel 6 500 háztartás éves áramfogyasztásával egyenértékű energia termeléshez tudott hozzájárulni.
Greenpro Környezetvédelmi Zrt.

Zsír- és olajfogó tisztításra használt szállító jármű

Az utóbbi években folyamatos növekedés mutatkozik meg a zsír- és olajfogó tisztítási feladatokkal kapcsolatban, aminek eredményeképpen a gépparkunkat is növelnünk kellett: 2015-ben még 13, míg 2016-ban már 17 autóval szolgáltuk ki a partnereinket – mondja el Simon Anita, a Greenpro Környezetvédelmi Zrt. vezérigazgatója.

Tevékenységüket a  környezetvédelmi szabályok maximális betartása mellett és a környezetvédelem jegyében végzik. Több éve működtetik az ISO 9001 és 14001-es minőségirányítási és környezetirányítási szabványokat, amik segítenek a napi működési keretek kialakításában is. A százhalombattai telephelyre 2011-ben egy napkollektort építettek, ami a hordómosáshoz is biztosítja a meleg vizet.

A Greenpro Környezetvédelmi Zrt. a 2017-es év elején csatlakozott a Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért (BCSDH) szervezetéhez, hogy tapasztalatokat tudjon cserélni a hasonlóan gondolkodó és a fenntarthatóságot prioritásként kezelő cégekkel. A Greenpro Környezetvédelmi Zrt. vezérigazgatója, Simon Anita, aktív szerepet tölt be a BCSDH céljainak megvalósításában, hiszen az Action 2020 munkacsoportjának vezetőjeként segít a vállalkozások fenntarthatósági vállalásait a kiemelt 5 területen megvalósítani, ami az élelmezés, fenntartható életmód, foglalkoztatás, klímaváltozás és a víz.

A cég a tevékenységének fenntarthatóságán kívül az üzemeltetésben is fontosnak tartja a hosszú távú tervezést és a környezetvédelmi szempontokat, ezért kezdték el a KÖVET egyesület Zöld Iroda programjának megvalósítását, illetve csatlakoztak a Clim’Foot nevű karbonlábnyom számítási francia projekthez, ami a cég ökológiai lábnyomát segít meghatározni.

A Greenpro Környezetvédelmi Zrt. mind a széleskörű hulladék szállítási tevékenységével mind pedig fenntarthatósági programjával igazi környezetvédelmi szereplőnek számít a hazai hulladékpiacon.

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek