Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Teszedd akció szeptemberben - Szemétszedésre fel! - Hulladekvadasz.hu

Teszedd akció szeptemberben – Szemétszedésre fel!

Teszedd akció szeptember 15-17-én kerül megrendezésre Magyarországon. Az Önkéntes környezettisztítókkal karöltve a hulladékvadász csapata is részt vesz a háromnapos környezetmegmentő rendezvényen.

A Teszedd 2017 – önkéntesen a tiszta Magyarországért akcióval kapcsolatos Földművelésügyi Minisztérium MTI sajtóközleménye

V. Németh Zsolt kiemelte, hogy Magyarország az akcióval csatlakozik a nemzetközi takarítási világnaphoz. Az akció célja idén is a tisztább és egészségesebb környezet kialakítása az illegálisan közterületekre helyezett szemétkupacok eltüntetésével. Emellett a környezettudatos gondolkodásmód erősítése is cél, valamint a lakosság körében népszerűsíteni az önkéntességet, amelynek jelentős közösségépítő szerepe is van.

Az Ördög-árok megtisztítása Budapest II. kerületében. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Az Ördög-árok megtisztítása Budapest II. kerületében. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Hozzátette: a középiskolák számára azért is hasznos lehet a TeSzedd mozgalomban való részvétel, mivel így a diákok a számukra kötelezően előírt 50 óra közösségi szolgálat egy részét ebben az önkéntes akcióban is teljesíthetik.

Támogasd zsákok, kesztyűk és egyéb tárgyi eszközökkel a JÖN Alapítványunkat.

Az államtitkár megemlítette, hogy az elmúlt években két nagy nemzetközi, önkéntességen alapuló mozgalomhoz is csatlakozott Magyarország: a „Tisztítsuk meg Európát!” és a „Tisztítsuk meg a Földet!” akciókhoz.

Önkéntes környezettisztítók és a hulladékvadász csapata. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Önkéntes környezettisztítók és a hulladékvadász csapata. / Fotó: hulladekvadasz.hu

A TeSzedd! akció főszervezője idén is a Földművelésügyi Minisztérium. A hetedik alkalommal megrendezendő önkéntes szemétszedési akcióra jelentkezők szerda reggeltől regisztrálhatnak a teszedd.hu weblapon – közölte Búsi Lajos, az FM zöldipari támogatások kezeléséért felelős helyettes államtitkára. Emellett külön felhívta a figyelmet arra, hogy veszélyes hulladékokat ennek az akciónak a keretében nem gyűjtenek.

Hulladékvadász 2016-os Teszedd akció csapata. / Fotó: Hulladekvadasz.hu

Hulladékvadász 2016-os Teszedd akció csapata. / Fotó: Hulladekvadasz.hu

A TeSzedd! mozgalomban tavaly 190 ezer önkéntes vállalta lakókörnyezetének megtisztítását, 2240 helyszínen csaknem 2900 tonna szemetet gyűjtöttek össze, ami mintegy négyszerese az öt évvel ezelőtti mennyiségnek.

Teszedd akció szeptemberben – Szemétszedésre fel!

Forrás: MTI


Hulladékvadász 2016-ban a Budapest II. kerületében található Ördög-árok helyszínét több mint 1 kilométeres szakaszán tisztította meg. Mindez köszönhető a közel 10 fős csapatnak, aki kemény helytállásával, a környezet megmentéséért fáradozott egész nap.

A 2016 Teszedd eseményünk beszámolóját az alábbi linken ide kattintva lehet megtekinteni.

Csatlakozz Te is a hulladékvadászok Teszedd eseményéhez, az alábbi linken található űrlap kitöltésével. Űrlap itt érhető el.

You may also like...