Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Őrmező hulladéklerakásai a volt Apenta telep mellett - Hulladekvadasz.hu

Őrmező hulladéklerakásai a volt Apenta telep mellett

Őrmező Budapest XI. kerületéből volt Apenta telep mellől érkezett az alábbi illegális hulladéklerakatokkal kapcsolatos bejelentés. A probléma folytonosságára hívja fel a figyelmet a bejelentő.

Jellemzően lakáskiürítésből keletkezett lomok vannak ott, minden mennyiségben. A bejelentésben szereplő egyik képen TESZEDD-es zsákokat lehet látni. Valószínűleg tavaly óta lehetnek kint, mert idén még nem volt az országos takarítási akció. De vajon miért nem vitték el tavaly a szervezők?

A bejelentés szövege
„Tisztelt Cím! Őrmezőn található a régi Apenta telep a (Mikes Kelemen utcáról lehet bejutni) és mindig rengeteg szemét van lepakolva. Jellemzően lakáskiürítésből keletkezett lomok vannak ott, minden mennyiségben. Látszik, hogy autóval hordják oda, pedig gyönyörű kiránduló, sétálópark lehetne. Sajnos rendszeres az illegális hulladéklerakás itt, éjjel jönnek, reggel pedig mindig meglepetéshegyek fogadnak minket. 🙁 „

A Budapest XI. kerületből hasonló bejelentéseket ide kattintva lehet elérni.

Hulladék jellege: kommunális, építési.

[codepeople-post-map]

Továbbítjuk a bejelentés az aktuális önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést.


Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Az alábbi útmutató segítségével hasonló bejelentéseket várunk a településről és annak környékéről ezzel is segítve a helyi önkormányzat munkáját. Ide kattintva elérhető a bejelentési űrlap.


TÁMOGATÁS

Kérjük, támogassa Ön is környezetünk megtisztításáért végzett tevékenységünket, az alábbi bankszámlaszámon teheti meg:

Bankszámlaszámunk: 16200151-18537255

JÖVŐ ÖKO-NEMZEDÉKE ALAPÍTVÁNY A HULLADEKVADASZ.HU ÜZEMELTETŐJE

Cím: 1134 Budapest, Váci út 47. B.lph.
Honlap: jonalapitvany.hu
E-mail: info[kukac]jonalapitvany.hu


Őrmező a wikipedia szerint:

A körzet Budapest egyik városrésze a XI. kerületben.

Fekvése
Határai: Budaörsi út a Lapu utcai aluljárótól – Nagyszőlős utcai aluljáró – a MÁV hegyeshalmi vonala – Dobogó út a Lapu utcai aluljáróig.

Története
Az 1847. évi budai dűlőkeresztelő alkalmával a német Feldhut kapta ezt a nevet.

Őrmezei házak nyáron
A lakótelep 1972–1984 között épült fel több ütemben. (Az Igmándi utca modernebb házai építészeti kialakításuk alapján Győr Marcalváros lakótelepére hasonlítanak.) 1976-ban elkészült az Őrmezei Általános Iskola. Számos óvoda, bölcsőde található pl. a Eszterlánc Magyar–Angol Montessori Óvoda. 1975-ben az egyetlen óvoda volt az épülő lakótelepen élő gyerekeknek. 2009. augusztus 3.–szeptember 2. között a Menyecske utca egyik részén két ütemben teljes útpályaszerkezet-cserét végeztek. 2005-ben végleg csődbe ment a Mikes Kelemen utcai Apenta-telep: felszámolták és eladták. 2005-2008 között a Menyecske utcai panelházak és 2012-ben az Igmándi utca négyemeletesei a megszokott szürke helyett színes homlokzatot és új hőszigetelést kaptak. 2009 áprilisa és szeptembere között újjáépült Őrmező parkja. A környék keserűvíz-forrásokban (Hunyadi János, Ferenc József) gazdag, bár ezek hozama a lakótelep építése után visszaesett. Vizük elapadt, a házak elzárták a kis csermelyeket.

Forrás: wikipedia.

You may also like...