Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Absztrakt képek tárolójának készítése – #18 DIY

Absztrakt képek tárolójának készítésével gyermekeid egyedi festményeit, képeit foglalhatod díszes képkeretbe, amely szobád és egyben szíved csücskévé is válhat.

A Kreatív Hobbik Csoport által minden pénteken megjelenő DIY rovat a kreativitást ötvözi az újrahasznosítással. Korábbi DIY cikkeket ide kattintva lehet megtekinthetni.

Elkészítési idő: 10 perc
Technika: DIY, barkács
Készítő: Kisné Szalai Edina – Ediholmi blog

Készítő bemutatkozása
Kisné Szalai Edina, férjemmel, Lászlóval kézműves és újrahasznosított dísz-, ajándék-, és használati tárgyakat készítünk. Elsősorban varrott termékeket (táskák, neszesszerek ), férjem pedig a fa és fém megmunkálás eszközeivel alakít ki lakberendezési és használati tárgyakat. Blogomban olvashatsz a számunkra fontos dolgokról eseményekről, láthatod élénk alkotó kedvünk eredményét, aktualitásait.

A szülők büszkeségeinek festményei. / Fotó: facebook.com/Ediholmi

A szülők büszkeségeinek festményei. / Fotó: facebook.com/Ediholmi

Ki mondhatja el magáról, hogy egy egyedülállóan különleges, absztrakt képek díszítik a szobája falát? Ráadásként úgy, hogy még a műalkotás készítője is személyes, kedves ismerőse is az illetőnek?

Amire szükséged lesz:

  • gyerekrajz
  • olló
  • ceruza (méretezéshez)
  • ragasztó
  • képkeret
  • ügyes kezek

Az elkészítéshez különösebb leírásra jelen esetben nem lesz szükség. A képek alapján mindenki számára ki fog derülni, hogyan is készülnek a legbecsesebb műalkotások. 

Kezdeti fogások, hozzávalók összegyűjtése. / Fotó: facebook.com/Ediholmi

Kezdeti fogások, hozzávalók összegyűjtése. / Fotó: facebook.com/Ediholmi

Bárki elmondhatja ezt magáról, aki meglátja drága gyermeke/gyermekei “irka-firkáiban” a művészi hangulatot rejtő jelleget! Milyen érdekesek és bámulatosak a különféle technikák kipróbálása, gyakorlása közben, a szabad alkotás örömében létrehozott mintázatok!

Szép nem? Szóba dísze, szívünk kincse. / Fotó: facebook.com/Ediholmi

Szép nem? Szóba dísze, szívünk kincse. / Fotó: facebook.com/Ediholmi

Válasszunk ki néhányat a leghangulatosabbakból, majd tegyük egy több kép befoglalására is alkalmas képkeretbe azokat. Egész kollekció is készülhet belőlük! Végül: büszkén mutassuk meg másnak is, a kis művésszel/művészekkel karöltve “házi tárlatunkat”!

Mindenhol jól mutató képkeretrendszer. Na lássunk is hozzá! / Fotó: facebook.com/Ediholmi

Mindenhol jól mutató képkeretrendszer. Na lássunk is hozzá! / Fotó: facebook.com/Ediholmi

Az absztrakt képek otthonunk díszeivé válhatnak.

Ha Te is beküldenéd alkotásodat, várjuk pályázatodat a kreativhobbikcsoport@gmail.com címre. Tárgymezőben az alábbi cím szerepeljen: Hulladékvadász DIY – saját alkotás neve. A további alkotásokhoz, újrahasznosításhoz sok sikert kíván a Kreatív Hobbik Csoport!


JÖN Alapítvány

Absztrakt művészet a wikipedia szerint

Az absztrakt művészet vagy nonfiguratív művészet hagyományos meghatározással, a szűkebb értelemben vett valóság- és természetábrázoló jelleget, azaz a valóság tárgyi összefüggéseit és alakjait a műalkotásokból kiküszöbölő és a művészi munkában tudatosan figyelmen kívül hagyó, a hagyományos természetelvű és ábrázoló jellegű művészettel szembehelyezkedő, természeti motívumokra még csak nem is utaló képzőművészeti irányzatok gyűjtőneve. Az „absztrakt” elnevezés a filozófia „absztrakció” szavából eredeztethető.

Forrás: wikipedia.

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek