Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Greenpro Környezetvédelmi Zrt. - Hulladekvadasz.hu

Greenpro Környezetvédelmi Zrt.

A Greenpro Környezetvédelmi Zrt. a Biofilter cégcsoport tagjaként rendkívül hasznos tevékenységet végez a hazai hulladékpiacon. A Zöldellő Cégek rovatunkban a csoport másik tagjával, a Biofilter Zrt.-vel már korábban foglalkoztunk.

A Greenpro Környezetvédelmi Zrt. magyar tulajdonban lévő, 1996-ban alapított vállalkozás, amely 2011 óta a Biofilter cégcsoport tagja. A korábban LTV Trans Környezetvédelmi Szolgáltató Zrt.-ként működő cég neve 20 év után újult meg. A cég székhelye Százhalombattán található, innen koordinálják a teljes országot lefedő logisztikát.

Greenpro Környezetvédelmi Zrt.

A Greenpro Környezetvédelmi Zrt. logója

A Greenpro Környezetvédelmi Zrt. fő tevékenysége a különböző hulladékok elszállítása, logisztikájuk koordinálása. A százhalombattai telephelyen az állati melléktermékek és élelmiszerhulladékok egy előkezelési folyamaton esnek át, ezt követve kerülnek elszállításra a biogáz üzemekbe. A begyűjtött veszélyes hulladékok minden esetben ártalmatlanításra kerülnek.

A Társaság fő tevékenységei közé környezetvédelemmel kapcsolatos szolgáltatások tartoznak:

  • Állati eredetű melléktermékek és lejárt szavatosságú élelmiszerhulladékok szállítása, ártalmatlanításuk, hasznosításuk szervezése, lebonyolítása
Greenpro Környezetvédelmi Zrt.

Állati eredetű melléktermékek szállítási járműve

  • Zsírfogók és olajfogók tisztítása, karbantartása, ipari valamint közüzemi csatornarendszerek karbantartása,
  • Szennyvíz átemelő berendezések  javítása és egyéb veszélyes hulladékok szállítása, ártalmatlanítása.
  • Az FMCG és HORECA szektorból begyűjtött élelmiszerhulladékok és a zsírfogó tisztítás folyamán visszamaradt zsíriszap biogáz célra hasznosulnak, amiből elektromos és hőenergia termelődik. A 2016-ban begyűjtött több mint 10 000 tonna hulladék így közel 6 500 háztartás éves áramfogyasztásával egyenértékű energia termeléshez tudott hozzájárulni.
Greenpro Környezetvédelmi Zrt.

Zsír- és olajfogó tisztításra használt szállító jármű

Az utóbbi években folyamatos növekedés mutatkozik meg a zsír- és olajfogó tisztítási feladatokkal kapcsolatban, aminek eredményeképpen a gépparkunkat is növelnünk kellett: 2015-ben még 13, míg 2016-ban már 17 autóval szolgáltuk ki a partnereinket – mondja el Simon Anita, a Greenpro Környezetvédelmi Zrt. vezérigazgatója.

Tevékenységüket a  környezetvédelmi szabályok maximális betartása mellett és a környezetvédelem jegyében végzik. Több éve működtetik az ISO 9001 és 14001-es minőségirányítási és környezetirányítási szabványokat, amik segítenek a napi működési keretek kialakításában is. A százhalombattai telephelyre 2011-ben egy napkollektort építettek, ami a hordómosáshoz is biztosítja a meleg vizet.

Támogasd a Hulladékvadász üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt: támogatás!

A Greenpro Környezetvédelmi Zrt. a 2017-es év elején csatlakozott a Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért (BCSDH) szervezetéhez, hogy tapasztalatokat tudjon cserélni a hasonlóan gondolkodó és a fenntarthatóságot prioritásként kezelő cégekkel. A Greenpro Környezetvédelmi Zrt. vezérigazgatója, Simon Anita, aktív szerepet tölt be a BCSDH céljainak megvalósításában, hiszen az Action 2020 munkacsoportjának vezetőjeként segít a vállalkozások fenntarthatósági vállalásait a kiemelt 5 területen megvalósítani, ami az élelmezés, fenntartható életmód, foglalkoztatás, klímaváltozás és a víz.

A cég a tevékenységének fenntarthatóságán kívül az üzemeltetésben is fontosnak tartja a hosszú távú tervezést és a környezetvédelmi szempontokat, ezért kezdték el a KÖVET egyesület Zöld Iroda programjának megvalósítását, illetve csatlakoztak a Clim’Foot nevű karbonlábnyom számítási francia projekthez, ami a cég ökológiai lábnyomát segít meghatározni.

A Greenpro Környezetvédelmi Zrt. mind a széleskörű hulladék szállítási tevékenységével mind pedig fenntarthatósági programjával igazi környezetvédelmi szereplőnek számít a hazai hulladékpiacon.

You may also like...