Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Fa dekoráció fatörzs szeletekből, csempésszünk természetet otthonunkba!

Fa dekoráció fatörzs szeletekből – Csempésszünk természetet otthonunkba! – #12 DIY

A fa dekoráció szinte minden otthon dísze lehet egy kis kreativitással. Ebben nyújt segítséget Ádám Valéria az oldalunk DIY rovatában.

A Kreatív Hobbik Csoport által minden pénteken megjelenő rovat a kreativitást ötvözi az újrahasznosítással. Korábbi DIY cikkeket ide kattintva lehet elérni.

Az alkotó, Ádám Valéria gondolatai a fa dekorációval kapcsolatban
Fa dekoráció, azaz fatörzs szeletre díszítési és funkcionális variációkat szeretnék nektek bemutatni a dekupázs technika segítségével. Nem feltétlenül a technikát szeretném ismertetni, hanem ötleteket, segítséget adni a szelet díszítéséhez, felhasználhatóságához.

A díszítést vásárolt fatörzs szeleteken is és általunk vágott, szeletelt fatörzseken is végezhetjük. Lehet egyszerűbb mintát, funkciót is választani és egészen érdekes, pasis ajándékok is születhetnek belőle. Sőt egy felkérés alkalmával holisztikus napra készítettem 50 darab mécses tartót karácsonyra. Foglalkozásaimon a vendégeimnek is hamar nagy kedvence lesz. Szépen lehet vele dolgozni és úgy érzem sokan szeretik a természetben található dolgokat és általuk valóban jól esik arra a kis időre is eggyé válni a természettel. Hőmérő készítése a nagy sláger. A hőmérők könnyen beszerezhetőek pl kínai boltokban. De felhasználhatsz hozzá akár egy otthoni szimpla, régi hőmérőt is és mindjárt új ruhába is öltöztetted.

Szeretem úgy festeni, hogy a szélső kéregsáv megmaradjon. De készíthetjük teljes szalvéta bevonással is és például boros pincékbe kitűnő ajándék lehet. Fatörzsön kis fatörzs korongok, köszöntő felirattal. Tényleg csak a képzelet szab határt a díszítésnek.

Készítő: Ádám Valéria – Ajándékoló
Elkészítési idő: 2 óra
Technika: újrahasznosítás, decoupage, transzferálás, stencilezés

Szükséges anyagok:

  • fatörzsszelet
  • dekupázs ragasztó és matt lakk
  • lazúrok, akril festékek
  • szalvéta vagy rizspapír
  • ecsetek, stencil minták
  • ragasztópisztoly, akasztó
  • végső használatának megfelelően akár felirat, hőmérő…stb.

Sokan szeretik, ha láthatóak maradnak a fatörzs erezet vonulatai. Így akár festés nélkül, csak lakkozással is készíthető és egy nagyszerű köszöntő táblaként funkcionálhat. Akár minden évszakra külön szalvéta mintákkal köszönthetjük a hozzánk betérőket. De lehet csak lazúrral is festeni, ami után már csak lakkozni kell.

Ha már az évszakoknál tartottunk, akkor így is feliratozhatod. Sőt ezzel azt is megmutatom, hogy a fatörzs szelet nem csak hosszába és széltében használható, hanem még hasáb szeletként is. Általában madzaggal szoktam felakasztást megoldani, aminek rögzítéséhez belövő pisztolyt használok.

Kulcstartóként, vagy különböző köszöntő feliratokkal, kis táblákkal, fa figurákkal, egyszerű stencil mintákkal, de még transzferálással is nagyszerűen variálható.

Ő hozzá már szükség van fába maró fejre, amit fúróra lehet rászerelni. Ezeknek a mélyedéseknek a készítésében a páromat szoktam igénybe venni.

Ilyenek voltak a holisztikus napra készült mécses tartók. Fa figurát fújtam körbe műhóval, nagyon egyszerű, de igen mutatós ajándékok lettek belőle.

De készítettem belőle már adventi koszorút is. Az összeillesztéseket ragasztó pisztollyal oldottam meg.

Fa dekoráció szép dísze lehet otthonunknak.

Fa dekoráció szép dísze lehet otthonunknak.

Ebből is láthatjátok, hogy akár az ünnepi asztal dísze is lehet fatörzsből, illetve egy kedves vendégváró felirat, vagy nagypapa ajándéka a boros pincéjébe, netán egy kerti partyba hőmérő, vagy asztali mécses tartó a ház lakóinak.

Fa dekoráció témájában remélem tudtam segíteni egy igen könnyen hozzáférhető, kis költségvetésű és egyszerűen elkészíthető fenti díszítési ötletekkel.

Ha Te is beküldenéd alkotásodat, várjuk pályázatodat a kreativhobbikcsoport@gmail.com címre. Tárgymezőben az alábbi cím szerepeljen: Hulladékvadász DIY – saját alkotás neve.

A további alkotásokhoz, újrahasznosításhoz sok sikert kíván a Kreatív Hobbik Csoport!

You may also like...