Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Mocsárosdűlő szemétlerakója a III. kerületben

Mocsárosdűlő III. kerület várásrészéről érkezett az alábbi bejelentés, amiben a bejelentő egy újonnan keletkezett szemétlerakóra hívja fel a figyelmet.

Mocsárosdűlő szemétlerakója a III. kerületben. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Mocsárosdűlő szemétlerakója a III. kerületben. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Budapest III. kerületének bejelentéseit ide kattintva lehet megtekinteni.

A bejelentés szövege
“Tisztelt Szerkesztők! Budapesr, III. kerület, Mocsarosdűlő, Zsófia utcáról megközelíthető rét melletti hulladéklerakó…..”

Hulladék jellege: háztartási, építési, elektronikai.

Mocsárosdűlő helyszínéről beérkezett bejelentését továbbítjuk az aktuális önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést.


Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Az alábbi útmutató segítségével hasonló bejelentéseket várunk a településről és annak környékéről ezzel is segítve a helyi önkormányzat munkáját. Ide kattintva elérhető a bejelentési űrlap.


Mocsárosdűlő a wikipedia szerint

Mocsárosdűlő Budapest egyik városrésze a III. kerületben. A Mocsárosdűlő egykor a Duna ártere volt; területének nagy része 2002 óta természetvédelmi terület, ennek ellenére borzasztóan elhanyagolt. Ezen részein előszeretettel tanyáznak hajléktalanok, valamint több illegális szemétlerakó is csúfítja.

Fekvése
Az Arany-hegy és a Péter-hegy lábánál, az „ősduna” alliviumán elterülő lefolyástalan, vizenyős, csaknem sík terület. A háttérben lévő hegyek csapadékvizei, magas vízállásnál a Duna visszaduzzasztó hatása, valamint a közeli karsztvízforrások táplálják a dűlő talajvizét. A Duna magas vízállásánál és télen megemelkedik a talaj vízszintje. A Rómaifürdőnél feltörő karsztvízből is kap vizet. Nyáron viszont száradás lép fel, mert a talajvíz egy része a Mocsárosból is a Rómaifürdő felé áramlik. A hajdani árkokat, melyek az Aranyhegyi-patakba vezették a felesleges vízmennyiséget, a vasútépítések és útépítések betemették, így bizonyos pontokon pangó vízállások, másutt szikesek képződtek. A gyárak telepítésével; a rakpart, a fürdő, a mezőgazdasági területek kialakításával, végül a lakótelepek építésével a hajdani nagy kiterjedésű mocsarak és láprétek leszűkültek. A nádas-magasságos élőhelyeken, a mocsárréten és a szikeseken mindenütt szemétlerakások „virítanak”. A területen jórészt víz hatására kialakult réti talajokat találunk, kémhatásuk semleges, vagy enyhén bázikus. E jellemzőket a jelenlegi növényállomány is jól jelzi.

Határai: Aranyhegyi út a MÁV esztergomi vonalától – Határ út – Szentendrei út – a MÁV esztergomi vonala az Aranyhegyi útig.

Forrás: wikipedia.

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek