Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

BAH csomópont pofátlan szemétlerakásai Budapesten

A BAH csomópont pofátlanul kihelyezett szemétlerakásaira hívja fel a figyelmet a bejelentő Budapestről. Az útmentén elhelyezett hulladék kiszúrja a szemet.

Nem egyedi eset ehhez hasonló fekete szemeteszsákokat látni közútvonalak mentén, ami egyben lehet illegális hulladéklerakás is, illetve helyi szerv által összegyűjtött szemét, ami még elszállításra vár. A bejelentésnek hála lehetőségünk van utánajárni ennek a rejtélynek.

BAH csomópont útmenti hulladéklerakatai. / Fotó: hulladekvadasz.hu

BAH csomópont útmenti hulladéklerakatai. / Fotó: hulladekvadasz.hu

A bejelentés szövege
“Tisztelt Hulladékvadász! Azt már sajnos megszokhattuk, hogy a félreeső helyeken egyre több a szemét, a képeken azonban alighanem Budapest legpofátlanabb szemétlerakása látható, közvetlenül a BAH csomópont után az Erzsébet Híd fele haladva, a forgalmi sávokat elválasztó járdaszigeten, hosszan (gondolom menet közben dobálták ki). Először nem is hittem el, hogy ez illegális szemétlerakás, de a zsákok napok óta ott vannak, mára kihasadtak, és bizony, ahogy látom leginkább zöldhulladékkal vannak tele…”

hulladékvadász applikáció

Legújabb hulladékvadász applikáció a napokban jelent meg. Letölthető a Google Play áruházból.

Hulladék jellege: zöldhulladék.

BAH csomópont bejelentését továbbítjuk az aktuális önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést.


Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Az alábbi útmutató segítségével hasonló bejelentéseket várunk a településről és annak környékéről ezzel is segítve a helyi önkormányzat munkáját. Ide kattintva elérhető a bejelentési űrlap.


BAH csomópont a wikipedia szerint

A BAH-csomópont Budapest nagy forgalmú közlekedési csomópontja a XI. és a XII. kerület határán. Jelenlegi kinézete 1976-ban alakult ki, ugyanis ebben az évben adták át a forgalomnak az M1-es és M7-es autópályákat Budapest belvárosával összekötő felüljárót. A több mint 330 méter hosszú felüljárón az útpálya 9 méter széles. A szerkezetet a Főmterv tervezte, és utoljára 1988-ban újították fel teljesen.

A csomópont elnevezése a csomópontban kereszteződő három út, a Budaörsi út, az Alkotás utca és a Hegyalja út kezdőbetűiből áll össze. Bár volt olyan kezdeményezés, hogy a csomópontot a zeneszerző után Bach csomópontra kereszteljék, ezt a Fővárosi Közgyűlés 2000. június 29-i ülésén elutasították.

Látnivalói
Itt található a Budapest Kongresszusi Központ, a Novotel Budapest Congress szálloda, és a Gesztenyéskert.

Forrás: wikipedia.

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek