Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Monok illegális hulladéklerakásai, Kossuth Lajos vajon mit üzenne?

Monok illegális hulladéklerakásait egy arra kiránduló hulladékvadász térképezte fel a június elején. Zömmel építési hulladékokat talált a település külterületén.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei község, amely elsősorban neves szülöttjéről, Kossuth Lajosról ismeretes. Vajon az ő idejében is probléma lehet a szemetelés?

Monok külterülete tele van ilyen és ehhez hasonló illegális hulladéklerakatokkal. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Monok külterülete tele van ilyen és ehhez hasonló illegális hulladéklerakatokkal. / Fotó: hulladekvadasz.hu

A bejelentés szövege
“Tisztelt Hulladékvadászok! Következő bejelentésem, Monokról. Csatoltam műholdképet is, melyen bejelöltem a hulladéklerakások helyeit. Sajnos nem tudom megmondani, hogy mikor kerültek ki a szemétkupacok a megjelölt helyszínekre. Egyszerű kirándulás során figyeltem fel rájuk, ezelőtt még nem jártam ezeken a részeken. A képek idén június 2. és 3. hetében készültek.”

Hulladék jellege: kommunális, építési, veszélyes, zöldhulladék.

3 térképet csatolt a bejelentő bejelentéséhez, ahol az illegális hulladéklerakásokat találta kirándulása alkalmával:

Monok településről érkezett bejelentést továbbítjuk az aktuális önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést!


Monok a wikipedia szerint:

Monok Borsod-Abaúj-Zemplén megyei község, amely elsősorban neves szülöttjéről, Kossuth Lajosról ismeretes. A település a Tokaj-hegyaljai Történelmi Borvidék és a Világörökség részét képezi.

Fekvése
Monok a történelmi Zemplén vármegyében, a Eperjes–Tokaji-hegység déli részén, Szerencstől északnyugati irányban 12 kilométerre található. A Zempléni-hegységhez két földtanilag különálló egység csatlakozik, északon a Vilvitányi-röghegy, délen pedig a Szerencsi-dombvidék. A hegyek ölelésében a Szerencsi-dombság lankás tája oltalmában fekszik a település. Az említett dombság a Hernád folyó és a Tokaji-hegység déli része között terül el és öt észak-déli irányú vonulatra tagolódik. A dombvidék központi része Monok környezetében található. A meglehetősen magasnak számító kiemelkedések zártak és felszínük erdővel fedett. 337 méteres tengerszint feletti magassággal a dombvidék második vonulatának tagja, a Nyírjes tekinthető a térség legmagasabb pontjának. Az ettől alacsonyabban fekvő lankákon korszerű mezőgazdasági termelés zajlik. A gazdák leginkább szántóföldi kultúrák és borszőlő termelésével foglalkoznak, amihez a terület természeti adottságai ideális feltételeket biztosítanak.

Monokot Miskolc felől a 37-es főútvonalon lehet megközelíteni, ami közvetlen kapcsolatot biztosít az M30-as és az M3-as autópályákkal. A legközelebbi város:Abaújszántó (11 km) Szerencs (12 km); közeli települések Golop (5 km), Rátka (7 km) Tállya (7 km) és Legyesbénye (7 km)

Forrás: wikipedia.

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek