Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Vakmerő szemétszedés a Népligetben (videóval) - Hulladekvadasz.hu

Vakmerő szemétszedés a Népligetben (videóval)

A vakmerő önkénteseink a szétdobált injekciós tűk és emberi ürülékben is bővelkedő Népligetben tettek a dolgukat a tiszta környezetért.

A hangzatos cím választása a Népliget rejtélyes gyilkosságai, drogos misztériumai miatt adtuk. Az Önkéntes Környezettisztítók és Hulladékvadász.hu főszervezésével életre hívott újabb kirándulással egybekötött szemétszedés eseményén körülbelül 30-40 zsák szemét gyűlt össze hála a tettre kész önkénteseknek, akik többségében munka idő után vettek részt az eseményen.

A rendezvényen részt vevők egy része az esemény félidejében. / Fotó: hulladekvadasz.hu

A rendezvényen részt vevők egy része az esemény félidejében. / Fotó: hulladekvadasz.hu

A Népligetnél a bezárt Planetárium előtt volt rendezvény gyülekezési pontja július 7-én, amin a 17:00 órási kezdéskor körülbelül 20 önkéntes jelent meg, amihez a későbbiekben többen csatlakoztak. A jelenlévők a FŐKERT Nonprofit Zrt. által munkavédelmi oktatásban is részesültek. A később érkezőknek a rendezvény szervezői felvilágosítást adtak munkavédelmi szempontokból.

Az önkéntesek alapos munkát végeztek, ha kellett bebújtak a bokor mögé is, ha szemetet láttak ott felfedezni, illetve minden apró eldobált cigaretta csikket is felszedtek. A szemétszedés mellett az önkéntesektől a szervezők műanyag kupakokat is vártak és kaptak, amit a helyszínen a gyülekezési ponton lehetett leadni. Céljuk a kupakgyűjtéssel beteg gyerekek gyógykezeléséhez hozzájárulni. Bővebben erről ide kattintva lehet tájékozódni.

Szemetet majdnem minden bokorban találtak. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Szemetet majdnem minden bokorban találtak. / Fotó: hulladekvadasz.hu

A rendezvény jó időben jó hangulatban telt. Mindenki kivehette a részét a környezetünk megtisztításában. Ezt tanúsítja az alábbi képsorok is.

Az elhagyatott nagyvendéglőben is jártak, ahol rengeteg szemét, drogos tűk és egyéb oda nem illő közegészségügyet sértő tárgyakra bukkantak. Az alábbi videón ez látható is.

Külön köszönjük a FŐKERT Nonprofit Zrt.-nek, hogy az összegyűjtött szemét elszállításáról gondoskodtak.

Az aktivisták többféle a parkba oda nem illő hulladékkal találkoztak. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Az aktivisták többféle a parkba oda nem illő hulladékkal találkoztak. / Fotó: hulladekvadasz.hu

További képeket a hulladékvadász.hu facebook oldalán az esemény albumában lehet megtekinteni, ami ide kattintva elérhető. A Gellért-hegy és a Népliget szemétszedésének sikerének mintájára hamarosan egy újabb helyszínek kerülnek megtisztításra.

Jövő Öko-Nemzedéke Alapítvány, röviden JÖN Alapítvány. Link: jonalapitvany.hu

Vakmerő vagy elszánt? Többféle szavakkal lehetne illetni önkénteseinket, de mindenkinek nagyon köszönjük a részvételt. Hamarosan egy újabb helyszínen ismét találkozunk.


Önkéntes környezettisztítók tevékenysége

Az Önkéntes Környezettisztítók országos összefogást szerveznek. Az önkéntes kezdeményezés Szombathelyről indult, de az ország minden pontját szeretnék összekapcsolni a közös cél érdekében. Céljuk a környezetünk megtisztítása, a természet megóvása, a hulladék csökkentése.

You may also like...