Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Gyűjtőedény a munkahelyedre? Segítünk! - Hulladekvadasz.hu

Gyűjtőedény a munkahelyedre? Segítünk!

Gyűjtőedény a lámpahulladékok gyűjtése szempontjából rendkívül fontos és a tartása környezettudatosságunkat közvetíti és erősíti. Otthonunk mellett saját vállalkozásunk vagy munkahelyünk zöldítése sem lehetetlen, ehhez nyújtunk most segítséget.

Gyűjtőedény

A munkahelyek zöldebbé tétele közös érdekünk. Forrás: openbuildings.com

Környezettudatos emberként egyre inkább törekszünk zöldebbé tenni mindenhol a környezetünket, életmódunkat ehhez igazítani: beszerzünk szelektív hulladékgyűjtőket, egészséges élelmiszereket és törekszünk csomagolásmentes vásárlásra. A vakmerőbben az otthonuk után akár munkahelyük, saját vállalkozásuk vagy az általuk látogatott intézmények zöldítésére is vállalkoznak.

Gyűjtőedény

A leselejtezett nagy mennyiségű fénycső a nagyobb cégeknél. Forrás: cmaecocycle.net

Mit kezdenek a nagyobb cégek és üzemek ez elromlott izzókkal, fénycsövekkel és a leselejtezett lámpákkal?

Egy-egy nagy épületben, üzemben a karbantartóknak folyamatosan van munkája a fényforrásokkal, azok üzemben tartásával. Ez lámpahulladékot termel. Fontos, hogy minden vállalkozás és intézmény odafigyeljen ennek a hulladéktípusnak is a szakszerű begyűjtésére és elszállítására.

Gyűjtőedény

Forrás: bellanaija.com

Ha eddig még nem figyeltek oda erre a munkahelyeden és szeretnél ezen változtatni, akkor kövesd az alábbi lépéseket!

1, Tervezés és engedélyek

  • Érdemes a műszaki személyzettel, karbantartóval beszélni először, hogy kiderüljön, mennyi fényforrás hulladék keletkezik a szervezetnél és jelenleg mihez kezdenek vele.

Elképzelhető, hogy most is hulladékgyűjtőbe kerülnek, csak a gyűjtőedény nincs a munkavállalók számára látható helyen. Ebben az esetben kérheted, hogy tegyék számotokra is hozzáférhetővé a gyűjtőedényt.

Lehet, hogy a karbantartó elszállítja, és máshol adja le a hulladékot. Ilyenkor azt érdemes kideríteni, mennyi lámpahulladék keletkezik. Ha már havonta megtelik egy kisebb doboz, akkor jól jöhet egy saját gyűjtőedény.

Ha eddig a kommunális hulladékba kerültek az elromlott fényforrások, akkor ezen mindenképp változtatni kell! Fontos szelektíven összegyűjteni és időnként elszállítani a közeli gyűjtőhelyre. Nagyobb mennyiség esetén pedig jól jön egy saját gyűjtőedény.

  • Mi számít nagyobb mennyiségnek? Ha évente legalább 20 kg fényforráshulladék gyűlik össze (ami kb. 200 db lámpa egy évben), akkor ez még elfér egy kisebb méretű Electro-Coord-os karton gyűjtődobozban. Ha nálatok nem képződik ennyi hulladék, akkor gyűjtsétek egy egyszerű kartondobozban és a tartalmát időnként vigyétek be egy gyűjtőpontba.
  • Ha a kapott információk szerint érdemes egy új gyűjtőpontot kialakítani, akkor erről a vezetést is meg kell győzni. Abban az esetben, amikor a saját vállalkozásodról van szó, ez könnyebben megy. Egy kis segítség a meggyőzéshez:

Az Electro-Coord Magyarország Nonprofit Kft. szervezésében történő használt fényforrás gyűjtő edények kiszállítása, cseréje vagy ürítése költség- illetve díjmentes

  • Mivel már tudod, hogy milyen típusú hulladék keletkezik (kis izzók, nagy lámpatestek, fénycsövek), az cég honlapján kitudod választania  megfelelőt.
  • Az edény méretei alapján kell keresni egy jól megközelíthető, a dolgozók által elérhető és biztonságos helyet a gyűjtőedénynek.

2, Tárolóeszköz igénylése

  • Hívd a (+36) (30) 222-2229 ügyfélszolgálati számot, ahol megadhatod a tervezett gyűjtőhely adatait. Az egyeztetés során megállapodtok abban, mikor és pontosan hova kell a gyűjtőedényt kihelyezni. Majd a megbízott szállítópartner felveszi veled a kapcsolatot, hogy a jövőben az edény ürítése az igényeknek megfelelően történjen.
  • Írásban is jelezheted, hogy új tárolóeszközt szeretnél kérni. Töltsd ki a Tárolóeszköz igénylő lapot és faxold el a (+36) (1) 224-7739 számra. Az Electro-Coord Magyarország Nonprofit Kft. munkatársai megszervezik a gyűjtőedények kiszállítását és rendszeres ürítését.
  • Ha inkább e-mailt írnál, akkor az igényedet az iroda@electro-coord.hu címen tudod jelezni.

3, Szelektív hulladékgyűjtés

  • Végre van gyűjtőedényetek? Akkor már „csak” arra kell odafigyelni, hogy valóban fényforrás hulladékok kerüljenek bele. A gyűjtés folyamatos működéséhez fontos, hogy a kihelyezett edényt mindenki rendeltetésszerűen használja és vigyázzon rá. Ebben segít a dolgozók rövid tájékoztatása és egy kihelyezett magyarázó felirat.

Gyűjtőedény beszerzése a munkakörnyezetedbe tehát innentől nem lehetetlen, legyél még környezettudatosabb, tedd még zöldebbé!

You may also like...