Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Öko-tex ruhaipari alapanyagok - Hallottál már róluk? - Hulladekvadasz.hu

Öko-tex ruhaipari alapanyagok – Hallottál már róluk?

Öko-tex ruhaipari alapanyagok alatt mit is érthetünk pontosan? Kik készítik, milyen módszerrel? Miért kapott „öko” előtagot? Jobb mint az átlagos ruhaalapanyag?

Erről lesz szó a mostani bemutató cikkünkben, amiben a hulladékvadász csapata elsősorban a öko-tex alapanyagok terjedését szeretné elősegíteni.

Vegyszeres, nem vegyszeres?

Sokan biztos olvasták, hogy a Greenpeace korábban azért emelt szót, hogy a ruhaiparban a forgalmazók márkaboltjaiban többféle levegőtisztasági mérést végeztek, ami alapján kiderült, hogy a levegő nagy mennyiségben tartalmaz az egészségere káros vegyianyagszármazékokat. A látványos Greenpeace videóban ennek pontos részleteiről esik szó. Továbbá ide kattintva lehet a témáról bővebben olvasni.

Hogyhogy tartalmazott?

Sokakban felvetődhet ez a kérdés. Az ruhaipari alapanyagokat többféle gyártási technológiával állítják elő, vegyszeres és a vegyszermentes előállítási módszerek. A vegyszeres előállítási módszerek alkalmával többféle adalékanyagokkal gyártják, festik a ruhatermékeket. Javasolják is ezért, hogy a vásárlás után az új ruhaneműt érdemes kimosni (főként az alsóneműket).

A vegyszermentes kategória az, amit hiteles tanúsítvánnyal lehet csak forgalomba helyezni. Ilyen vegyszermentes technológia az öko-tex.

A öko-tanúsítványról pár mondatban

Az ÖKO-TEX® megkülönböztető minőségjel közismerten az egyik legelterjedtebb textiltermékekre alkalmazható önkéntes tanúsítási rendszer. Az érdekelt végfelhasználók számára az OEKO-TEX® védjegy egy hozzáadott értéket jelent a bőrbarát ruházat és egyéb textiltermékek vizsgált biztonságának tekintetében. Ezáltal a védjegy fontos döntési segítséget ad a textíliák vásárlásakor.

Hulladékvadász Öko-tex ruhatermékek

A Hulladékvadász csapata most egy újabb lehetőséget szeretne nyújtani azoknak, akiknek fontos a környezet, a környezetvédelem. Méghozzá azzal, hogy vegyszermentes alapanyagokból készülő brandjükkel hozzájárulnak az öko-tex alapanyagok terjedéséhez.

Hulladékvadász Öko-tex alapanyagú termékei. / Fotó: t-shirts.hu

Hulladékvadász Öko-tex alapanyagú termékei. / Fotó: t-shirts.hu

Hulladékvadász termékek közt pólók, trikók pulóverek találhatnak gazdára. Továbbá többféle akció keretén belül a kisorsolt nyertes nyereménye lehet egy hulladékvadász lógóval ellátott ruhaipari termék.

Ha te is vásárolnál hasonló termékeket, akkor írj az info [kukac] hulladekvadasz.hu -ra, ahol az alábbi termékekből rendelhetsz:

  • Hulladékvadász póló
  • Hulladékvadász trikó
  • Hulladékvadász bögre

Akciók

2017. júliusában indítottuk el az Országos hulladékvadászat eseménysorozatunkat, amivel ösztönözni szeretnénk a honfitársainkat környezetünk megtisztítására. A legtöbb bejelentéssel rendelkező hulladékvadászok közt értékes hulladékvadász öko-tex alapanyagú termékeket sorsolunk ki.

Az eseménysorozathoz az alábbi linken ide kattintva lehet csatlakozni facebookon.

You may also like...