Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Budai rakpart szemétszedése a Gellért-hegy lábánál


Notice: class-oembed.php használata nem támogatott a 5.3.0 verzió óta! Ezt javasoljuk helyette: wp-includes/class-wp-oembed.php. in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/functions.php on line 4802

A budai rakpart a következő célpontja az Önkéntes Környezettisztítók csapatának. A szemétszedés a Gellért-hegy lábánál lesz megtartva a Duna mentén.

A Gellért-hegy és a Népliget után ismét lecsapnak a szemétdombokra az Önkéntes Környezettisztítók. A korábban megrendezett Gellért-hegyi szemétszedéskor figyeltek fel a rakparton éktelenkedő szemét mennyiségére. Elmondásuk szerint ebből jött az ötlet, hogy a harmadik szemétszedési eseményüket a Duna budai oldalán a Gellért-hegy lábánál rendezzék meg.

Eseményük leírása alább olvasható. Facebookon ide kattintva lehet csatlakozni az eseményhez. Tisztítsuk meg együtt a rakpartot a szeméttől, hogy a Wellhello slágerére utalva még sok szerelmet bírjon el a rakpart 🙂

Találkozó: Augusztus 16. szerda, 17:45-18:00, Szent Gellért tér (kupola)

Budai rakpart szemétszedésének programterve:

  • Bejelentkezés, eligazítás
  • Csoportbontás / 2 irányba fogunk elindulni. Szelektív gyűjtést tervezünk. /
  • Kijelentkezés /Fontos számunkra, hogy mindenki épségben hagyja el a helyszínt./

Szemeteszsák és kesztyű lesz a helyszínen, de aki tud, hozzon magával. A szemetet csoportokban, szelektíven, előre kijelölt helyre/helyekre fogjuk gyűjteni, ahonnan elszállíttatjuk.

A műanyag kupakokat most is külön fogjuk gyűjteni a “GYŰJTSÜK A KUPAKOKAT JÓL” nevű kezdeményezésnek, akik beteg gyerekek gyógyulásáért küzdenek. Arra kérünk Titeket, hogy már AZ AKCIÓ ELŐTT KEZDJÉTEK EL GYŰJTENI A KUPAKOKAT, és HOZZÁTOK EL MAGATOKKAL a helyszínre!


Önkéntes környezettisztítókról bővebben

Az Önkéntes Környezettisztítók név egy 2017. januárjában, Szombathelyen indult mozgalmat takar, mely célja, hogy az emberek saját maguk tegyenek a környezetükért. Önkéntesek és függetlenek vagyunk, de a csoportos akciókhoz keressük az együttműködést városgazdálkodásokkal, szervezetekkel. Emellett nagy figyelmet fordítunk az egyéni tettekre, legyen az szemétszedés, saját hulladék csökkentése vagy újrahasznosítás.

Ha felkeltettük figyelmedet, kérlek, látogass el oldalunkra a Facebookon, továbbá keresd csoportjainkat, melyek az ország több pontján kezdtek szerveződni.

Eseményünk ugyanúgy, mint az egész kezdeményezésünk teljesen mentes mindenféle politikai háttértől. Szeretettel várunk és fogadunk mindenkit, de arra kérjük a résztvevőket, hogy politikai nézeteiktől semlegesen, természetszerető állampolgárként jelenjenek meg az eseményen, ezzel is tiszteletben tartva munkánkat! Köszönjük!

Csatlakozz hozzánk!
Eljött a tettek ideje! Legyél te is környezettisztító!

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek