Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Mosogatókefe a műanyag mosogatószivacs helyett? - Hulladekvadasz.hu

Mosogatókefe a műanyag mosogatószivacs helyett?

Mosogatókefe a műanyag mosogatószivacs helyett? Igen! Tóth Andi bemutatja, hogy a mosogatókefe miért is jobb választás, mint a műanyag mosogatószivacs.

Egy kedves barátnőmtől ajándékba kaptam egy  mosogatókefét, csere fejjel. Az első gondolatom az volt, hú de szép. De kipróbálásra mégsem tudtam rávenni magam. Valahogy nem tudtam elképzelni használat közben. Pedig nagyon puha sörtéje van, tehát nem olyan dörzsis fajta.

A próbának mégis eljött az ideje, íme a tapasztalataim.
Nagyon szép, mutatós, vonzza a szemet is, jó érzés ránézni. Természetes anyag, azaz fa nyél és nagyon puha lószőr sörte. Jó kézbe venni akár a nyeles változatot akár csak a fejet, de mosogatás közben a nyeles változat nem esett kézre, így a cserefejet használtam, ami viszont nagyon jól marokra fogható, kényelmes. A nyeles változat fel is akasztható, ha valaki úgy szívesebben tárolja. Az biztos hogy lógatva gyorsabban szárad, és szellőzik.

Én folyó vízben mosogatok, amikor kézzel teszem azt, így nálam nem opció, hogy a vízbe öntöm a mosogatószert (ami egyébként szintén hulladékmentes, saját készítésű, recept ITT). Ezért azonnal ahhoz a módszerhez folyamodtam, amit egy hagyományos (azaz nekem az utóbbi időben Vixi) szivaccsal tenni szoktam: kefére öntöttem a folyékony mosogatószert és pont úgy használtam mint egy szivacsot.

Látszik a hab a kefén

Látszik a hab a kefén

Meglepően jól felhabzott, megfelelően tisztított. Egészen elképedtem, hogy milyen könnyű használni, és még működik is.

Egyetlen apró negatívumot tudtam felfedezni a használat során: egy darab szőr kipottyant használat közben, ami alapvetően nem nagy probléma. Azonban elgondolkodtam azon, hogy ha minden mosogatásnál kihullik egy szőre, akkor ez fogja az élettartamát behatárolni?

Az egyetlen kipottyant szőrszál

Az egyetlen kipottyant szőrszál

A kefe az első használat után

A kefe az első használat után

 

A mosogatásom végeredménye :)

A mosogatásom végeredménye 🙂

Összességében nagyon elégedett vagyok vele, biztosan ezt fogom használni, amíg csak tudom. Sajnos hasonló puha sörtés kefét egyenlőre itthon még nem találtam.

Utógondolat: A csere kefe egy az egyben komposztálható, így az nem fog káros hulladékot termelni. A nyeles változatnál azonban problémás lehet a nyélről leszerelni a fém részeket. Így már csak ebből kifolyólag is a „marok kefét” preferálom.

A mosogatókefe használata ajánlatos. 

Andi ?

Ha még több hasznos tippet szeretnél olvasni a hulladék csökkentéséről, akkor keresd fel

You may also like...