Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Teszedd akció szeptemberben – Szemétszedésre fel!

Teszedd akció szeptember 15-17-én kerül megrendezésre Magyarországon. Az Önkéntes környezettisztítókkal karöltve a hulladékvadász csapata is részt vesz a háromnapos környezetmegmentő rendezvényen.

A Teszedd 2017 – önkéntesen a tiszta Magyarországért akcióval kapcsolatos Földművelésügyi Minisztérium MTI sajtóközleménye

V. Németh Zsolt kiemelte, hogy Magyarország az akcióval csatlakozik a nemzetközi takarítási világnaphoz. Az akció célja idén is a tisztább és egészségesebb környezet kialakítása az illegálisan közterületekre helyezett szemétkupacok eltüntetésével. Emellett a környezettudatos gondolkodásmód erősítése is cél, valamint a lakosság körében népszerűsíteni az önkéntességet, amelynek jelentős közösségépítő szerepe is van.

Az Ördög-árok megtisztítása Budapest II. kerületében. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Az Ördög-árok megtisztítása Budapest II. kerületében. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Hozzátette: a középiskolák számára azért is hasznos lehet a TeSzedd mozgalomban való részvétel, mivel így a diákok a számukra kötelezően előírt 50 óra közösségi szolgálat egy részét ebben az önkéntes akcióban is teljesíthetik.

Támogasd zsákok, kesztyűk és egyéb tárgyi eszközökkel a JÖN Alapítványunkat.

Az államtitkár megemlítette, hogy az elmúlt években két nagy nemzetközi, önkéntességen alapuló mozgalomhoz is csatlakozott Magyarország: a “Tisztítsuk meg Európát!” és a “Tisztítsuk meg a Földet!” akciókhoz.

Önkéntes környezettisztítók és a hulladékvadász csapata. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Önkéntes környezettisztítók és a hulladékvadász csapata. / Fotó: hulladekvadasz.hu

A TeSzedd! akció főszervezője idén is a Földművelésügyi Minisztérium. A hetedik alkalommal megrendezendő önkéntes szemétszedési akcióra jelentkezők szerda reggeltől regisztrálhatnak a teszedd.hu weblapon – közölte Búsi Lajos, az FM zöldipari támogatások kezeléséért felelős helyettes államtitkára. Emellett külön felhívta a figyelmet arra, hogy veszélyes hulladékokat ennek az akciónak a keretében nem gyűjtenek.

Hulladékvadász 2016-os Teszedd akció csapata. / Fotó: Hulladekvadasz.hu

Hulladékvadász 2016-os Teszedd akció csapata. / Fotó: Hulladekvadasz.hu

A TeSzedd! mozgalomban tavaly 190 ezer önkéntes vállalta lakókörnyezetének megtisztítását, 2240 helyszínen csaknem 2900 tonna szemetet gyűjtöttek össze, ami mintegy négyszerese az öt évvel ezelőtti mennyiségnek.

Teszedd akció szeptemberben – Szemétszedésre fel!

Forrás: MTI


Hulladékvadász 2016-ban a Budapest II. kerületében található Ördög-árok helyszínét több mint 1 kilométeres szakaszán tisztította meg. Mindez köszönhető a közel 10 fős csapatnak, aki kemény helytállásával, a környezet megmentéséért fáradozott egész nap.

A 2016 Teszedd eseményünk beszámolóját az alábbi linken ide kattintva lehet megtekinteni.

Csatlakozz Te is a hulladékvadászok Teszedd eseményéhez, az alábbi linken található űrlap kitöltésével. Űrlap itt érhető el.

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek