Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Fót vasúti vonala mentén hulladékprobléma

Fót várásából érkezett első bejelentésben egy panaszos lakó kálváriáját olvashatjuk. Már több helyen próbálkozott.

A Fóti Önkormányzatnál tett bejelentése után a MÁV-hoz fordult a bejelentő a probléma megoldásával kapcsolatban. Lassan halad az ügy. Valószínűsíthetően ez betudható a nyári szabadságolásoknak, esetleg a vasútársaság leterheltségének. Korábbi cikkünkből az is kiderülhetett, hogy a MÁV lehetőségeihez mérten tesz a vasútvonalak mentén kialakult illegális hulladéklerakatok ellen. Erről bővebben a Rákospatak utca 123. szám alatti terület megtisztításáról ide kattintva lehet tájékozódni.

A bejelentés szövege
“Tisztelt Hulladékvadász! Az a legnagyobb baj hogy kb 2 hónapja tettem bejelentést és az önkormányzatnál, ők meg a MÁVnak. Azóta alig halad az ügy. Az idő múlásával a szemét meg csak még több szemetet szül, a karácsonyt pedig nagyon nem szeretném egy szemétdomb mellett tölteni. Az alapvető probléma az, hogy a MÁV által birtokolt területre egyre több szemetet hordanak illetve ott végzik a dolgukat az emberek. Nekem ez azért gond mert az én telkem közvetlenül  a vasúti terület mellett van és most már nem szeretném megoldatlanul hagyni ezt a gondot.

Fót Újfalu állomástól gyalog a fás részen a házak mögött szoktak kisétálni az emberek a főútra, közben szemetet eldobálnak illetve a kerítésemre pisilnek, oda kakilnak, miközben nekem a gyerekeim meg az udvaron játszanak. Én többször szóltam azokra akik wc-nek nézték a  kerítésem illetve sörösdobozokat meg minden mást oda dobáltak. Ezzel csak annyit értem el, hogy valakik valószínűleg amiatt hogy rászóltam, hogy nem a kerítésemnél végezze a dolgát, később este visszajöttek és megrongálták mind két autómat. Még az is gond hogy a  növényzettel sem foglalkozik senki a területen, mi önköltségen, saját szabadidőnkben tisztítottuk ki   a gazoktól a telkünk mögött. 

Fót A bejelentő által jelzett szemetes terület. / Fotó: Google Maps

A bejelentő által jelzett szemetes terület. / Fotó: Google Maps

Saját költségemen és segítség nélkül nem nem tudom kitakarítani az érintett területet.  Továbbá az önkormányzat felhívta a figyelmemet hogy az magán terület és nem is nyúlhatok a szeméthez. Még az is gond lehet hogy miközben a  szemetet szedem össze még engem jelentene fel valaki hogy én raktam le a hulladékot. Remélem segítenek megoldani a helyzetet.”

Hulladék jellege: kommunális, zöldhulladék.

Fót első bejelentését továbbítjuk az aktuális önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést.


Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Az alábbi útmutató segítségével hasonló bejelentéseket várunk a településről és annak környékéről ezzel is segítve a helyi önkormányzat munkáját. Ide kattintva elérhető a bejelentési űrlap.

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek