Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Vajda Péter út - Népliget sarkán gyűlik a szemét - Hulladekvadasz.hu

Vajda Péter út – Népliget sarkán gyűlik a szemét

Vajda Péter út és a Könyves Kálmán körút kereszteződésében található zöld placc munkagödrében gyűlik a szemét a bejelentő szerint.

Nem tesz említést a bejelentő a területen zajló építési munkálatokról, de a képeken jól kivehető az oda nem illő szemét látványa. A helyszínhez közel esik a korábban a Városkép Romboló rovatunkban szereplő lepusztult volt McDonal’s épülete is.

A Vajda Péter út hulladéklerakata. Az utat a Könyves Kálmán körút szeli ketté. / Fotó: hulladekvadasz.hu

A Vajda Péter út hulladéklerakata. Az utat a Könyves Kálmán körút szeli ketté. / Fotó: hulladekvadasz.hu

A bejelentés szövege
„Tisztelt Cím! A Könyves Kálmán krt. – Vajda Péter út kereszteződésében egy munkagödör mellet lévő bokrokhoz dobálták a képeken látható hulladékot.”

Budapest VIII. kerületéből érkezett korábbi bejelentésekről az alábbi linken, ide kattintva lehet tájékozódni.

Hulladék jellege: kommunális, zöldhulladék.

[codepeople-post-map]

Vajda Péter út hulladék bejelentését továbbítjuk az aktuális önkormányzatnak. 

Köszönjük a bejelentést!


Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Az alábbi útmutató segítségével hasonló bejelentéseket várunk a településről és annak környékéről ezzel is segítve a helyi önkormányzat munkáját. Ide kattintva elérhető a bejelentési űrlap.


Tudod ki volt Vajda Péter?

Vajda Péter (Vanyola (Veszprém vármegye), 1808. január 20. – Szarvas (Békés vármegye), 1846. február 10.) magyar költő, drámaíró, pedagógus, evangélikus gimnáziumi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia és a Kisfaludy Társaság rendes tagja. Vajda János költő nagybátyja.

Életpályája
Vajda Péter és Kovács Judith szegény jobbágyszülők fia volt, gyermekévei szülőhelyének megragadó vidékén, a természet ölén teltek. Innen későbbi nagy természetszeretete. 1819-ben a soproni evangélikus főiskolába adták, ahol kitűnően tanult, de egy tanárával történt összeütközése miatt 1826-ban Győrbe költözött és ott végezte a bölcsészetet. 1828-ban Pestre ment, hogy az orvosi pályára készüljön. Nagy sikerrel haladt, de az 1831. évi kolerajárvány alkalmával ártatlanul gyanúba keveredett, hogy a Stáhly egyetemi orvostanár ellen intézett utcai tüntetést ő rendezte. Midőn az orvosi kar e miatt vizsgálatra jelentkezésekor mindig azt követelte tőle, hogy tisztázza magát, ártatlansága tudatában, büszke dacból vonakodott a magyarázkodástól és 1833-ban lemondott az orvosi pályáról.

Az Akadémia 1837-ben, a Kisfaludy Társaság 1841-ben tagjául választotta. Nagy része volt a Természettudományi Társulat megalakulásában, amelynek 1842-ben titkára lett. 1843-ban a szarvasi evangélikus gimnáziumba hívták meg tanárnak, s ez intézetet Ballagi Mórral együtt országos hírűvé emelte. Itt tartotta Erkölcsi beszédeit (kézirata az országos levéltárban), amelyeket kiadásra is összegyűjtött, de szabad szellemük miatt a cenzor feljelentette, mire a kormány Vajda Péter elmozdítását követelte. A vizsgálat lassan haladt, Vajda időközben váratlanul tüdőgyulladásban elhunyt.

Forrás: wikipedia.

You may also like...