Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Déli sor szemetes kereszteződése Debrecenben - Hulladekvadasz.hu

Déli sor szemetes kereszteződése Debrecenben

A Déli sor szemetes kereszteződésének szemetességére hívja fel a bejelentő a figyelmet Debrecenből. A külvárosi terület potenciális helyszín a szemetelőknek.

Frissítve
2017.09.03.

A bejelentő a bejelentését pontosította:
„Olvasom, hogy miképpen került fel az oldalra a bejelenetésem. Sajnos, nem felelnek meg az utcanevek a valóságnak. Aki Google maps szerint megy oda, és közben nézi a tereptárgyakat, oda fog találni. De a valóság nem ez. Ez nem a Déli sor- Nagymihálykert kereszteződése. Azért nem, mert a Déli sor sose tartott addig. Régen(kb. 25 éve) a 4-es főút erre ment, és ennek a szakaszát ugyanúgy István útnak hívták, mint most. A mai papír alapú térképen is ezt találtam. Az itt bejegyzett cégek is István útként szerepelnek a cégjegyzékek telephelyein, nem Déli sorként. Most este szándékosan elmentem megnézni, mert itt lakom tőle 10 percre. Továbbra is István út szerepel a házak kerítésén, már ahol ki van írva.

A Nagymihálykert utca pedig nincs kiírva sehol, hiszen itt földutak mennek az erdőbe befele, és úgy vannak szétszórva házak. További szeméthegyeket találtam a két földút mentén. Kanapék, építési törmelékek, van itt minden. Pontos GPS koordinátának a megadásának nem látom értelmét az előzőek miatt, főleg hogy erdős rész. A két földúton kell befele menni és ott lesznek jobb és baloldalt a szeméthalmok. Kék színnel jelöltem az első bejelentés helyét.”

Köszönjük a pontosítást.


Korábban
2017.09.03.

A debreceni bejelentő István út végét jelöli meg a bejelentésének a helyszínének, de a GPS adatok alapján ez a Déli sor – Nagy Mihály kert kereszteződése. A korábbi debreceni bejelentéseket ide kattintva lehet megtekinteni.

A Déli sor zöld környezete bevonzotta feltehetőleg nem egyszer már a szemetelőket. / Fotó: hulladekvadasz.hu

A zöld környezete bevonzotta feltehetőleg nem egyszer már a szemetelőket. / Fotó: hulladekvadasz.hu

A bejelentés szövege
„Tisztelt Hulladékvadászok! Debrecenben, az István út végén (régi 4-es főút végében lévő kanyar előtt, jobbra) főképp építési törmelék. Valamint a 10m-es sugarú körben eldobált nájlonok, flakonok stb. GPS koordinátája: 47.508528, 21.599444”

A helyszín a Tócóskert területére esik.

Hulladék jellege: kommunális, építési.

[codepeople-post-map]

Déli sor helyszínéről érkezett bejelentést továbbítjuk az aktuális önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést.


Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Az alábbi útmutató segítségével hasonló bejelentéseket várunk a településről és annak környékéről ezzel is segítve a helyi önkormányzat munkáját. Ide kattintva elérhető a bejelentési űrlap.


Tócóskert a wikipedia szerint

A Tócóskert Debrecen délnyugati részén, a Tócó vízfolyás mellett, attól keletre fekvő városrész.A Tócóskert Debrecen délnyugati részén, a Tócó vízfolyás mellett, attól keletre fekvő városrész.A Tócó termékeny melléke már az őskorban is lakott hely volt.

A területén folyt régészeti ásatások eredményeiről Debrecen története I. kötetében olvashatunk:
„ …A középkor embere a Tócó keleti partja és az ősi erdőség között, a part menti hátságon települt meg legszívesebben és a legkorábban. ”

Tócóskert nevét először egy 1566-ból származó feljegyzés említette Hortus prope fluvium Thotzó néven, egy a Tóczó folyó melletti kerttel kapcsolatban.

Egy 1575-ben kelt okirat Kiss György özvegye, Katalin asszony 46 forinton Szabó Györgynek eladott szőlőjét említette. 1646-ban ugyanitt Békési István már 300 frtot fizetett Puskás Ferenctől megvett darab szőlőért.

Tócóskert, uszoda. Óvodások úszásoktatása1720-ban a Tóczós kertet új telepítéssel bővítették, ettől az időtől Nagy és Kis Tóczóskertet… is megkülönböztettek itt.
Az 1980-as évek közepén az itt kiszanált területen épült meg a Tócóskert lakótelep az István út, a Vincellér utca, a Derék utca és a Kishegyesi út határolta területen.

Forrás: wikipedia.

You may also like...