Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Emődi hulladékhorror - egy kisváros a hulladék fogságában (videóval) - Hulladekvadasz.hu

Emődi hulladékhorror – egy kisváros a hulladék fogságában (videóval)

Emődi hulladékhorror, avagy hogyan került egy kisváros a hulladék fogságába. A települést szó szerint egy zárt hulladékgyűrű veszi körül. A több tonna hulladék évek alatt kerülhetett ki a helyszínekre, de vajon eddig senkinek se tűnt fel?

A bejelentő szerint a szemétdombokat olykor-olykor felgyújtják, amiről tudjuk jól komoly levegő és talajszennyezéssel járhat. Mindez Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, Miskolctól körülbelül 22 kilométerre zajlik Emődön.

A bejelentő összesen 51 darab képet küldött az emődi hulladékprobléma több helyszínéről, illetve bejelentésében csatolt egy videót is. A videóban egy felgyújtott hulladéklerakat látható. A képek és a videóanyag tanulsága szerint több tonna hulladék heverhet Emőd külterületén, aminek elszállítása, deponálása több millió forintba kerülhet. Az 51 darab képet az alábbi linken ide kattintva elérhető.

A bejelentés szövege
„Tisztelt Cím! Emőd település határát szinte teljesen ellepi a szemét. 51 helyszínen találtam illegálisan lerakott hulladékot, ami jórészt háztartási szemét és építési törmelék. A helyszíneket egy térképen ábrázoltam. Az egyik lerakó – a térképen a 42. ponttal jelölve – a Google műholdképén is kivehető.

Az emődi külterületének általános látványa a bejelentő szerint. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Az emődi külterületének általános látványa a bejelentő szerint. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Erről a helyszínről utólag videót is készítettem, melyen az is látható hogy a szeméttelepet időközben felgyújtották (a fotók még az égetés előtt készültek) A település környékén egyébként több felgyújtott szemétdomb is van, körülöttük az erdő is leégett. A térkép, és a videó, valamint további fotók itt találhatóak (a térkép csak online látható ezért a linket célszerű böngészővel megnyitni a drive alkalmazás helyett): ide kattintva. A képek fájlnevébe, az eredeti fájlnév elé, beírtam melyik gps ponthoz tartoznak. A térkép közvetlenül is elérhető ezen a linken: ide kattintva.”

Hulladék jellege: kommunális, építési, elektronikai, veszélyes és zöldhulladék.

A bejelentő által megadott emődi illegális hulladéklerakatok helyszínei. / Fotó: hulladekvadasz.hu

A bejelentő által megadott emődi illegális hulladéklerakatok helyszínei. / Fotó: hulladekvadasz.hu

[codepeople-post-map]

Az 51 lefotózott hulladéklerakat pontos helyszínei ide kattintva elérhetőek.

Az emődi bejelentést továbbítjuk az aktuális szervekhez.

Köszönjük a bejelentést!


Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Az alábbi útmutató segítségével hasonló bejelentéseket várunk a településről és annak környékéről ezzel is segítve a helyi önkormányzat munkáját. Ide kattintva elérhető a bejelentési űrlap.

You may also like...