Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Szár község gumiabroncs temetője - Hulladekvadasz.hu

Szár község gumiabroncs temetője

Szár község és Újbarok közt hatalmas mennyiségű valószínűleg helytelenül tárolt gumiabroncsokról érkezett bejelentés az oldalunkra.

„A gumiabroncsok illegális lerakása esetén a bírság mértéke magas, elrettentő erejű. Az alapbírság 15 000 Ft, melyet megszoroznak a hulladék tömegének 2,5-szeresével, ám ez az összeg a cselekmény ismétlődésétől, az elhelyezés helyének környezeti érzékenységétől, védettségétől függően még a többszörösére emelkedhet. Vegyünk egy példát: ha valaki első alkalommal, 5 kilogrammnyi gumiabroncsot helyez el illegálisan, mondjuk egy erdő szélén és rajtakapják, akkor a szorzóknak megfelelően 187 500 forintos büntetésre számíthat.” (forrás: origo)

Szár község gumiabroncs temetője. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Szár község gumiabroncs temetője. / Fotó: hulladekvadasz.hu

A bejelentés szövege
„Sziasztok! Ma – nagyon megdöbbenve – tapasztaltam, hogy Szár és Újbarok közt, Szár község külterületén, közvetlenül az út mellett, több száz ( vagy ezer ) használt gumiabroncsot tárolnak. Mivel a szemétlerakóban is veszélyes hulladékként kezelik a gumikat, így azt feltételezem, hogy ez a tárolási módszer, nem nagyon felel meg az előírásoknak.”

Hulladék jellege: autógumi

Fotó 2011-ből. / Fotó: Google Maps

Fotó 2011-ből. / Fotó: Google Maps

[codepeople-post-map]

A bejelentést továbbítjuk az aktuális önkormányzathoz.

Köszönjük a bejelentést!


Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Az alábbi útmutató segítségével hasonló bejelentéseket várunk a településről és annak környékéről ezzel is segítve a helyi önkormányzat munkáját. Ide kattintva elérhető a bejelentési űrlap.


Szár község a wikipedia szerint:

Szár (németül: Saar) község Fejér megyében, a Bicskei járásban.

Fekvése
A község Bicske körzetében, a Vértes és a Gerecse hegységek közti fennsíkon fekszik 22,63 km²-en, jellegzetesen falusias környezetben.

Közlekedés
Gépkocsival Budapest illetve Tatabánya felől érkezve az 1. számú főútról a 41. és a 42. kilométerszelvény között kell letérni. A település közvetlen vasúti összeköttetésben van Budapesttel, Tatabányával, Győrrel és Komárommal. Helyközi buszjáratok Tatabányára és Bicskére közlekednek. Vonattal a Budapest–Győr–Hegyeshalom–Rajka vonalon érhető el.

Nevezetességei

  • Római katolikus templom – 1759–1760-ban épült, Fellner Jakab építette.
  • Római katolikus plébániaház – műemlék, 1765-ben épült.
  • Kálvária

Története
Ezen a területen már az őskorban is éltek emberek, később kelták, rómaiak, hunok és régi magyarok, ahogy azt a temetkezési helyek tanúsítják. A Megyer törzs szálláshelyéhez tartozott. Szár (ősi magyar nyelven Saar) nevét Árpádházi Szár László-ról kapta, aki Szent István Király rokona volt. Bővebben a wikipedián lehet olvasni.

Forrás: wikipedia.

You may also like...