Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Kaspó készítése, felújítása nem csak haladóknak- #16 DIY - Hulladekvadasz.hu

Kaspó készítése, felújítása nem csak haladóknak- #16 DIY

Kaspó készítése, illetve felújítása foglalkozik a DIY rovatunk következő epizódja. Pénteken jelentkező rovatunk most a felújítás témakörével foglalkozik.

Hisz inkább újítsd fel, mint hogy hulladékot képezve szemétre dobd feleslegesnek tűnő értékeidet. A Kreatív Hobbik Csoport DIY rovata a kreativitást ötvözi az újrahasznosítással. Korábbi DIY cikkeket ide kattintva lehet megtekinthetni.

Mi is az a Kaspó?
A kaspó lényegében egy váza díszesebb kivitelben. Többféle létezik belőle, de főként virágok tárolására használják. Ettől függetlenül felhasználása igen széles. A kaspókat szélesebb körben kertünk, lakásunk díszítésére is kiválóan megfelel.

Béres Kata, az alkotó gondolatai
„Volt egy „mindenhol kapható, tömeggyártott” kaspóm. Sehova sem illett, annyira hétköznapi volt, hogy még virágot sem tettem bele, kallódott egy ideje. De pont megfelelőnek ígérkezett az átalakításhoz.”

Elkészítési idő: 1 óra
Technika: Festés, felújítás
Készítő: Béres Kata – Infinity  Decoupage

Amire szükséged lesz

  • 1 db Kaspó
  • 20 ml Fekete matt akrilfesték
  • 50 ml Galambszürke dekor paint soft festék
  • 1 db Csiszolóvászon
  • 1 db Gombocska, raffia díszíteni
  • 1 db Szivacsecset

Elkészítés lépései
A kaspót alaposan elmostam, megszárítottam.A fekete festékkel befestettem a mintás részeket. Hagytam megszáradni.Átfestettem az egész kaspót a szürke festékkel. Dekor paintot használtam,mert ez a fajta könnyen visszacsiszolható. Pont erre volt szükségem, hogy koptatott,régies hatást érjek el.Száradás után jöhet a csiszolás. Ott ahol a fekete festés van mehet erőteljesebben. 100-as szemcseméretű csiszolót használtam.Végül felöltöztettem egy kis raffiával és egy picike gombbal.Matt lakkal át lehet kenni,hogy tartósabb felületű legyen. Most már kereshetek neki lakótársat…

Saját kaspó készítése nem is olyan nehéz feladat. Reméljük sokan kedvet kaptak hozzá.

Ha Te is beküldenéd alkotásodat, várjuk pályázatodat a kreativhobbikcsoport@gmail.com címre. Tárgymezőben az alábbi cím szerepeljen: Hulladékvadász DIY – saját alkotás neve. A további alkotásokhoz, újrahasznosításhoz sok sikert kíván a Kreatív Hobbik Csoport!


You may also like...