Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Tojáshéj mozaik az újrahasznosítás forradalma - #11 DIY - Hulladekvadasz.hu

Tojáshéj mozaik az újrahasznosítás forradalma – #11 DIY

A tojáshéj mozaik technika ismerősen cseng? Ha még nem, akkor a DIY rovatunk következő részében Béres Kata bemutatja nektek ezt az egyedi technikát.

A Kreatív Hobbik Csoport rovatának következő részében a tojáshéj ezerarcú újrahasznosítási lehetőségei közül az egyiket mutatja be az alkotó.

Az alkotó gondolatai a tojáshéj újrahasznosításával kapcsolatban
Olvastam egy cikket arról, hogy a tojáshéj igen hasznos a kertben, kiváló tápanyagforrás a növényeknek, illetve segít a kártevők elleni természetes védekezésben. A kalcium-karbonátból álló tojáshéj kiváló módja annak, hogy ezt az ásványi anyagot kijuttassuk a talajba. Az ültető gödörbe szórva hozzájárul az újonnan elültetett növény fejlődéséhez. Sőt a madarak is kedvelik, tehát nyugodtan keverhetjük télen a magok közé is. De hogy ne csak a kertbe használjuk fel és mivel a család elég nagy mennyiségű tojást fogyaszt, én meg nagy adag kreativitással vagyok megáldva, gondoltam felhasználom erre a célra is. Készítettem egy kis képet a falra tojáshéj mozaikkal, szalvétatechnikával kombinálva.

Készítő: Béres Kata – Infinity Decoupage
Elkészítési idő: 1,5 óra
Technika: Decoupage (szalvétatechnika), tojáshéj mozaik, újrahasznosítás

Lássuk mire lesz szükségünk:

  • 3-4 db tisztára mosott, megszárított tojáshéj
  • matt dekupázs ragasztólakk
  • mintás szalvéta
  • natúr falap, 15×15 cm
  • matt fehér, földbarna akrilfesték
  • ecsetek

Elkészítés menete:A tojáshéjat kisebb darabokra törjük.Dekupázs ragasztóval mozaikszerűen felragasztgatjuk a darabokat. Elárulom ez lesz a legnehezebb feladat az egész munkánk során.Kb fél óra száradás után lefestjük a tojáshéjakat fehér akril festékkel.Közben rétegeire bontjuk a szalvétát. Csak a legfelső mintás réteget használjuk fel.Teljes száradás után jöhet a dekupázs. Ragasszuk fel a szalvétát a teljes felületre. Alulról felfelé, kis lépésekben haladjunk ezzel is segítve, hogy ne szakítsuk el közben a szalvétát és ne maradjon ráncos a szalvéta felülete.Árnyaljuk az éleket a földbarna akril festékkel.Lakkozzuk le pici vízzel hígított decoupage ragasztólakkal.

Készítsünk rá akasztót, válasszuk ki a helyét és gyönyörködjünk benne.

Tojáshéj mozaik technikához neked is kedved lett?

Ha Te is beküldenéd alkotásodat, várjuk pályázatodat a kreativhobbikcsoport@gmail.com címre. Tárgymezőben az alábbi cím szerepeljen: Hulladékvadász DIY – saját alkotás neve.
A további alkotásokhoz, újrahasznosításhoz sok sikert kíván a Kreatív Hobbik Csoport!

You may also like...