Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Rádió 1 műsorán a Háztartásom hulladék nélkül háziasszonya - Hulladekvadasz.hu

Rádió 1 műsorán a Háztartásom hulladék nélkül háziasszonya

Rádió 1 műsorán szerepelt Tóth Andi, a Háztartásom hulladék nélkül háziasszonya. Az interjút legalább a félország hallotta köszönhetően a Balázsék című műsornak.

A következőkben Andi beszámolója és észrevételei olvasható mindazoknak, akik hallották és azoknak is akik lemaradtak a tegnapi műsorról.

2016 novemberében a Hulladékvadász hulladék témájú hírportál főszerkesztője, Szebenyi Péter felkért egy közös munkára, melynek keretén belül a Hulladékvadász oldalon egy önálló rovatot indítottunk Háztartásom Hulladék Nélkül címmel. Azóta minden szerdán újabb és újabb témákról írtam nektek.

Munkakapcsolatunk újabb szintre lépett amikor felkért egy személyes interjú elkészítésére. Az interjút (2017. július 19.) itt tudjátok elolvasni: Interjú a Háztartásom Hulladék Nélkül háziasszonyával, Tóth Andival.

Az interjú olyan sikeres lett a médiában, hogy azóta folyamatosan érkeznek hozzám a különböző megkeresések. Az egyik legizgalmasabb ilyen felkérésnek a Rádió 1 Balázsék című reggeli műsorában tettem eleget.

Ha esetleg valaki lemaradt a rádió műsorról, akkor a Rádió 1 archívumából visszahallgathatja.

A rádióhallgatók talán tudják, hogy ebben a műsorban az egyik műsorvezető Vadon János kiemelkedik a többiek közül környezettudatosságával, így érthető volt a csapat lelkesedése a téma iránt. A műsorvezetők nagyon nyitottak, érdeklődőek voltak. Kiderült, hogy gyakorlatilag valamilyen szinten, de eddig nem tudatosan, mindannyian sokat tesznek azért hogy minél kevesebb hulladékot halmozzanak fel. Maximálisan egyetértettek azzal, hogy a lentről induló törekvések – mint az enyém is – jó példával szolgálnak a környezetünkben élő felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt.

Bár körülbelül 15 percig tartott a beszélgetés, de még rengeteg mindenről szerettem volna velük beszélgetni. Szerettem volna kihangsúlyozni, hogy a szelektív szemét gyűjtés még csak félmegoldás. A cél az lenne, hogy a szelektív szemetesek tartalmát is csökkentsük.
Jó lett volna megosztani velük pár apró trükköt, ötletet, amik egyszerűen, a kényelmünk felrúgása nélkül megvalósíthatóak, mint például a neylon zacskók lecserélése textil bevásárló táskákra, vagy a PET palackok használatának elhagyása.

Amiért még külön örülök, hogy a hulladékvadasz.hu most megjelent illegális hulladék bejelentő applikációjáról is tudtam pár szót ejteni, ami Rákóczi Ferinek fel is keltette az érdeklődését. Sebestyén Balázs most szabadságon volt, de úgy tudom Diósdon lakik és a műsorban meg is említettem, hogy Diósdhoz kötődik a leggyorsabb bejelentés/megoldás is.

Bízom benne, hogy ez a beszélgetés felnyitotta nemcsak a műsorvezetők szemét, de a rádióhallgatókét és a többi médiáét is. Mindenesetre az nekem sokat jelent, hogy a Rádió 1 saját facebook oldalán is megosztotta röviden a műsorban elhangzottakat (az alábbi képre kattintva megtaláljátok)

Rádió 1 műsorán remélem még sokszor szerepelni fog a tudatos háztartás, a nulla hulladék témája.

Andi ?

Ha még több hasznos tippet szeretnél olvasni a hulladék csökkentéséről, akkor keresd fel

You may also like...