Csepeli bányató környékén veszélyes hulladéklerakatok

Tennél, de nincs időd a szemétdombok eltakarítására? Támogass minket és elvégezzük helyetted a piszkos munkát! Támogatom a munkátokat!

A csepeli bányató környékét elönti a szemét, ami szinte már belefolyik a tóba.  Zömmel veszélyes hulladéknak minősülő bontott alkatrészekről van szó.

Az itt látható bejelentésben szereplő  illegális hulladéklerakások egyik tipikus típusával találkozhatunk a – valószínűsíthetően – lopott autók bontásából származó veszélyes hulladéknak minősülő bontott alkatrészekkel. A Budapest XXI. kerületi bejelentésben ez akár több tonna veszélyes hulladékról is lehet. A beérkezett képek nem a legjobb minőségűek, de a probléma így is nagyon jól kivehető.

A bejelentés szövege
“Tisztelt Hulladékvadász! 21.kerület. Körtefa utca 51.szám előtti bányató bejáratánál, készültek a fotók. Erről szeretnék bejelentést tenni. Szomorúan tapasztaltuk, imádott bányatavunk környékén, egyre több a szemétlerakás, pedig nagyon szép az élővilág körülötte, a nádas sok élőlény lakóhelye szerintem. Úgy tudom ez magánterület, mégis kocsival megközelíthető így könnyen kiszolgáltatottá válik a terület, ezen tevékenységek számára.

Ha bármit tudnának tenni,az ügy érdekében én és a lakóközösség a környékről is nagyon hálás lenne. A háztartási hulladékot általában sikerült összeszednünk,a környéki lakókkal,és ezt kb. tíz éve minden nyáron megtesszük, kutyasétáltatás közben. Viszont ilyen nagy mennyiség elszállítása,saját kukáinkba, sajnos nem kivitelezhető. Láttam a környékről, pl. Fügefa utcából is volt bejelentés. Ezért mindenképpen szerettem volna írni önöknek,arról,hogy ezen a környéken sajnos nagyon gyakori az ilyesmi. Fotókat még küldök,az info@hulladekvadasz.hu -ra.”

A szemetelők a csepeli bányató -t se kímélik a hulladéktól. / Fotó: hulladekvadasz.hu

A szemetelők a csepeli bányató -t se kímélik a hulladéktól. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Budapest XXI. kerületéből korábban beérkezett bejelentéseket ide kattintva lehet megtekinteni.

Hulladék jellege: bontott alkatrészek, kommunális.

[codepeople-post-map]

A csepeli bányató helyszínéről beérkezett bejelentését továbbítjuk az aktuális önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést.


Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Az alábbi útmutató segítségével hasonló bejelentéseket várunk a településről és annak környékéről ezzel is segítve a helyi önkormányzat munkáját. Ide kattintva elérhető a bejelentési űrlap.


Csepeli bányatók wikimapia.org szerint

Csepel-szigeti volt bányatavak, kedvelt horgászóhely. 1995-ben magántulajdonba került. Jelenleg több horgászegyesület is müködik a területen. A vízpart a tulajdonosok birtokában van, körbe van kerítve, így vendéghorgászok csak igen korlátozott területen vehetik igénybe.

Forrás: wikimapia.org

Iratkozz fel a Hulladékvadász Hírlevélre!Feliratkozom!

Ez is érdekelhet: