Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Pálmamajor szomszédságában illegális hulladéklerakatok

Pálmamajor szomszédságában illegális hulladéklerakatokra bukkant egy gárdonyi hulladékvadász. Vajon mióta gyűlhet ezen a helyszínen a hulladék?

Tehetjük fel a kérdést, hiszen a képeket elnézve sok helyütt az illegálisan kihelyezett hulladékot már-már benőtte a növényzet. Viszont folyamatos az utánpótlás.

A bejelentés szövege
“Tisztelt Cím! Illegális hulladéklerakó Zichyújfalu és Agárd között, Pálmajortól 600m-re Dél felé.”

Hulladék jellege: kommunális, építési, zöldhulladék.

Pálmamajor településrészről érkezett bejelentést továbbítjuk az aktuális önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést.


Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Az alábbi útmutató segítségével hasonló bejelentéseket várunk a településről és annak környékéről ezzel is segítve a helyi önkormányzat munkáját. Ide kattintva elérhető a bejelentési űrlap.


Pálmajor a wikipedia szerint

Pálmajor egy majorság Agárd mellett, jelenleg pihenőparkként funkcionál. A terület Gárdonyhoz tartozik.

Fekvése
Gárdonytól 6,5 kilométerre délre, Zichyújfalutól 4-5 kilométerre északra, Csiribpusztától 0,8-1 kilométerre északkeletre fekszik.

Gazdaság
Pálmajorba a Dörömbözi Kft., az R-Farmer Kft. és az Agri-Pellet Kft. vállalkozásoknak van bejelentett telephelye vagy székhelye.

Az Agri-Pellet Kft. törökbálinti székhelyű, fűtéstechnikai vállalkozás. Az Agri-Pellet Kft. a biomassza fűtésre specializálódott vállalkozás. A vállalkozás telephelye a 2484 Agárd, Pálmajor 0161/6. cím alá, a székhelye pedig a 2045 Törökbálint, Károlyi M. u. 13. cím alá van bejelentve. Az Agri-Pellet 2003. június 25-én alapult, 3 000 000 forint jegyzett tőkével.

Az R-Farmer Kft. pálmajori székhelyű, tárolással és raktározással,[8] illetve saját tulajdonú, bérelt ingatlan bérbeadásával és üzemeltetésével[9] foglalkozó vállalkozás. A vállalkozás székhelye a 2484 Agárd, Pálmajor 0161/6. cím alá van bejelentve.[4] Az R-Farmer Kft. 1993. december elsején alapult, 50 000 000 forint jegyzett tőkével.[9]

A Dörömbözi Kft. agárdi székhelyű, pálmajori telephellyel rendelkező, mezőgazdasági vállalkozás. A vállalkozás székhelye a 2484 Agárd, Tünde u. 3. címre van bejelentve, képviselője Dörömbözi József[* 1][12][13]. A Dörömbözi Kft. 1996. december 27-én alapult, 7 000 000 forint jegyzett tőkével.[14] A Dörömbözi Kft tagja a Vetőmag Szövetségnek.[12]

A Dörömbözi Kft. pálmajori telephelyét Dörömbözi-tanyaként is szokás nevezni. A Dörömbözi-tanyán 2010. január 13-án, reggel tűz pusztított. A tanyán a szalma, alom és takarmány kapott lángra. A tanyán lévő bikáknak, birkáknak és sertéseknek semmi bajuk nem lett. A kár 5 000 000 forint volt.

Forrás: wikipedia.

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek