Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Népsziget a hulladékvadászok célpontja a Teszedden

A Népsziget a hulladékvadászok célpontja a Teszedden 2017-ben. Szeptember 16i eseményre 9:30-ra várnak mindenkit a szervezők az Önkéntes környezettisztítókkal.

A Teszedd akció szeptember 15-17-én kerül megrendezésre Magyarországon. Az Önkéntes környezettisztítókkal karöltve a hulladékvadász csapata is részt vesz a háromnapos környezetmegmentő rendezvényen szombaton a budapesti Népszigeten.

A Teszedd eseményünkhöz ide kattintva lehet csatlakozni.

Gyertek el Ti is és legyetek részesei a hulladékvadászok TeSzedd – Önkéntesen a tiszta Magyarországért 2017 évi eseményének. A rendezvényt az Önkéntes Környezettisztítókkal szervezzük. Mindenkit szeretettel várunk.

Népsziget Teszedd 2017 után?

A JÖN Alapítvány a hulladekvadasz.hu és az Önkéntes környezettisztítók csapata a Teszedd után is állandó jelleggel minden hónapban szervez az ország több pontján szemétszedéseket, hogy ez a nap ne csak egyszer forduljon elő egy évben.

Gellért-hegyi szemétszedés júniusban az Önkéntes környezettisztítókkal. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Gellért-hegyi szemétszedés júniusban az Önkéntes környezettisztítókkal. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Mi a célunk vele?
A cél egyértelmű, a környezetvédelem. Példamutatással és tettekkel szeretnénk motiválni a lakosságot, hogy tegyen a környezetéért, a természetért és ezáltal elérni a nagyobb aktivitást egy környezettudatosabb és tisztább Magyarországot!

Csapataink, önkénteseink mindenre elszántak a környezetvédelemért. Következő állomás, a Népsziget. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Csapataink, önkénteseink mindenre elszántak a környezetvédelemért. Következő állomás, a Népsziget. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Hulladékvadászok a Teszedden 2016

2016-os Teszedd alkalmával a Budapest II. kerületi Ördög-árkot szabadítottuk meg a mindent elborító mocsoktól, szeméttől. Erről bővebben ide kattintva lehet tájékozódni.

Az Ördög-árok 1 kilométeres szakaszát sikerült egy délután alatt megtisztítania a Hulladékvadászoknak. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Az Ördög-árok 1 kilométeres szakaszát sikerült egy délután alatt megtisztítania a Hulladékvadászoknak. / Fotó: hulladekvadasz.hu

TeSzedd – Önkéntesen a tiszta Magyarországértról bővebben

A „TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért” egy olyan külföldi minta alapján szerveződő önkéntes akció, mely immáron negyedik alkalommal kerül megrendezésre. Célja, hogy összefogja azokat a lakosokat, aki tenni szeretnének azért, hogy tisztább környezetben éljünk, és ezért időt szánnak arra, hogy megtisztítják lakóhelyüket és annak környékét a gazdátlan szemétkupacoktól.

2017 szeptember 5-ig lehet regisztrálni az eseményre

A regisztrált önkéntesek a választott helyszínen és időpontban – az ország számos pontján – összegyűlnek. Idén önkéntes koordinátoraink segítik az egyes gyűjtési helyeken a munkát, akik kiosztják a szemétszedéshez szükséges eszközöket (zsákot, kesztyűt, stb.) és megosztják a résztvevőkkel az összes szükséges instrukciót. Az eligazítás után indulhat a terület megtisztítása, a megtelt zsákokat a helyi koordinátor által kijelölt helyre kell összegyűjteni. Az akciónapokat követően a TeSzedd! szervezői gondoskodnak a helyi koordinátorok által lejelentett helyszíneken, TeSzedd!-es zsákokban felhalmozott szemét elszállításáról.

Forrás: szelektalok.hu

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek