Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Szólád erdejében hömpölyög a szemét - Hulladekvadasz.hu

Szólád erdejében hömpölyög a szemét

Szólád erdejét ismeretlenek folyamatosan telehordják hulladékkal. Ezzel mint a magántulajdon és a köztisztaság ellen vétenek.

A bejelentés szövege
„Tisztelt Hulladékvadász! Szólád és Balatonszárszó közötti földút melletti erdő szélében nagy területen lerakott hulladékot találtam. Lehet, hogy bentebb is van hulladék. A fotókat hivatkozással mellékelem.”

További képek ide kattintva lehet megtekinteni.

Hulladék jellege: építési, kommunális, zöldhulladék.

[codepeople-post-map]

Szólád községből beérkezett bejelentését továbbítjuk az aktuális önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést.


Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Az alábbi útmutató segítségével hasonló bejelentéseket várunk a településről és annak környékéről ezzel is segítve a helyi önkormányzat munkáját. Ide kattintva elérhető a bejelentési űrlap.

 

Szólád a wikipedia szerint

Szólád község Somogy megyében, a Siófoki járásban.

Fekvése
Balatonszárszótól délre 4 km-re fekszik.

Nevezetességei
Európa-díjas löszpincesor. Egyedülálló látványosság Szóládon a híres pincesor. A magas, helyenként akár 6-8 méteres löszfalba vájt pincéket még a 20. század elején vagy annál is korábban alakították ki. A pincéket eleinte csak rejtekhelynek építették, a bornak csak egy részét tárolták itt, amit a fináncok elől el akartak titkolni. Bent télen-nyáron egyaránt kb. 15 fokos hőmérséklet uralkodik, ami ideális a bor és a termények tárolására. A pincék közül jóval több, mint 100-at ma is használnak. A pincesor felújítására milliókat költött az önkormányzat, de megérte, mert 1999-ben megkapták az Európa-díjat és az értékmegőrzésért a Henry Ford-díjat is. A pincesor több rendezvénynek is otthont ad, köztük az augusztusi bográcsos főzőversenynek, de tartották itt már a megyei borfesztivált is, és a Különleges Asztali Örömök Somogyban nevű egész éves rendezvénysorozat egyik része is itt talált magának helyet.

Forrás: wikipedia.