Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Grafológia és a Tagek - Tagvadász - Hulladekvadasz.hu

Grafológia és a Tagek – Tagvadász

Grafológia és a tagek kapcsolatát mutatja be ez a cikk, hogy milyen egyszerűen lehet a tagekkel beazonosítani a rajzok alkotóit.

Grafológia

Tagek minden mennyiségben. Forrás: www.widewalls.ch. Fotó: hulladekvadasz.hu

Mi az a grafológia?

A grafológiának, mint emberismereti tudománynak az a tény szolgál alapul, hogy kézírásunk olyan egyedi, mint a személyiségünk. Az írás elemzésével olyan kérdésekre kaphatunk választ, olyan vonásait ismerhetjük meg a személyiségünknek, amelynek nem biztos, hogy a tudatában vagyunk. Feltárható az író személy pszichikuma, érzelmeinek működése, szociális viselkedése és értelmi képességei is. Jól alkalmazható módszer továbbá az életvezetési – partnerkapcsolati problémák okainak feltárásában, a munkaalkalmasság területén és a grafiti tagelők beazonosítására is.

Milyen szempontok szerint lehet elemezni a Tageket?

A grafológiában a legáltalánosabb dolgok:  az írás dőlése, írás nagysága, kötésmódok, formák (árkád, szög, girland, fonal), szárak hosszúsága, ékezetek, szabályosság, merevség, teltség-soványság, és az írás tempó.

Például az írás dőlése lehet jobbra dőlő, függőleges vagy balra dőlő. A dölést úgy lehet kimutatni, ha egy képzeletbeli függőleges vonalat húzunk, akkor attól merre tér vagy nem tér el az írás. Aki jobbra dőlő írást alkalmaz, az az ember temperamentumos, nyitott, ingatag, szenvedélyes, meggondolatlan, gyenge önuralmú, gátlástalan és könnyen befolyásolható személyiséget takarhat. Minél erőteljesebb a dőlés annál erőteljesebben személyiségben ezekből a negatív tulajdonságok.
A függőleges vagy álló írást alkalmazó ember megfontolt, józan, tartózkodó, türelmes. Ha nagyon kimért az írás, akkor aggályos, hideg, barátságtalan, akadékoskodó, kicsinyes és önző személyiség jegyek kerülnek előtérbe.
A balra dőlő írás alkotója a grafológia szerint az önfegyelem, befelé fordulás, erős értelmi kontroll, illetve megközelíthetetlen, gőgős, öntelt és elutasító személyiségjegyek jellemzik. Szintén, ahogy a jobbra dőlő írásnál minél nagyobb a dőlés szöge, annál jobban kerülnek előtérbe a negatív személyiség jegyek.
/forrás: Dr. Albert Lang – Alfons Lüke : Az aláírás grafológiája, Budapest, Animus kiadó 2005/

Hogyan használható a grafológia a tagelés megakadályozására?

A helyszínen ott hagyott tag olyan, mint a betörőknél a tetthelyen hagyott ujjlenyomat vagy DNS minta. Közel teljes egészében beazonosítható a tagből az elkövető személye. Ráadásul a tagelők ugyan azokat a tageket használják. Vagyis minden egyes „rongálási cselekmény” szorosan hozzá kapcsolható a tetteshez. Olyan ez, mint amikor a „Reszkessetek betörők” filmben nyitva hagyták a csapokat a tolvajok és így az összes betörést rájuk lehetett bizonyítani /”Mi vagyunk a vízi naplopók”/.
A tagekből lehet következtetni az elkövető személyiségére, életkorára, magasságára, milyen kezes, a nemére, a lakóhelyére és mi az élet tere. Ha egy tagelő meg is változtatná a saját tagét akkor is ezekből a jegyekből beazonosíthatóvá válik.

Kispesti összefirkált boltok, mint élő példák:

A graffiti bandákról és a falfirkálás büntetési tételéről itt olvashat.

Reméljük tetszett a grafológia és a tag cikkünk és rámutattunk mindenki számára ezen tagek „alkotásában” rejlő veszélyekre. A Tagvadász két hét múlva folytatódik a következő résszel.

You may also like...