Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Környezetvédelmi Nyílt Nap Mezőkovácsházán - Hulladekvadasz.hu

Környezetvédelmi Nyílt Nap Mezőkovácsházán

Környezetvédelmi Nyílt Nap állt rendelkezésére a mezőkovácsházi Hunyadi János Gimnázium diákjainak 2017. szeptember 1-én. Célja az volt, hogy megismerjék lámpahulladékok begyűjtését és hasznosítását, mint a szelektív hulladékgyűjtés eddig kevésbé ismert ágát.

Környezetvédelmi Nyílt Nap

Környezetvédelmi Nyílt Nap Mezőkovácsházán az Electro-Coord Nonprofit Kft. jóvoltából a fiatalok részére 2017. szeptember 1-én. Forrás: lampahulladek.blog.hu

Electro-Coord Nonprofit Kft. jelen kampányában arra hívja fel a lakosság és a villanyszerelők figyelmét, hogy a kijelölt gyűjtőpontokon, illetve gyűjtőpartnereknél szabaduljanak meg a hulladék fényforrásoktól. A kampány keretén belül a mezőkovácsházi lakosság és a régióban élők környezettudatosságát kívánják erősíteni, szemléletformáló és tájékoztató előadások és programok segítségével.

Környezetvédelmi Nyílt Nap

Forrás: lampahulladek.blog.hu

A társaság ezen kampányában különleges figyelmet fordít a gyermekek környezeti nevelésére. A szervezet célja, hogy a fiatalok megismerkedjenek a szelektív hulladékgyűjtéssel és annak egy kevésbé ismert ágával, a lámpahulladékok begyűjtésével és hasznosításával. Ennek a programnak az egyik fontos állomásaként szeptember 1-én a hazai egyetlen fénycső újrahasznosító üzemben, Mezőkovácsházán Környezetvédelmi Nyílt Napon vehettek részt a helyi Hunyadi János Gimnázium tanulói, az önkormányzat és a sajtó képviselői. Az Electro-Coord itt dolgoz fel évente több mint 600 tonna fénycsövet, ezzel 550 tonna üvegcserepet és 50 tonna fém nyersanyagot biztosítva az ipar résztvevői számára. Az egész napos program lehetőséget kínált arra, hogy a mezőkovácsházi lakosság és a régióban élők környezettudatosságát erősítsék, bemutatva az üzemben végzett lámpahulladék-feldolgozó tevékenységet.

Környezetvédelmi Nyílt Nap

Forrás: lampahulladek.blog.hu

A tanév első napján a Hunyadi János Gimnázium összes tanulójának bemutatták a fénycső újrahasznosítás folyamatát. Bejárták az üzemi területeket, megismerték a különböző típusú, szétválogatott lámpahulladékokat, munka közben figyelhették meg a gépeket. Megtekintettek egy rövidfilmet a körforgásos gazdaságról, melynek célja a hosszútávú fenntarthatóság. A nyílt napot ismeretterjesztő előadások és játékos kvíz tette teljessé.

„Örömmel kapcsolódtunk az Electro-Coord által meghirdetett nyílt naphoz” – közölte Magyar István a gimnázium igazgatója. „Diákjaink számára az évnyitó napján ez egy jó bemelegítés volt. Tanultak új dolgokat, de nem a szokásos iskolapados környezetben. Remélem, a fiatalok a látottak után még inkább környezettudatosan fognak gondolkodni.”

Környezetvédelemi Nyílt Nap

A fiatalok a hasznos tudás mellett nem mentek haza üres kézzel. Forrás: lampahulladek.blog.hu

Varga Gusztáv polgármester személyes üdvözölte a diákokat és támogatásáról biztosította a szervezőket és a résztvevőket. „Nagyon hasznosak az ilyen rendezvények, mert a város szereplőit – a lakosságot és a gazdasági szférát – közelebb hozza egymáshoz. Mezőkovácsházán idén vezettük be a sárga színű szelektív gyűjtőtartályok használatát, meggyőződésem, hogy a 180 részt vevő diák olyan ismeretekkel gazdagodott, melynek köszönhetően a lámpahulladékokat is szelektíven fogják gyűjteni.”

Környezetvédelmi Nyílt Nap keretében az Electro-Coord Nonprofit Kft bebizonyította, hogy mennyire fontos számára az ifjúság környezettudatos és szemléletformáló nevelése. A hulladekvadasz.hu csapata elismerését fejezi ki!

You may also like...