Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Istvántelek vasútállomásnál illegális hulladéklerakás - Hulladekvadasz.hu

Istvántelek vasútállomásnál illegális hulladéklerakás

Istvántelek melletti területről érkezett a bejelentés a IV. kerület és a XV. kerület határáról. A bejelentésben főként kommunális hulladék található.

A terület valószínűsíthetően a MÁV -hzo tartozik, de ellen ellenére mind a MÁV-nak, mind az aktuális, XV. kerületnek is elküldjük a bejelentést. A bejelentés helyszínéről korábban már érkezett bejelentés Rákospalotai gumipiramisok néven publikáltunk, ide kattintva elérhető.

A bejelentés szövege
„Tisztelt Cím! Istvántelek vasútállomás, XV. Kerületi oldal, Dugonics utca gyalogló felüljáró.”

Hulladék jellege: kommunális.

[codepeople-post-map]

Istvántelek melletti területről kapott bejelentés továbbítjuk az aktuális önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést.


Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Az alábbi útmutató segítségével hasonló bejelentéseket várunk a településről és annak környékéről ezzel is segítve a helyi önkormányzat munkáját. Ide kattintva elérhető a bejelentési űrlap.


Istvántelek a wikipedia szerint

A terület Budapest egyik városrésze a IV. kerületben. A terület 1950-ig Rákospalota városrésze volt, Nagy-Budapest 1950-es kialakításakor csatolták a IV. kerülethez.

Fekvése
A városrész 1911-ben (északon lakónegyed, délen főműhely) Határai: északon az Árpád út középvonalán a víztoronytól indulva a rákospalotai Fő út irányába – keleten a Budapest-Vác vasútvonal – délen a Madridi utca egyenes irányú elméleti folytatása a Rákospalotai Körvasút sor felé – nyugaton a Bécsi utca, és annak képzeletbeli folytatása (a Tó, Tél, Ősz, Nyár utcák töréspontjainak érintésével) egészen fel az Árpád út középvonaláig.

Története
Központi mintagazdaság és gazdaképző intézet alapítását Pest mellett, már az 1830-as évek második felében[2] szorgalmazta a Magyar Gazdasági Egyesület, melynek vezetői közül gróf Széchenyi István elsőként ajánlott fel erre a célra is támogatást. A gazdasági megújhodást érintő javaslatokból az 1843/1844. évi országgyűlésen nem született törvény; e kérdések tárgyalását későbbre halasztották. Négy év múlva viszont egészen más, fontosabb kérdések foglalkoztatták a képviselőket. Kisvártatva kitört a szabadságharc. S a következmény, a császári megtorlás és önkényuralom, közel tíz évig korlátozta az egyesület nemzetgazdasági törekvéseit. Enyhülés 1857 őszén következett be.

A terület névadója gróf Károlyi István volt, aki mint egyesületi elnök – Korizmics László alelnök javaslatára[6] – a fóti uradalmához tartozó rákospalotai birtokából 1858. május 5-én, 150 magyar hold [64,8 hektár] területet ajánlott fel a Gazdasági Egyesület használatára.

Bővebben: wikipedia.

 

You may also like...