Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Jin jang szimbólum kavicsból - #22 DIY - Hulladekvadasz.hu

Jin jang szimbólum kavicsból – #22 DIY

A Jin jang szimbólum készítésébe kapunk most betekintést a DIY rovatunk következő részében, Varga Orsinak köszönhetően. Érdekes lesz.

A készítő gondolatai
Fa óralapra kavicsokból készítettem egy jin-jang motívumot ábrázoló faliképet, mely csodás nászajándékká vált.  Mindig gyűjtögetjük a kavicsokat a gyerekekkel, így alapanyagból nem volt hiány.

Készítő: Varga Orsi
Technika: újrahasznosítás, festés, pirogravír, barkácsolás
Elkészítési idő: 8 óra

Szükséges anyagok:

  • kavicsok (Jó pár darabra szükség van és inkább többet gyűjts. Laposabb köveket próbálj összeszedni, mert ezeket ragasztani könnyebb, nagyobb felületük miatt jobban tapadnak)
  • 20*20 cm-es fa óralap vagy falap (én szabályos négyszög alapra dolgoztam, de egy téglalap alapon is jól mutat szerintem)
  • képakasztó (a kavicsok miatt a végeredmény elég nehéz lesz, ezért olyan képakasztót javaslok, amit apró szegekkel kell az alap hátuljába verni)
  • diópác (nekem ez a szín tetszett, de természetesen sima lakkal is kezelhető a fa alap)
  • szélesebb ecset az alap festéséhez
  • kisebb ecset a kövek festéséhez
  • matt akrilfesték (én sárga, szürke illetve fehér festéket használtam, de ez is ízlés kérdése)
  • matt lakk (én nem annyira kedvelem a csillogó felületeket, ezért használtam matt lakkot)
  • csillámos akrilfesték (ha nem szeretnél a kövekre írni, akkor elhagyható)
  • ragasztópisztoly és hozzávaló rúd (én hosszabb és vastagabb ragasztó rudat használom, abból 3 darabra volt szükségem)
  • pirográf (Én nagyon szeretek ezzel a technikával díszíteni. Ha nincs pirográfod, akkor használhatsz forrasztópákát is erre a célra vagy ha nem szeretnél égetni, akkor alkoholos filccel is elkészítheted a feliratot)

Elkészítés menete

A fa óralapot diópáccal kezeltem, hogy a végső minta kiemelkedjen belőle.

A jin-jang motívumot rárajzoltam az alapra, hogy az íveket tudjam a kövekkel követni. Az alap hátuljába egy kis képakasztó került.

A kavicsokat fontos, hogy alaposan megtisztítsuk, majd hagyjuk megszáradni, mert ha nem megfelelően járunk el, akkor a felszínen maradt szennyeződés miatt nem lesznek szépek festés után illetve a ragasztó sem rögzíti őket az alapra. Tehát a kavicsokat jól átsikáltam, száradás után pedig jöhetett a kirakózás. Hogy a kövek biztosan a megtervezett helyre kerüljenek folyamatosan fényképeztem.

Miután kiválogattam a szükséges köveket és nagyjából belőttem a helyüket jöhetett a festés.

A jin-jang motívum fehér oldala az én faliképemen sárga, fekete oldala pedig szürke színt kapott. Hogy a végeredmény még játékosabb és mutatósabb legyen a kavicsok a sárga illetve a szürke különböző árnyalatainak színét kapták.

A festék száradását követően ragasztópisztollyal ragasztottam a festett kavicsokat az alapra, követve a felrajzolt mintát.

Miután a kavicsok a helyükre kerültek, alig láthatóan csillámos akril festékkel felfestettem az ifjú pár nevét is a kövekre. Száradás után a kavicsokat matt lakkal kezeltem.

Az elkészült Jin jang szimbólum lényűgözően néz ki. Egyszerűen csodálatos :)

Az elkészült Jin jang szimbólum lényűgözően néz ki. Egyszerűen csodálatos 🙂

A fa alapra a motívum alá félkörívben pirográffal beleégettem a nagy nap dátumát.

A Jin jang szimbólum elkészítéséhez sok türelem és kitartás kellett, de azt gondolom, hogy a végeredmény tükrében megérte!

Ha kedvet kaptál és Te is elkészítenéd és még több inspirációra van szükséged, akkor nézd meg a Kreatív hobbik csoport pinteresten található „Kavics festés, stone art” tábláját ide kattintva találjátok.

Ha Te is beküldenéd alkotásodat, várjuk pályázatodat a kreativhobbikcsoport@gmail.com címre. Tárgymezőben az alábbi cím szerepeljen: Hulladékvadász DIY – saját alkotás neve. A további alkotásokhoz, újrahasznosításhoz sok sikert kíván a Kreatív Hobbik Csoport.

You may also like...