Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Onga városának hulladéklerakata - Hulladekvadasz.hu

Onga városának hulladéklerakata

Onga városából beérkezett első bejelentés, köszönjük. A bejelentésből a település határába kihelyezett kommunális hulladéklerakást láthatunk.

A város Borsod-Abaúj-Zemplén megye Miskolci járásában, Miskolctól 10 kilométerre keletre helyezkedik el.

Onga város határában az alábbi állapotok tapasztalhatók. / Fotó: hulladekvadasz.hu

A város határában az alábbi állapotok tapasztalhatók. / Fotó: hulladekvadasz.hu

A bejelentés szövege
„Tisztelt Cím! Onga és Gesztely között található ez gyönyörű szemétkupac. Látható hogy valaki otthoni hulladékot dobott ki az árokba.

Hulladék jellege: kommunális.

[codepeople-post-map]

Onga városból érkezett első bejelentését továbbítjuk az aktuális önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést.


Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Az alábbi útmutató segítségével hasonló bejelentéseket várunk a településről és annak környékéről ezzel is segítve a helyi önkormányzat munkáját. Ide kattintva elérhető a bejelentési űrlap.

A város a wikipedia szerint

Története
A környék az őskor óta lakott, ezt bronzkori leletek tanúsítják. Először 1222-ben említik Ongát. 1588-ban a törökök felégették, de hamar felépült újra. A falu sokat szenvedett a török időkben és a Rákóczi-szabadságharc alatt, a 18. században indult újra fejlődésnek. A lakosság főként gazdálkodásból élt.

A 19. században a fejlődés felgyorsult, köszönhetően a vasútnak és a megyeszékhely közelségének. Nőtt az iparban dolgozók száma. A második világháború után tovább gyorsult a fejlődés. 1950-ben Ongához csatolták Ócsanálos községet. 2011. június 4-én felavatták a település rovásos helynévtábláját. A közigazgatási és igazságügyi miniszter javaslatára 2013. július 15. napján városi címet kapott.

Forrás: wikipedia.