Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Fali képtartó készítése antik tükörből - #14 DIY - Hulladekvadasz.hu

Fali képtartó készítése antik tükörből – #14 DIY

Fali képtartó készítése a témája a DIY rovatunk következő részének, amiben egy lomtalanításból visszamaradt antik tükörből készül valami egészen más Szabó Henrietta, a rovatvezető jóvoltából.

A Kreatív Hobbik Csoport által minden pénteken megjelenő DIY rovat a kreativitást ötvözi az újrahasznosítással. Korábbi DIY cikkeket ide kattintva lehet megtekinthetni.

Technika: Újrahasznosítás, festés
Elkészítési idő: 1óra + száradási idő
Készítő: Szabó Henrietta – Minyima

Szükséges anyagok

  • drótkefe
  • alapozó festék fémre
  • fehér festék spray fémre
  • kötél, facsipesz
  • táblafesték
  • fehér festék
  • szürke festék
  • kréta
  • ecset
Antik tükör - "Tükröm tükröm mondd meg nékem ki a legszebb a vidéken?"

„Tükröm tükröm mondd meg nékem ki a legszebb a vidéken?”

Egy régebbi talán egyetlen lomtalanítási élményemmel kezdeném
„A mai szerzeményemet örömmel akartam megmutatni Nektek, és elmesélni, hogy ha lomtalanításkor letesznek eléd egy ilyen szép és (akkor még) jó állapotban lévő tükröt, akkor csak lassíts picit, hajolj le érte és sétálj tovább boldogan, mintha mi sem történt volna. Rá se hederíts a következő kupac lom mogorva tulajdonosának azon kérdésére, mint pl. Te tényleg felvetted azt a tükröt?! Csak élvezd, hogy jókor voltál jó helyen és menj, cipeld végig a fél városon! Azzal se törődj, hogy vágja a kezedet, sehogy se jó fogni, csak vidd és közben már lásd a lelki szemeid előtt hogy hogyan fog mutatni a falon fehérre lefestve. Mikor hazaértél vele, tedd le a földre, hogy le ne essen sehonnan és örökítsd meg az ’ilyen volt’ állapotot.

De ne úgy, mint én…. az előző tulaja képtelen volt rá nagyjából évtizedekig… nekem percek alatt sikerült összetörnöm. Mikor fektettem le a parkettára, pillanatok alatt kicsúszott maga alól a tükör és darabokra is tört. Megmondom őszintén, hogy hirtelen sokkolt a dolog és nem is tudtam, hogy most akkor sírjak vagy nevessek. Aki ismer, az tudja, hogy ebből persze nevetés lett. Majd picit újra terveztem a jövőjét és elkészítettem képkeretnek. Szerintem a Sors keze van benne.”

Az újrahasznosítás menete

A tükör belsejéből alaposan és óvatosan kiszedtem az esetlegesen benne maradt tükör darabokat. A keretét átcsiszoltam drótkefével és lekentem fehér fémre való alapozóval.

Ha Szörnyella DeFrász lennék, így hagynám.

Fújjuk le az egész keretet spray festékkel.

Ha megszáradt ne felejtsük el a hátulját is átfújni. Ha szükséges akkor két rétegben is lefújhatjuk. De a száradási időt türelmesen várjuk ki a két réteg között.

A fa ruhacsipeszek egyik felét lefestettem maradék szürke és fehér falfestékkel. A másik felét pedig fekete tábla festékkel. A keretbe befűztem a kötelet, a csipeszekre krétával ráírtam melyik évben készültek a fotók és felcsíptettem őket a kötélre.

Fali képtartó készítésének a végeredménye. Ugye milyen egyszerű volt?

Fali képtartó készítésének a végeredménye. Ugye milyen egyszerű volt?

Fali képtartó készítésének végeredménye

Így lett végül a lomis tükörből családi album. A képek természetesen cserélhetőek és a táblafestéknek köszönhetően a csipeszeken is tudom módosítani a dátumokat, ha új képek kerülnének a mostaniak helyére.

Ha Te is beküldenéd alkotásodat, várjuk pályázatodat a kreativhobbikcsoport@gmail.com címre. Tárgymezőben az alábbi cím szerepeljen: Hulladékvadász DIY – saját alkotás neve. A további alkotásokhoz, újrahasznosításhoz sok sikert kíván a Kreatív Hobbik Csoport!

You may also like...