Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Mécsestartó készítése, a “filléres” megoldás – #13 DIY

Mécsestartó készítése a DIY rovatunk következő cikkének a témája. Igazán “filléres” megoldással készíthetünk igazán dekoratív mécsestartót.

A Kreatív Hobbik Csoport által minden pénteken megjelenő DIY rovat a kreativitást ötvözi az újrahasznosítással. Korábbi DIY cikkeket ide kattintva lehet megtekinthetni.

Az alkotó inspirációját adó élethelyzet
“Amikor az ember fia alkotásra adja a fejét, sok mindent észrevesz, hasznosít, meglátja benne a lehetőséget. Nem volt ez másképp velem sem, mikor egyik vidékre utazásunk alkalmával egy szuper fagylaltozónál álltunk meg. Nem csak a fagyija isteni, hanem az úgymond „burkolata” is igen tetszetős volt. Ott láttam ehhez hasonló mécses tartót a többi, sok szépség között. Rögtön tudtam, hogy ezt nekem el kell készítenem. Annál is inkább, mert éppen tető felújítás után voltunk és maradék tetőlécből pont volt pár szál otthon.”

Készítő: Ádám Valéria – Ajándékoló
Elkészítési idő: 40 perc
Technika: Újrahasznosítás

Mécsestartó készítése előtt érdemes összeszedni az alapanyagokat.

Mécsestartó készítése előtt érdemes összeszedni az alapanyagokat.

Szükséges anyagok:

  • tető léc, faléc
  • hobbi ragasztó
  • lazúr, fapác
  • mécsesek
  • csipkecsík
  • smirgli
  • gyufa

Mécsestartó készítése és annak lépései

Párommal levágattam méretre pár darabot és különböző színűekre pácoltam. Smirgliztem a széleket, majd hobbiragasztó segítségével ráragasztottam az általam választott csipkecsíkot. Tulajdonképpen ezzel már készen is van a filléres hangulatvilágításunk. Amivel az évek folyamán még tovább fejlesztettem az az, hogy a mécsest is tovább díszítettem csipkével. Később pedig, amilyen mobilak, instabilak ezek a mécsesek, simán kivettem az újat és áthelyeztem a csipkézett mécses tartályba. De amint látjátok színes mécsesekkel is tovább lehet díszíteni, ötletezni.

Több színű páccal is kísérleteztem, nekem szinte mindegyik tetszik. Végül a mécses tartó szurkákat nem tettem bele, mert nagyon macerás lett volna. De ettől még nem veszített semmit a szépségéből, sőt!

A fa lécet nem fontos vásárolt, új csipkecsíkkal díszíteni, lehet akár nagymama rég nem használt csipkéjével is. A fa maradhat natúr is, ha úgy tetszik és akkor már tényleg filléres költségvetésből készült alkotás lesz belőle. Lényeg, hogy élveztük az elkészítését és egy jót beszélgetünk, borozunk a fényénél. Nagyon jó alkotást kívánok mindenkinek!

Mécsestartó készítése egy impozáns végeredménnyel zárult.

Mécsestartó készítése egy impozáns végeredménnyel zárult.

Ha Te is beküldenéd alkotásodat, várjuk pályázatodat a kreativhobbikcsoport@gmail.com címre. Tárgymezőben az alábbi cím szerepeljen: Hulladékvadász DIY – saját alkotás neve.

A további alkotásokhoz, újrahasznosításhoz sok sikert kíván a Kreatív Hobbik Csoport!

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek