Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.




Banki átutalással ide kattintva.

Isaszeg külterületén szaporodó hulladéklerakások

Isaszeg településéről megérkezett az első bejelentés, de egyből három is. A bejelentő a település külterületén bukkant illegális hulladéklerakatokra.

A bejelentés szövege
“Tisztelt Cím! Eléggé távol vannak ezek a pontok. Mellékeltem három képet, amin sorban az 1-3 pontokat jelöltem. Nincsenek messze egymástól, néhány száz méterre csupán. “

1, A bejelentés leírása
Ilkamajor mellett a domboldalon. A major régi épületeitől indulva déli irányban a lépcsősen emelkedő út mentén.

Hulladék jellege: háztartási

2, A bejelentés leírása
Ilkamajor mellett a domboldalon. A major régi épületeitől indulva déli irányban a lépcsősen emelkedő út mentén. Az 1-nél kicsivel magasabban.

Hulladék jellege: háztartási építési elektronikai

3, A bejelentés leírása
Ilkamajor mellett a domboldalon. A major régi épületeitől indulva délnyugati irányban a lépcsősen emelkedő út és a meredek felvezető út között a gerincen.

Hulladék jellege: háztartási

Isaszeg településről érkezett bejelentést továbbítjuk az aktuális önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést.


Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Az alábbi útmutató segítségével hasonló bejelentéseket várunk a településről és annak környékéről ezzel is segítve a helyi önkormányzat munkáját. Ide kattintva elérhető a bejelentési űrlap.


Isaszeg a wikipedia szerint

Isaszeg város Pest megyében, a Gödöllői járásban.

Fekvése
Budapest belvárosától 30 km-re keletre fekszik a Gödöllői-dombságban. Isaszeg határában folyik a Rákos-patak. Szomszéd települései: Gödöllő, Dány, Pécel, Valkó és Nagytarcsa.

Története
Első okleveles említése 1274-ben Ilsuazg néven történt. Régészeti leletek bizonyítják, hogy már a bronz-korban lakott volt a település környéke. A 12. században épült az Öreg templom, ami ma műemléki védettséget élvez. A település birtokosa Sándor szebeni és dobokai ispán, majd a Domoszlói család volt. Mátyás király kedvenc vadászterületeihez tartozott. 1529-ben a Báthori-család birtokába került. Mivel az 1536-os pestisjárvány és a törökök portyázása miatt erősen megfogyatkozott a lakosság, 1690-ben német telepesek érkeztek. 1723-tól Grassalkovich Antal tulajdonába került a község, aki először lengyeleket, majd szlovákokat is telepített be, de letelepedtek egyéb szláv családok (pl. szerbek), de a telepesek közt magyar családokat is találunk. A 19. század végére a lengyelek elszlovákosodtak. Petőfi Sándor is többször is megfordult itt 1845-1848 között.

Forrás: wikipedia.

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek