Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Mátraszele József Attila utca frissen keletkező hulladéklerakatai - Hulladekvadasz.hu

Mátraszele József Attila utca frissen keletkező hulladéklerakatai

Mátraszele Nógrád megyei településről érkezett az alábbi illegális szemétlerakással kapcsolatos bejelentés a József Attila utca Boros-hegyéről.

A bejelentő kétségbeesését fejezi ki vidéki ingatlanja településén megváltozott a hulladékszállítási szabályozása. Emiatt úgy véli a helyzet tarthatatlan. Állítása szerint amióta 2017. 07.21. napjával megváltozott a hulladékelvitelének a rendszere. Azóta több helyen illegális hulladéklerakásokat vélt felfedezni. A bejelentésében részletezi ennek problematikáját. Vajon mi lehet a megoldás?

Mátraszele volt pincesorában gyűlik a szemét. Vajon ez a megváltozott hulladékelszállítási rendelet miatt történik? / Fotó: hulladekvadasz.hu

Mátraszele volt pincesorában gyűlik a szemét. Vajon ez a megváltozott hulladékelszállítási rendelet miatt történik? / Fotó: hulladekvadasz.hu

A bejelentés szövege
„Tisztelt Hulladékvadászok! Segítségüket kérnénk! Mátraszelén már 20 éve van egy házunk, de életvitel szerűen nem lakunk ott. Házunk a József Attila utcában boros-hegyen a tájvédelmi körzet alatt van. Sajnos a hegyre e szemétszállító autó nem tud feljönni ezért a hegy lábánál volt 2 db 1m3-es konténer. Ezeket a konténereket 2017.07.20. keltezésű értesítés szerint 2017.07.21-én elszállították önkormányzati rendelkezésre Indoklás:”illetéktelen személyek telehordták szeméttel” Ezentúl félfogadási időben az önkormányzatnál 1 db VGÜ-s zsákot vehetünk át és a hulladékot pénteken az utca elejére ebben a zsákban helyezhetjük ki. Mint írtam mi nem lakunk ott életvitel szerűen.

Olvasatunk szerint vegyünk ki két nap szabadságot minden héten, hogy a szabályokat betartsuk. 2017.07.24-én mivel éppen szabadságon voltunk kaptunk 1 db VGÜ-s zsákot. Polgármester úr elmondása szerint a szomszédok segítségével oldjuk meg a problémánkat. A hegyen hét ház van abból életvitel szerűen 4-ben nem laknak. Ez a probléma nekik is probléma A fennmaradó három házban lakókkal nem vagyunk olyan kapcsolatban, hogy kulcsot adjunk nekik. Nem hiszem, hogy a szemétszállítást szívességi alapon ( szomszédok bevonásával) kell a mai világban megoldani . A VGÜ-vel beszéltünk telefonon sajnos nem tudunk velük szerződést kötni, mert az utcánkban nem lehet megoldani ,hogy a kukás autó feljöjjön. Közben járásukra viszont még az önkormányzat adott 4 zsákot és ígéretet tettek arra, hogy ha telefonálunk, a postaládánkba dobják a szemetes zsákot.

A rendelkezés óta mivel szelektíven gyűjtjük a szemetet és komposztálunk is. 1 zsáknyi háztartási hulladékot vittünk le pénteki napon a hegy lábához ahol a konténerek voltak. Ebbe sem raktunk semmilyen ételmaradékot azt hazahozzuk Budapestre, hogy az állatok ne szedjék szét a zsákot. A hegyre vezető úton hegyoldalba vájt pincesor van. Sajnos többen már nem használnak ajtajuk nincs. Ezekbe a pincékbe illegálisan szemetet raknak le. Ezt szóban jeleztük a polgármester úrnak. Véleménye szerint nekünk kéne, tudni kié az a pince ahová a szemét kerül és kik viszik oda.

Teljesen tanácstalanok vagyunk, mit tehetnénk. Rövidesen úgy el fog minket lepni a szemét, hogy várhatóan még a rágcsálok és patkányok is tanyát fognak ott verni. Nem hiszem, hogy a 21. században az egy civilizált megoldás, amit az önkormányzat döntött. Zárhatóvá is tehették volna a konténert, s az érintetteknek adhattak volna hozzá kulcsot így ahogy ők fogalmaztak , illetéktelenek nem tudtak volna bele szemetet tenni . Ha tudnak, segítsenek vagy írják, meg nekünk mit tehetünk. Hová fordulhatunk. Mellékelek néhány fotót is.”

Hulladék jellege: kommunális.

[codepeople-post-map]

Mátraszele községből érkezett bejelentést továbbítjuk az aktuális önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést.


Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Az alábbi útmutató segítségével hasonló bejelentéseket várunk a településről és annak környékéről ezzel is segítve a helyi önkormányzat munkáját. Ide kattintva elérhető a bejelentési űrlap.