Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 307
Virágos kavicskép kopott deszkalécen - #21 DIY - Hulladekvadasz.hu

Virágos kavicskép kopott deszkalécen – #21 DIY

A virágos kavicskép kopott deszkalécen a következő témája a kreativitást és az újrahasznosítást ötvöző DIY rovatunknak.

A Kreatív Hobbik Csoport által vezetett rovatunk újabb egyedi darabja következik.

Készítő: Ádám Valéria/ Ajándékoló
Elkészítési idő: 1,5-2 óra
Technika: újrahasznosítás, barkácsolás

Virágos kavicskép kopott deszkalécen fontos hozzáfalói.

Virágos kavicskép kopott deszkalécen fontos hozzáfalói.

Szükséges anyagok

  • deszka, minél öregebb, kopottabb annál jobb
  • erős ragasztó, én cipőragasztót használtam
  • lazúr, fapác (elhagyható)
  • kavics
  • kövek (kulé kavics)
  • vessző, venyige
  • fényes lakk spray (elhagyható)
  • égetéshez forrasztó fáklya (elhagyható)
  • csiszológép, smirgli
  • ecset

Az alkotó gondolatai a virágos kavicskép ötletével kapcsolatban.
Nagyon rég készültem egy ilyen teraszdíszt elkészíteni. Gyűjtöttem a jobbnál jobb ötleteket, hogy inspirálódjak, hogy megszülethessen az én első kavicsképem. Sok helyen érdeklődtem, hogy melyik ragasztót használjam. Azt tartottam fontosnak, hogy színtelenre száradjon, gyorsan ragadjon és bírja az időjárási viszontagságokat. Ehhez cipőragasztót ajánlott egy kedves eladó hölgy az egyik festék boltban és bejött, mert minden igényemet teljesítette. Szóval nagy izgalommal belevágtam. Féltem, hogy nem fogom azt a képet viszont látni, amiket gyűjtögettem magamnak. De kár volt ennyire izgulnom, mert könnyen ment, nekem nagyon tetszik a végeredmény, igazi örömalkotás volt. Bátorítok mindenkit, hogy vágjon bele, csak lazán, könnyedén!

Duna partról gyűjtöttem kavicsot, kulé kavicsot pedig egy közelünkben levő tüzépnél válogattam össze egy vödörnyit. Deszkaléc volt otthon, pácot most a zacskós por kiszerelésűt választottam.

Szőlő venyige, vagy vessző mondhatni, hogy bárhol hozzáférhető. Forrasztó fáklyát pedig most kaptam a páromtól születésnapomra. A fényes lakk spray-t én azért használtam a végén, mert szerettem volna, hogy olyan fényes legyen mindig, mintha vizes lenne a kavics.

Csiszolás után, megégettem a deszkalécemet. Kicsit ijesztő volt, mert néha lángra kapott, de csak pillanatokra, így aztán már bátran végigégettem. Kicsit vártam, hogy kihűljön és bekentem dió és tölgy páccal.

Örülök, hogy a vizes verziót választottam, mert nagyon beitta, jó sok fogyott. Le sem húztam az ecsetemről semmit, rögtön folyattam rá, kentem bele. Ezután vártam kicsit a száradásra. Mivel nagy melegben csináltam, sokat nem kellett várnom.

Megterveztem, hogy nagyjából mit hova szeretnék és alulról felfelé haladva elkezdtem felragasztani a vesszőt, köveket, legutoljára hagyva az apró kavicsokat. Nagyjából 20-30 perc múlva lábra állítottam, addigra már nagyon jól a helyén maradtak a díszek és lefújtam a fényes lakkspray-vel.

A virágos kavicskép kopott deszkalécen készítésének összefoglalója

Nagyon tetszett a végeredmény. Még biztos fogok hasonlóakat készíteni. Lehet tovább variálni a kövek, a deszka festésével is, érdekes alakzatokat kihozni, szóval van benne lehetőség! Nagyon jó alkotást kívánok mindenkinek és sok örömöt a végeredményhez.

Ha kedvet kaptál és Te is elkészítenéd és még több inspirációra van szükséged, akkor nézd meg a Kreatív hobbik csoport pinteresten található „Kavics festés, stone art” tábláját ide kattintva találjátok.

Ha Te is beküldenéd alkotásodat, várjuk pályázatodat a kreativhobbikcsoport@gmail.com címre. Tárgymezőben az alábbi cím szerepeljen: Hulladékvadász DIY – saját alkotás neve. A további alkotásokhoz, újrahasznosításhoz sok sikert kíván a Kreatív Hobbik Csoport.

You may also like...