Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Csepeli bányató környékén veszélyes hulladéklerakatok

A csepeli bányató környékét elönti a szemét, ami szinte már belefolyik a tóba.  Zömmel veszélyes hulladéknak minősülő bontott alkatrészekről van szó.

Az itt látható bejelentésben szereplő  illegális hulladéklerakások egyik tipikus típusával találkozhatunk a – valószínűsíthetően – lopott autók bontásából származó veszélyes hulladéknak minősülő bontott alkatrészekkel. A Budapest XXI. kerületi bejelentésben ez akár több tonna veszélyes hulladékról is lehet. A beérkezett képek nem a legjobb minőségűek, de a probléma így is nagyon jól kivehető.

A bejelentés szövege
“Tisztelt Hulladékvadász! 21.kerület. Körtefa utca 51.szám előtti bányató bejáratánál, készültek a fotók. Erről szeretnék bejelentést tenni. Szomorúan tapasztaltuk, imádott bányatavunk környékén, egyre több a szemétlerakás, pedig nagyon szép az élővilág körülötte, a nádas sok élőlény lakóhelye szerintem. Úgy tudom ez magánterület, mégis kocsival megközelíthető így könnyen kiszolgáltatottá válik a terület, ezen tevékenységek számára.

Ha bármit tudnának tenni,az ügy érdekében én és a lakóközösség a környékről is nagyon hálás lenne. A háztartási hulladékot általában sikerült összeszednünk,a környéki lakókkal,és ezt kb. tíz éve minden nyáron megtesszük, kutyasétáltatás közben. Viszont ilyen nagy mennyiség elszállítása,saját kukáinkba, sajnos nem kivitelezhető. Láttam a környékről, pl. Fügefa utcából is volt bejelentés. Ezért mindenképpen szerettem volna írni önöknek,arról,hogy ezen a környéken sajnos nagyon gyakori az ilyesmi. Fotókat még küldök,az info@hulladekvadasz.hu -ra.”

A szemetelők a csepeli bányató -t se kímélik a hulladéktól. / Fotó: hulladekvadasz.hu

A szemetelők a csepeli bányató -t se kímélik a hulladéktól. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Budapest XXI. kerületéből korábban beérkezett bejelentéseket ide kattintva lehet megtekinteni.

Hulladék jellege: bontott alkatrészek, kommunális.

A csepeli bányató helyszínéről beérkezett bejelentését továbbítjuk az aktuális önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést.


Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Az alábbi útmutató segítségével hasonló bejelentéseket várunk a településről és annak környékéről ezzel is segítve a helyi önkormányzat munkáját. Ide kattintva elérhető a bejelentési űrlap.


Csepeli bányatók wikimapia.org szerint

Csepel-szigeti volt bányatavak, kedvelt horgászóhely. 1995-ben magántulajdonba került. Jelenleg több horgászegyesület is müködik a területen. A vízpart a tulajdonosok birtokában van, körbe van kerítve, így vendéghorgászok csak igen korlátozott területen vehetik igénybe.

Forrás: wikimapia.org

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek