Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Vajda Péter út – Népliget sarkán gyűlik a szemét

Vajda Péter út és a Könyves Kálmán körút kereszteződésében található zöld placc munkagödrében gyűlik a szemét a bejelentő szerint.

Nem tesz említést a bejelentő a területen zajló építési munkálatokról, de a képeken jól kivehető az oda nem illő szemét látványa. A helyszínhez közel esik a korábban a Városkép Romboló rovatunkban szereplő lepusztult volt McDonal’s épülete is.

A Vajda Péter út hulladéklerakata. Az utat a Könyves Kálmán körút szeli ketté. / Fotó: hulladekvadasz.hu

A Vajda Péter út hulladéklerakata. Az utat a Könyves Kálmán körút szeli ketté. / Fotó: hulladekvadasz.hu

A bejelentés szövege
“Tisztelt Cím! A Könyves Kálmán krt. – Vajda Péter út kereszteződésében egy munkagödör mellet lévő bokrokhoz dobálták a képeken látható hulladékot.”

Budapest VIII. kerületéből érkezett korábbi bejelentésekről az alábbi linken, ide kattintva lehet tájékozódni.

Hulladék jellege: kommunális, zöldhulladék.

Vajda Péter út hulladék bejelentését továbbítjuk az aktuális önkormányzatnak. 

Köszönjük a bejelentést!


Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Az alábbi útmutató segítségével hasonló bejelentéseket várunk a településről és annak környékéről ezzel is segítve a helyi önkormányzat munkáját. Ide kattintva elérhető a bejelentési űrlap.


Tudod ki volt Vajda Péter?

Vajda Péter (Vanyola (Veszprém vármegye), 1808. január 20. – Szarvas (Békés vármegye), 1846. február 10.) magyar költő, drámaíró, pedagógus, evangélikus gimnáziumi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia és a Kisfaludy Társaság rendes tagja. Vajda János költő nagybátyja.

Életpályája
Vajda Péter és Kovács Judith szegény jobbágyszülők fia volt, gyermekévei szülőhelyének megragadó vidékén, a természet ölén teltek. Innen későbbi nagy természetszeretete. 1819-ben a soproni evangélikus főiskolába adták, ahol kitűnően tanult, de egy tanárával történt összeütközése miatt 1826-ban Győrbe költözött és ott végezte a bölcsészetet. 1828-ban Pestre ment, hogy az orvosi pályára készüljön. Nagy sikerrel haladt, de az 1831. évi kolerajárvány alkalmával ártatlanul gyanúba keveredett, hogy a Stáhly egyetemi orvostanár ellen intézett utcai tüntetést ő rendezte. Midőn az orvosi kar e miatt vizsgálatra jelentkezésekor mindig azt követelte tőle, hogy tisztázza magát, ártatlansága tudatában, büszke dacból vonakodott a magyarázkodástól és 1833-ban lemondott az orvosi pályáról.

Az Akadémia 1837-ben, a Kisfaludy Társaság 1841-ben tagjául választotta. Nagy része volt a Természettudományi Társulat megalakulásában, amelynek 1842-ben titkára lett. 1843-ban a szarvasi evangélikus gimnáziumba hívták meg tanárnak, s ez intézetet Ballagi Mórral együtt országos hírűvé emelte. Itt tartotta Erkölcsi beszédeit (kézirata az országos levéltárban), amelyeket kiadásra is összegyűjtött, de szabad szellemük miatt a cenzor feljelentette, mire a kormány Vajda Péter elmozdítását követelte. A vizsgálat lassan haladt, Vajda időközben váratlanul tüdőgyulladásban elhunyt.

Forrás: wikipedia.

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek