Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Mátyás király tér mellett hulladéklerakat - Hulladekvadasz.hu

Mátyás király tér mellett hulladéklerakat

A Mátyás király tér mellett illegális hulladéklerakat. A népszerű Barátok közt sorozatot éppen itt forgatják. A szemétdomb vajon már a stábnak is feltűnhetett?

A figyelemfelkeltő tiltótábla ellenére is úszik a környék az illegálisan kihelyezett hulladékoktól. Vajon ez egyszerű provokáció a tiszta környezetet igénylők ellen vagy véletlen? Egyre több olyan bejelentés érkezik a honlapunkra, amiben a tiltótábla elé, mellé helyezik ki ismeretlenek szemetüket. Budapest XX. kerületből beérkezett bejelentéseket ide kattintva tekinthető meg.

Mátyás király tér helyszíne a Barátok köztből lehet sokaknak ismerős. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Mátyás király tér helyszíne a Barátok köztből lehet sokaknak ismerős. / Fotó: hulladekvadasz.hu

A bejelentés szövege
„Tisztelt Hulladékvadászok! A Pesterzsébet XX. kerület Mátyás király tér 14 és Zenta utca sarkával szemben található ez a sok szemét!”

Hulladék jellege: háztartási építési műanyag elektronikai fém vegyi veszélyes

[codepeople-post-map]

Mátyás Király tér melletti bejelentését továbbítjuk az aktuális önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést.


Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Az alábbi útmutató segítségével hasonló bejelentéseket várunk a településről és annak környékéről ezzel is segítve a helyi önkormányzat munkáját. Ide kattintva elérhető a bejelentési űrlap.

JÖN Alapítvány


Mátyás király a wikipedia szerint

I. Mátyás – gyakran Corvin Mátyás, születési nevén Hunyadi Mátyás, hivatalos latin uralkodói nevén Mathias Rex; neve németül és latinul Matthias Corvinus, olaszul: Mattia Corvino, románul: Mattia Corvin, csehül: Matyáš Korvín, horvátul Matija Korvin – (Kolozsvár, 1443. február 23. – Bécs, 1490. április 6.) Magyarország királya 1458 és 1490 között. Hivatalos uralkodói címe eredetileg Magyarország, Dalmácia, Horvátország, Ráma, Szerbia, Galícia, Lodoméria, Kunország és Bulgária királya volt, ehhez csatlakozott 1469 után, cseh királlyá választásától a Csehország királya cím is. Corvinus, azaz Hollós melléknevét a Hunyadi-család hollót ábrázoló címeréről kapta.

Apja a havasalföldi román származású Hunyadi János erdélyi vajda, majd magyar kormányzó, anyja magyar köznemesi család lánya, Szilágyi Erzsébet. Bár 1458-tól uralkodott, királlyá koronázására Székesfehérvárott csak 1464-ben került sor. Cseh királlyá 1469-ben, Ausztria főhercegévé 1486-ban választották. A magyarok, de számos más környező nép hagyománya is az egyik legnagyobb királyként tartja számon, akinek emlékét sok népmese és monda őrzi. Népszerű ragadványneve az Igazságos. A szakirodalom és a köznyelv egyaránt leginkább sorszám nélkül, egyszerűen Mátyás királynak nevezi.

Bővebben: wikipedia.

You may also like...