Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Tárnok Szív utcájában az utcára "folyik" a szemét - Hulladekvadasz.hu

Tárnok Szív utcájában az utcára „folyik” a szemét

A Tárnok nagyközség Szív utcájából érkezett legújabb bejelentésben a minden létező jó és rossz szomszédsági viszony határát átlépő állapotokról kapunk helyzetképet.

Frissítve
2018.05.24.

A tárnoki Szív utcából újabb bejelentés érkezett. Sajnos egy év alatt nem történt változás, sőt bebizonyosodott, hogy Szív utca igazán szívás az itt lakok számára.
„Tisztelt Cím! Az utcán, az ingatlan előtt kb. 10m3 zöld hulladék, aminek nincs gazdája. Közterületen!

A látvány elképesztő. A hatóságok tehetetlenek? / Fotó: hulladekvadasz.hu

A látvány elképesztő. A hatóságok tehetetlenek? / Fotó: hulladekvadasz.hu

Bent meg emberek laknak a nyílászáró nélküli alsó szinten /ki tudja mifélék. Sokat nem változott tavaly óta. Ellenben beszéltünk utcabeli lakókkal oda hordja mindenki a zöld hulladékot az utca végére, mert valaki elkezdte… “Valaki” Ezek a fotók alig 24 órája készültek.”

A romhalmazban laknak. Vajon kik? / Fotó: hulladekvadasz.hu

A romhalmazban laknak. Vajon kik? / Fotó: hulladekvadasz.hu

Köszönjük a bejelentést. Továbbítjuk ismét az illetékes önkormányzatnak.


Korábban
2017.06.24.

A bejelentés helyszíne egy talán kiéget, elhagyatott félig lerombolt ingatlan. Életvitelszerűen a képek tanulsága szerint senki se lakja az épületet.

Mi a teendő?

A magántulajdonban lévő ingatlanon illegálisan elhelyezett hulladékért elsősorban az ingatlan tulajdonosa vagy annak korábbi birtokosa a felelős. Amennyiben nem állapítható meg a korábbi tulajdonos kiléte, úgy a jelenlegi ingatlanhasználót terhelik a hulladék elszállításával járó kötelezettségek.

Ön beköltözne az ingatlan mellé Tárnok Szív utcájában? / Fotó: hulladekvadasz.hu

Ön beköltözne az ingatlan mellé Tárnok Szív utcájában? / Fotó: hulladekvadasz.hu

A bejelentés szövege
„Tisztelt Hulladékvadász! Egy Tárnokon lévő szemétdombot szeretnénk bejelenteni. Egy teljes utcaközösség összefogott a tavalyi évben, hogy felszámoljuk a lerakott szemetet, de sajnos minden illetékes hatóság és szerv elhárította a bejelentésünket, arra hivatkozva, hogy „nem az ő hatáskörük”. A szemét lerakat címe: 2461 Tárnok, Szív utca 22. ház telke és az utcára és környékére kifolyva szinte mindenhol található mind építési törmelék, mind háztartási szemét. Szeles időben ezek a törmelékek és szemétdarabok beterítik az utcát is.

A bejelentéseket, amiket a tavalyi évben tettünk csatolom, de semmi változás nem történt. Az utcaközösség nevében reméljük, hogy a szeméttelep felszámolásra kerül és rendezett körülmények között tudunk lakni családjainkkal. Ezek a képek most készültek. Nagyon reménykedünk benne, hogy végre valaki tud foglalkozni az ügyünkkel.”

Hulladék jellege: kommunális, építési.

[codepeople-post-map]

Továbbítjuk a bejelentést az aktuális önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést


Tárnok község a wikipedia szerint:

Fekvése
Budapesttől 20 km-re, a Dunába torkolló Benta-patak két oldalán található a nagyközség Pest megyében, az Érdi járásban.

Közeli települések
Sóskút, Érd és Martonvásár.

Megközelítése
A 7. számú főközlekedési út és az M7-es autópálya között terül el. Az M7-es autópálya lejárója segíti a bekapcsolódást az agglomerációba. Személygépkocsival, vonattal és az érdi Tesco áruháztól induló 741-es, 742-es és 743-as autóbuszokkal közelíthető meg. A települést átszeli a Budapest–Székesfehérvár-vasútvonal.

Története
Tárnok nevét 1257-ben említették először Tavarnuk, majd 1283 körül Tawarnucweg néven. A hun krónika szerzője a germán Detre és a hunok közötti első nagy csatát Tárnokvölgyre helyezte. A települést a neve szerint tárnokok lakták, akik a tatárjárás után a budai királynéi udvart szolgálták. 1257 és 1268 között a királyné népei és a Berki nemesek perben álltak egymással 2 ekényi tárnokvölgyi föld felett, melyet Deszka néven neveztek. Tárnok három nagyobb részből áll. Az ősi mag, az Ófalu, az újtelepi rész 1921-ben, a ligeti pedig 1930-ban keletkezett. 2007-ben került a Budaörsi kistérségből az újonnan megalakuló Érdi kistérségbe, 2013-tól pedig az Érdi járás részévé vált.

Forrás: wikipedia.

You may also like...