Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Mocsárosdűlő szemétlerakója a III. kerületben - Hulladekvadasz.hu

Mocsárosdűlő szemétlerakója a III. kerületben

Mocsárosdűlő III. kerület várásrészéről érkezett az alábbi bejelentés, amiben a bejelentő egy újonnan keletkezett szemétlerakóra hívja fel a figyelmet.

Mocsárosdűlő szemétlerakója a III. kerületben. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Mocsárosdűlő szemétlerakója a III. kerületben. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Budapest III. kerületének bejelentéseit ide kattintva lehet megtekinteni.

A bejelentés szövege
„Tisztelt Szerkesztők! Budapesr, III. kerület, Mocsarosdűlő, Zsófia utcáról megközelíthető rét melletti hulladéklerakó…..”

Hulladék jellege: háztartási, építési, elektronikai.

[codepeople-post-map]

Mocsárosdűlő helyszínéről beérkezett bejelentését továbbítjuk az aktuális önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést.


Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Az alábbi útmutató segítségével hasonló bejelentéseket várunk a településről és annak környékéről ezzel is segítve a helyi önkormányzat munkáját. Ide kattintva elérhető a bejelentési űrlap.


Mocsárosdűlő a wikipedia szerint

Mocsárosdűlő Budapest egyik városrésze a III. kerületben. A Mocsárosdűlő egykor a Duna ártere volt; területének nagy része 2002 óta természetvédelmi terület, ennek ellenére borzasztóan elhanyagolt. Ezen részein előszeretettel tanyáznak hajléktalanok, valamint több illegális szemétlerakó is csúfítja.

Fekvése
Az Arany-hegy és a Péter-hegy lábánál, az „ősduna” alliviumán elterülő lefolyástalan, vizenyős, csaknem sík terület. A háttérben lévő hegyek csapadékvizei, magas vízállásnál a Duna visszaduzzasztó hatása, valamint a közeli karsztvízforrások táplálják a dűlő talajvizét. A Duna magas vízállásánál és télen megemelkedik a talaj vízszintje. A Rómaifürdőnél feltörő karsztvízből is kap vizet. Nyáron viszont száradás lép fel, mert a talajvíz egy része a Mocsárosból is a Rómaifürdő felé áramlik. A hajdani árkokat, melyek az Aranyhegyi-patakba vezették a felesleges vízmennyiséget, a vasútépítések és útépítések betemették, így bizonyos pontokon pangó vízállások, másutt szikesek képződtek. A gyárak telepítésével; a rakpart, a fürdő, a mezőgazdasági területek kialakításával, végül a lakótelepek építésével a hajdani nagy kiterjedésű mocsarak és láprétek leszűkültek. A nádas-magasságos élőhelyeken, a mocsárréten és a szikeseken mindenütt szemétlerakások „virítanak”. A területen jórészt víz hatására kialakult réti talajokat találunk, kémhatásuk semleges, vagy enyhén bázikus. E jellemzőket a jelenlegi növényállomány is jól jelzi.

Határai: Aranyhegyi út a MÁV esztergomi vonalától – Határ út – Szentendrei út – a MÁV esztergomi vonala az Aranyhegyi útig.

Forrás: wikipedia.

You may also like...