Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Szár község gumiabroncs temetője

Szár község és Újbarok közt hatalmas mennyiségű valószínűleg helytelenül tárolt gumiabroncsokról érkezett bejelentés az oldalunkra.

“A gumiabroncsok illegális lerakása esetén a bírság mértéke magas, elrettentő erejű. Az alapbírság 15 000 Ft, melyet megszoroznak a hulladék tömegének 2,5-szeresével, ám ez az összeg a cselekmény ismétlődésétől, az elhelyezés helyének környezeti érzékenységétől, védettségétől függően még a többszörösére emelkedhet. Vegyünk egy példát: ha valaki első alkalommal, 5 kilogrammnyi gumiabroncsot helyez el illegálisan, mondjuk egy erdő szélén és rajtakapják, akkor a szorzóknak megfelelően 187 500 forintos büntetésre számíthat.” (forrás: origo)

Szár község gumiabroncs temetője. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Szár község gumiabroncs temetője. / Fotó: hulladekvadasz.hu

A bejelentés szövege
“Sziasztok! Ma – nagyon megdöbbenve – tapasztaltam, hogy Szár és Újbarok közt, Szár község külterületén, közvetlenül az út mellett, több száz ( vagy ezer ) használt gumiabroncsot tárolnak. Mivel a szemétlerakóban is veszélyes hulladékként kezelik a gumikat, így azt feltételezem, hogy ez a tárolási módszer, nem nagyon felel meg az előírásoknak.”

Hulladék jellege: autógumi

Fotó 2011-ből. / Fotó: Google Maps

Fotó 2011-ből. / Fotó: Google Maps

A bejelentést továbbítjuk az aktuális önkormányzathoz.

Köszönjük a bejelentést!


Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Az alábbi útmutató segítségével hasonló bejelentéseket várunk a településről és annak környékéről ezzel is segítve a helyi önkormányzat munkáját. Ide kattintva elérhető a bejelentési űrlap.


Szár község a wikipedia szerint:

Szár (németül: Saar) község Fejér megyében, a Bicskei járásban.

Fekvése
A község Bicske körzetében, a Vértes és a Gerecse hegységek közti fennsíkon fekszik 22,63 km²-en, jellegzetesen falusias környezetben.

Közlekedés
Gépkocsival Budapest illetve Tatabánya felől érkezve az 1. számú főútról a 41. és a 42. kilométerszelvény között kell letérni. A település közvetlen vasúti összeköttetésben van Budapesttel, Tatabányával, Győrrel és Komárommal. Helyközi buszjáratok Tatabányára és Bicskére közlekednek. Vonattal a Budapest–Győr–Hegyeshalom–Rajka vonalon érhető el.

Nevezetességei

  • Római katolikus templom – 1759–1760-ban épült, Fellner Jakab építette.
  • Római katolikus plébániaház – műemlék, 1765-ben épült.
  • Kálvária

Története
Ezen a területen már az őskorban is éltek emberek, később kelták, rómaiak, hunok és régi magyarok, ahogy azt a temetkezési helyek tanúsítják. A Megyer törzs szálláshelyéhez tartozott. Szár (ősi magyar nyelven Saar) nevét Árpádházi Szár László-ról kapta, aki Szent István Király rokona volt. Bővebben a wikipedián lehet olvasni.

Forrás: wikipedia.

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek