Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Emődi hulladékhorror – egy kisváros a hulladék fogságában (videóval)

Emődi hulladékhorror, avagy hogyan került egy kisváros a hulladék fogságába. A települést szó szerint egy zárt hulladékgyűrű veszi körül. A több tonna hulladék évek alatt kerülhetett ki a helyszínekre, de vajon eddig senkinek se tűnt fel?

A bejelentő szerint a szemétdombokat olykor-olykor felgyújtják, amiről tudjuk jól komoly levegő és talajszennyezéssel járhat. Mindez Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, Miskolctól körülbelül 22 kilométerre zajlik Emődön.

A bejelentő összesen 51 darab képet küldött az emődi hulladékprobléma több helyszínéről, illetve bejelentésében csatolt egy videót is. A videóban egy felgyújtott hulladéklerakat látható. A képek és a videóanyag tanulsága szerint több tonna hulladék heverhet Emőd külterületén, aminek elszállítása, deponálása több millió forintba kerülhet. Az 51 darab képet az alábbi linken ide kattintva elérhető.

A bejelentés szövege
“Tisztelt Cím! Emőd település határát szinte teljesen ellepi a szemét. 51 helyszínen találtam illegálisan lerakott hulladékot, ami jórészt háztartási szemét és építési törmelék. A helyszíneket egy térképen ábrázoltam. Az egyik lerakó – a térképen a 42. ponttal jelölve – a Google műholdképén is kivehető.

Az emődi külterületének általános látványa a bejelentő szerint. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Az emődi külterületének általános látványa a bejelentő szerint. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Erről a helyszínről utólag videót is készítettem, melyen az is látható hogy a szeméttelepet időközben felgyújtották (a fotók még az égetés előtt készültek) A település környékén egyébként több felgyújtott szemétdomb is van, körülöttük az erdő is leégett. A térkép, és a videó, valamint további fotók itt találhatóak (a térkép csak online látható ezért a linket célszerű böngészővel megnyitni a drive alkalmazás helyett): ide kattintva. A képek fájlnevébe, az eredeti fájlnév elé, beírtam melyik gps ponthoz tartoznak. A térkép közvetlenül is elérhető ezen a linken: ide kattintva.”

Hulladék jellege: kommunális, építési, elektronikai, veszélyes és zöldhulladék.

A bejelentő által megadott emődi illegális hulladéklerakatok helyszínei. / Fotó: hulladekvadasz.hu

A bejelentő által megadott emődi illegális hulladéklerakatok helyszínei. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Az 51 lefotózott hulladéklerakat pontos helyszínei ide kattintva elérhetőek.

Az emődi bejelentést továbbítjuk az aktuális szervekhez.

Köszönjük a bejelentést!


Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Az alábbi útmutató segítségével hasonló bejelentéseket várunk a településről és annak környékéről ezzel is segítve a helyi önkormányzat munkáját. Ide kattintva elérhető a bejelentési űrlap.

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek