Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Battonya utca hulladéklerakatai a Rákos-patak mentén

A Battonya utca és a Felsőrétdűlő utca találkozásáról érkezett bejelentés a XVII. kerületből, a Rákos-patak partja közeléből.

Nem egyedi eset már, hogy a Rákos-patak nyomvonaláról bejelentés érkezett. Ezen területek elhagyatott, zöldterületek főként, ahova szabad a bejárás és bárki leteheti illegálisan a számára már feleslegessé vált hulladékát. Rákosmentéről, Budapest XVII. kerületéből az alábbi bejelentések érkeztek eddig, amit ide kattintva lehet megtekinteni.

Battonya utca látképe a bejelentő jelmagyarázata szerint. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Battonya utca látképe a bejelentő jelmagyarázata szerint. / Fotó: hulladekvadasz.hu

A bejelentés szövege
“Kedves Hulladékvadászok! A Rákos-patak partjára történő illegális hulladéklerakást jelentenék be. A kedves környéken lakó emberek talicskával hordják a patak partjára és annak közelébe a hulladékot. A néha történő eltakarítás után újra kezdődik egy kis zöldhulladékkal, majd rákerül a tégla, beton, műanyag, stb. Sokan itt sétálnak, sportolnak, gyerekkel, kutyákkal. Amennyiben találkozom a szemetelőkkel., szoktam szólni, hogy ne rakják le, illetve adok nekik ingyen zsákot, amiben FKF elszállítja a szemetet, de nem sokat ér. Vagy visszaszólnak, vagy nem értik, miért is baj ez.

A legutóbb hírközlési kábel fektetés után a melósok csak beszórták a megmaradt sittet, hulladékot a bokrok alá, pedig lett volna mivel elvinniük. A legtöbb hulladék a Battonya utca találkozásnál, illetve a patakon átvezető híd után a bokorban van (sittel tele zsákok, műanyag, építési törmelék. Van ennél rosszabb hely is a városban, de nekem ez a környék a fontos. Ami a legelkeserítőbb, hogy a környéken lakókkal van a gond, más nem nagyon hozza ide a szemetét.”

Egyik sittlerakat a többiből. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Egyik sittlerakat a többiből. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Hulladék jellege: kommunális, építési, zöldhulladék.

A Battonya utca helyszínről érkezett bejelentés továbbítjuk az aktuális önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést.


Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Az alábbi útmutató segítségével hasonló bejelentéseket várunk a településről és annak környékéről ezzel is segítve a helyi önkormányzat munkáját. Ide kattintva elérhető a bejelentési űrlap.


TÁMOGATÁS

Kérjük, támogassa Ön is környezetünk megtisztításáért végzett tevékenységünket, az alábbi bankszámlaszámon teheti meg:

Bankszámlaszámunk: 16200151-18537255

JÖVŐ ÖKO-NEMZEDÉKE ALAPÍTVÁNY A HULLADEKVADASZ.HU ÜZEMELTETŐJE

Cím: 1134 Budapest, Váci út 47. B.lph.
Honlap: jonalapitvany.hu
E-mail: info[kukac]jonalapitvany.hu

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek