Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Déli sor szemetes kereszteződése Debrecenben

A Déli sor szemetes kereszteződésének szemetességére hívja fel a bejelentő a figyelmet Debrecenből. A külvárosi terület potenciális helyszín a szemetelőknek.

Frissítve
2017.09.03.

A bejelentő a bejelentését pontosította:
“Olvasom, hogy miképpen került fel az oldalra a bejelenetésem. Sajnos, nem felelnek meg az utcanevek a valóságnak. Aki Google maps szerint megy oda, és közben nézi a tereptárgyakat, oda fog találni. De a valóság nem ez. Ez nem a Déli sor- Nagymihálykert kereszteződése. Azért nem, mert a Déli sor sose tartott addig. Régen(kb. 25 éve) a 4-es főút erre ment, és ennek a szakaszát ugyanúgy István útnak hívták, mint most. A mai papír alapú térképen is ezt találtam. Az itt bejegyzett cégek is István útként szerepelnek a cégjegyzékek telephelyein, nem Déli sorként. Most este szándékosan elmentem megnézni, mert itt lakom tőle 10 percre. Továbbra is István út szerepel a házak kerítésén, már ahol ki van írva.

A Nagymihálykert utca pedig nincs kiírva sehol, hiszen itt földutak mennek az erdőbe befele, és úgy vannak szétszórva házak. További szeméthegyeket találtam a két földút mentén. Kanapék, építési törmelékek, van itt minden. Pontos GPS koordinátának a megadásának nem látom értelmét az előzőek miatt, főleg hogy erdős rész. A két földúton kell befele menni és ott lesznek jobb és baloldalt a szeméthalmok. Kék színnel jelöltem az első bejelentés helyét.”

Köszönjük a pontosítást.


Korábban
2017.09.03.

A debreceni bejelentő István út végét jelöli meg a bejelentésének a helyszínének, de a GPS adatok alapján ez a Déli sor – Nagy Mihály kert kereszteződése. A korábbi debreceni bejelentéseket ide kattintva lehet megtekinteni.

A Déli sor zöld környezete bevonzotta feltehetőleg nem egyszer már a szemetelőket. / Fotó: hulladekvadasz.hu

A zöld környezete bevonzotta feltehetőleg nem egyszer már a szemetelőket. / Fotó: hulladekvadasz.hu

A bejelentés szövege
“Tisztelt Hulladékvadászok! Debrecenben, az István út végén (régi 4-es főút végében lévő kanyar előtt, jobbra) főképp építési törmelék. Valamint a 10m-es sugarú körben eldobált nájlonok, flakonok stb. GPS koordinátája: 47.508528, 21.599444”

A helyszín a Tócóskert területére esik.

Hulladék jellege: kommunális, építési.

Déli sor helyszínéről érkezett bejelentést továbbítjuk az aktuális önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést.


Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Az alábbi útmutató segítségével hasonló bejelentéseket várunk a településről és annak környékéről ezzel is segítve a helyi önkormányzat munkáját. Ide kattintva elérhető a bejelentési űrlap.


Tócóskert a wikipedia szerint

A Tócóskert Debrecen délnyugati részén, a Tócó vízfolyás mellett, attól keletre fekvő városrész.A Tócóskert Debrecen délnyugati részén, a Tócó vízfolyás mellett, attól keletre fekvő városrész.A Tócó termékeny melléke már az őskorban is lakott hely volt.

A területén folyt régészeti ásatások eredményeiről Debrecen története I. kötetében olvashatunk:
„ …A középkor embere a Tócó keleti partja és az ősi erdőség között, a part menti hátságon települt meg legszívesebben és a legkorábban. ”

Tócóskert nevét először egy 1566-ból származó feljegyzés említette Hortus prope fluvium Thotzó néven, egy a Tóczó folyó melletti kerttel kapcsolatban.

Egy 1575-ben kelt okirat Kiss György özvegye, Katalin asszony 46 forinton Szabó Györgynek eladott szőlőjét említette. 1646-ban ugyanitt Békési István már 300 frtot fizetett Puskás Ferenctől megvett darab szőlőért.

Tócóskert, uszoda. Óvodások úszásoktatása1720-ban a Tóczós kertet új telepítéssel bővítették, ettől az időtől Nagy és Kis Tóczóskertet… is megkülönböztettek itt.
Az 1980-as évek közepén az itt kiszanált területen épült meg a Tócóskert lakótelep az István út, a Vincellér utca, a Derék utca és a Kishegyesi út határolta területen.

Forrás: wikipedia.

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek