Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Szarvasi holtág mélye, újabb mágnes horgász kaland

Szarvasi holtág mélye (videóval)

Szarvasi holtág mélye vajon mit rejthet? Ennek jártak utána mágnes horgászaink, akik a következő kalandjuk alkalmával erről részletesebben beszámolnak.

A következő horgászhelyünket kerestük mikor eszünkbe jutott, hogy sokszor jártunk már Békésszentandráson és Szarvason. Eddig átutazóban voltunk ott és csak a helyi sörfőzdénél álltunk meg. Egy alkalommal mikor ott voltunk hallottunk egy városi pletykát, amiben azt mesélték, hogy egy bulizó társaság bicikliket dobált a le a hídról. Akkor még nem mágnes horgásztunk ezért nem foglalkoztunk vele. Érdemes lehet ide elmenni mivel pár kilométeren belül kettő település is van közvetlen a Holt-Körös mellett.

Szarvason a 44es főút hídján kezdtünk. Sajnos a nagyon nagy a hajóforgalom így onnan tovább kellett mennünk. Folytatáshoz egy stéget néztünk ki ahol már az első dobásnál egy három méteres csövet fogtunk. Az iszap elég vastag így jó pár percnek el kellett telnie mire újabb fogás került volna elő. Félóra horgászat után összegeztük a vizet és csalódtunk benne, rengeteg építési hulladékot fogtuk ahhoz képest, hogy a part ennyire rendezett. Sorban jöttek ki a betonvasak, fémcsövek, korlátdarabok és egy villás kulcs is.

A szarvasi holtág egy biciklivel könnyebb. / Fotó: magneshorgaszat.hu

A szarvasi holtág egy biciklivel könnyebb. / Fotó: magneshorgaszat.hu

Olyan érzésünk volt mintha a mögöttünk lévő egyetemi épület építésekor a felesleges dolgoktól itt szabadultak volna meg. Amennyire a z időnk engedte a vizet átnéztük és amit tudtuk kiszedtük, de ide sokkal többször eljöhetnénk mire a parti részre azt lehetne mondani, hogy tiszta. Miután összepakoltunk magunk után elindultunk Békésszentandrásra ahol a helyi sörfőzdében gyorsan átbeszéltük hol és hogyan folytassuk.

Elsőnek néhány horgászhelyet néztünk át. Itt a víz elég tiszta ezért átmentünk a hídhoz, hogy utána járjunk igaz-e a történet, amit hallottuk.  A hídról nem tudtunk horgászni, mert fémcsövek is vezetékek mentek el a híd mellett, ami akadályozza a fogások kiemelését.

Viszont a pillértől meglehetett horgászni a vizet. Néhány dobás után megakadt a mágnes valamiben, olyan volt mintha kövek közé szorult volna, de néhány rántás után kimozdult az iszapból. Rádobtuk még egy mágnessel és partra emeltük az újabb biciklinket. Egy kereke hiányzott és vastag iszapréteg borította. A híd egyik részét átnéztük és néhány horgászfelszerelésen kívül nem fogtunk más és akadót sem találtuk.

A szarvasi holtág másik oldalára nem jutott időnk, így majd ha újra erre járunk, akkor meghorgásszuk.

Üdvözlettel:
Erik, Dávid és Réka
Mágnes Horgász csapat

Korábbi mágnes horgász kalandokat ide kattintva lehet elérni.

You may also like...