Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Székesfehérvár Szárazrét Izabella utcában hulladék és patkánytelep

Székesfehérvár Szárazrét városrészében az Izabella utca végét elönti a lomtalanításból fennmaradt hulladék a bejelentő szerint.

Továbbá patkányok létét vélte felfedezni a hulladéklerakatok közelében, ami azért is aggályos, mert lakóterületen van a bejelentés helyszíne.

A bejelentő által küldött fotók magukért beszélnek. / Fotó: hulladekvadasz.hu

A bejelentés szövege
“Tisztelt Hulladékvadász, az alábbi fotókat Székesfehérvár zártkerti övezetében, Szárazréten készítettem,az Izabella utca (87-106) végén. A szomszéd telkekre hordják a lomtalanításból megmaradt eladhatatlan hulladékot. A google map-en is meg van örökítve,mert már évek óta megvan a szemétdomb,azóta csak nagyobb lett. A környéken az idénytől a közelben szarvasmarhákat is legeltetnek. Így ideális rágcsáló “telep” is.”

hulladékvadász applikáció

Hulladék jellege: kommunális, építési, lomtalanítási.

Székesfehérvár Szárazrét Izabella utcai bejelentését továbbítjuk az aktuális önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést.


Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Az alábbi útmutató segítségével hasonló bejelentéseket várunk a településről és annak környékéről ezzel is segítve a helyi önkormányzat munkáját. Ide kattintva elérhető a bejelentési űrlap.


Székesfehérvár Szárazrét kicsit bővebben

A Székesfehérvárt egykor lustán körülölelő mocsarakból mára néhány patak maradt csak, amelyek beboltozva a legfontosabb útvonalak alatt, vagy a városközpontot megkerülve, szabadon vezetik a Bakony és a Vértes vizeit a Mezőföldön át a Dunába. Közülük a Gaja nyugatról a talán legmostohább külterületet, Szárazrétet választja le a megyeszékhely testéről.
A néprajzi feljegyzések csak annyit írnak róla, hogy a területet valaha igen ágrólszakadt, földművelő nép lakta. Egy, a török időkből származó feljegyzés pedig megemlíti, hogy 1602-ben, a Székesfehérvár visszavételéért folyó harcban a török megvetette lábát a Szárazrét elődjének számító, megerősített Ingovány faluban.
A mai utcahálózat elődje a Farkasvermi, a Bodrogi és a Csóri út vonalán az 1910-es évek végére alakult ki. Igaz, az emberek akkoriban jobbára apró vályogházakban laktak.
A régészeti kutatások 1935-ben, a 8-as út építése során bronzkori, másutt a 60-as években kora vaskori urnatemetőt és római kori településnyomokat tártak fel. Ezek a korai kultúrák azonban a ma élőkre, sőt az elődeikre sem voltak különösebb hatással. Annál nagyobb lendületet hoztak sorsukban a 3o-as évek. Először az iskola épült meg.
A kisgyerekeknek addig nap mint nap kilométereket kellett gyalogolniuk a városi iskolákba, hogy a betűvetést megtanulják. Elsőként Borbély Imre foglalta el az igazgatói széket. Később, az 1950-es években több pedagógust politikai okokból, büntetésből helyeztek ide, a belvárostól oly távol eső iskolába. A tanulók számára nyereség volt a számos kitűnő szakember. Barátságos, otthonos iskola volt a szárazréti, és ma is az.

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek