Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Érdekes történet Angliából – Mágnes horgászat különkiadás

Érdekes történetet kaptunk Angliából. Akik rendszeresen olvassák mágnes horgászaink kalandjait azoknak erős dezsavű érzést kelthet a történet.

Miért is? Hát a bicikli 🙂 A történetet elmeséli Angliában élő Szász Hunor.

Az igazság, hogy ezt nem mágnes horgászattal találtam, de ha anno tudtam volna erről a módszerről, akkor biztos azzal fogom meg. Imádok pergetni és az egyik kedvenc helyemen egy közel két kilogrammos csukát fárasztottam mikor szerencsétlenül lefordult a horgomról és elindult a szabadság felé. Ahogy ez lenni szokott ilyenkor az ember visszafojtott lélegzettel követi a tekintetével és figyeli a fogását, ahogy az elmerül a vízben.

Én is így tettem és közben észrevettem valami fémes csillogást körülbelül harminc centiméterre a felszín alatt az opálos vízben. Ha valami csillog, az csak jót jelenthet ezért egy bottal és egy szájbilinccsel és annak a kötelével próbáltam kideríteni mi is lehet az. Rádobtam a felszerelést és próbáltam megakasztani benne, néhány próbálkozás után sikerült és felszínre húztam egy biciklit.

Mágneshorgászat különkiadás

Már emelésközben készítettem pár képet róla a rendőrségnek, hiszen biztos, hogy nem a jogos tulajdonosa szabadult meg ezzel a módszerrel tőle. Amikor a parton volt és alaposabban szemügyre vetten találtam az ülésnyereg alatt egy matricát a tulaj nevével és címével. Szerencsére a lakhelyemtől három kilométerre lakott így felkerestem, hogy visszaadjam neki. Mikor elmeséltem, hogyan is találtam meg a bicikliét mondta, hogy már régen eladta, így nem az övé. Mivel nem jelentkezett érte senki illetve az eltűnését sem jelentették be, nálam maradt.

A legelső tulajától tudtam meg, hogy ő két évvel ezelőtt vette akkor 480£-ért ami nem egy kis összeg. Jól felszerelt kerékpár volt, agyváltóval, elől-hátul dobfékkel csak a pedál tengelyét hajtotta ki valaki. A felújítást a helyi használt piacon kezdtem ahol nagyjából 20£-ból megvettem mindent. amit cserélni kellett. Volt új láncom, két új gumim egy másik kormányom és egy hajtókaragyam.

Érdekes, hogy milyen jó állapotban megmaradt a bicikli. / Fotó: Szász Hunor

Érdekes, hogy milyen jó állapotban megmaradt a bicikli. / Fotó: Szász Hunor

Mikor megvoltak az alkatrészek, szétszedtem mindet jól átzsíroztam és összeszerelés előtt a vázát az eredi színben újra festettem.

Azóta is használom városi közlekedésre, megbízhatóan és jól működik pedig már eltelt három év. Most találtam rá a mágnes horgászatra és már úton van első mágnesem, mert nagyon érdekel ez a hobbi a kincskeresős mivolta miatt, és ha egy ilyen biciklit találok a partközelében, akkor vajon mi lehet beljebb a mélyebb vizekben.

Az érdekes történetet köszönjük Szász Hunornak.

A mágnes horgászok korábbi kalandjait ide kattintva lehet megtekinteni.

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek