Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Öko-tex ruhaipari alapanyagok – Hallottál már róluk?

Öko-tex ruhaipari alapanyagok alatt mit is érthetünk pontosan? Kik készítik, milyen módszerrel? Miért kapott “öko” előtagot? Jobb mint az átlagos ruhaalapanyag?

Erről lesz szó a mostani bemutató cikkünkben, amiben a hulladékvadász csapata elsősorban a öko-tex alapanyagok terjedését szeretné elősegíteni.

Vegyszeres, nem vegyszeres?

Sokan biztos olvasták, hogy a Greenpeace korábban azért emelt szót, hogy a ruhaiparban a forgalmazók márkaboltjaiban többféle levegőtisztasági mérést végeztek, ami alapján kiderült, hogy a levegő nagy mennyiségben tartalmaz az egészségere káros vegyianyagszármazékokat. A látványos Greenpeace videóban ennek pontos részleteiről esik szó. Továbbá ide kattintva lehet a témáról bővebben olvasni.

Hogyhogy tartalmazott?

Sokakban felvetődhet ez a kérdés. Az ruhaipari alapanyagokat többféle gyártási technológiával állítják elő, vegyszeres és a vegyszermentes előállítási módszerek. A vegyszeres előállítási módszerek alkalmával többféle adalékanyagokkal gyártják, festik a ruhatermékeket. Javasolják is ezért, hogy a vásárlás után az új ruhaneműt érdemes kimosni (főként az alsóneműket).

A vegyszermentes kategória az, amit hiteles tanúsítvánnyal lehet csak forgalomba helyezni. Ilyen vegyszermentes technológia az öko-tex.

A öko-tanúsítványról pár mondatban

Az ÖKO-TEX® megkülönböztető minőségjel közismerten az egyik legelterjedtebb textiltermékekre alkalmazható önkéntes tanúsítási rendszer. Az érdekelt végfelhasználók számára az OEKO-TEX® védjegy egy hozzáadott értéket jelent a bőrbarát ruházat és egyéb textiltermékek vizsgált biztonságának tekintetében. Ezáltal a védjegy fontos döntési segítséget ad a textíliák vásárlásakor.

Hulladékvadász Öko-tex ruhatermékek

A Hulladékvadász csapata most egy újabb lehetőséget szeretne nyújtani azoknak, akiknek fontos a környezet, a környezetvédelem. Méghozzá azzal, hogy vegyszermentes alapanyagokból készülő brandjükkel hozzájárulnak az öko-tex alapanyagok terjedéséhez.

Hulladékvadász Öko-tex alapanyagú termékei. / Fotó: t-shirts.hu

Hulladékvadász Öko-tex alapanyagú termékei. / Fotó: t-shirts.hu

Hulladékvadász termékek közt pólók, trikók pulóverek találhatnak gazdára. Továbbá többféle akció keretén belül a kisorsolt nyertes nyereménye lehet egy hulladékvadász lógóval ellátott ruhaipari termék.

Ha te is vásárolnál hasonló termékeket, akkor írj az info [kukac] hulladekvadasz.hu -ra, ahol az alábbi termékekből rendelhetsz:

  • Hulladékvadász póló
  • Hulladékvadász trikó
  • Hulladékvadász bögre

Akciók

2017. júliusában indítottuk el az Országos hulladékvadászat eseménysorozatunkat, amivel ösztönözni szeretnénk a honfitársainkat környezetünk megtisztítására. A legtöbb bejelentéssel rendelkező hulladékvadászok közt értékes hulladékvadász öko-tex alapanyagú termékeket sorsolunk ki.

Az eseménysorozathoz az alábbi linken ide kattintva lehet csatlakozni facebookon.

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek