Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Mécsestartó készítése, a "filléres" megoldás - #13 DIY - Hulladekvadasz.hu

Mécsestartó készítése, a „filléres” megoldás – #13 DIY

Mécsestartó készítése a DIY rovatunk következő cikkének a témája. Igazán „filléres” megoldással készíthetünk igazán dekoratív mécsestartót.

A Kreatív Hobbik Csoport által minden pénteken megjelenő DIY rovat a kreativitást ötvözi az újrahasznosítással. Korábbi DIY cikkeket ide kattintva lehet megtekinthetni.

Az alkotó inspirációját adó élethelyzet
„Amikor az ember fia alkotásra adja a fejét, sok mindent észrevesz, hasznosít, meglátja benne a lehetőséget. Nem volt ez másképp velem sem, mikor egyik vidékre utazásunk alkalmával egy szuper fagylaltozónál álltunk meg. Nem csak a fagyija isteni, hanem az úgymond „burkolata” is igen tetszetős volt. Ott láttam ehhez hasonló mécses tartót a többi, sok szépség között. Rögtön tudtam, hogy ezt nekem el kell készítenem. Annál is inkább, mert éppen tető felújítás után voltunk és maradék tetőlécből pont volt pár szál otthon.”

Készítő: Ádám Valéria – Ajándékoló
Elkészítési idő: 40 perc
Technika: Újrahasznosítás

Mécsestartó készítése előtt érdemes összeszedni az alapanyagokat.

Mécsestartó készítése előtt érdemes összeszedni az alapanyagokat.

Szükséges anyagok:

  • tető léc, faléc
  • hobbi ragasztó
  • lazúr, fapác
  • mécsesek
  • csipkecsík
  • smirgli
  • gyufa

Mécsestartó készítése és annak lépései

Párommal levágattam méretre pár darabot és különböző színűekre pácoltam. Smirgliztem a széleket, majd hobbiragasztó segítségével ráragasztottam az általam választott csipkecsíkot. Tulajdonképpen ezzel már készen is van a filléres hangulatvilágításunk. Amivel az évek folyamán még tovább fejlesztettem az az, hogy a mécsest is tovább díszítettem csipkével. Később pedig, amilyen mobilak, instabilak ezek a mécsesek, simán kivettem az újat és áthelyeztem a csipkézett mécses tartályba. De amint látjátok színes mécsesekkel is tovább lehet díszíteni, ötletezni.

Több színű páccal is kísérleteztem, nekem szinte mindegyik tetszik. Végül a mécses tartó szurkákat nem tettem bele, mert nagyon macerás lett volna. De ettől még nem veszített semmit a szépségéből, sőt!

A fa lécet nem fontos vásárolt, új csipkecsíkkal díszíteni, lehet akár nagymama rég nem használt csipkéjével is. A fa maradhat natúr is, ha úgy tetszik és akkor már tényleg filléres költségvetésből készült alkotás lesz belőle. Lényeg, hogy élveztük az elkészítését és egy jót beszélgetünk, borozunk a fényénél. Nagyon jó alkotást kívánok mindenkinek!

Mécsestartó készítése egy impozáns végeredménnyel zárult.

Mécsestartó készítése egy impozáns végeredménnyel zárult.

Ha Te is beküldenéd alkotásodat, várjuk pályázatodat a kreativhobbikcsoport@gmail.com címre. Tárgymezőben az alábbi cím szerepeljen: Hulladékvadász DIY – saját alkotás neve.

A további alkotásokhoz, újrahasznosításhoz sok sikert kíván a Kreatív Hobbik Csoport!

You may also like...