Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Zichyújfalu építési hulladékhegyei - Hulladekvadasz.hu

Zichyújfalu építési hulladékhegyei

Zichyújfalu első bejelentésében egy külterületi szemétdombot láthatónk, ahova már évek óta hordják ki ismeretlenek az építési hulladékot.

Vajon kinek a házának, lakásának az építési hulladékai találhatóak ezen a külterületi helyszínen? A képekből ítélve a mennyiség több tonna lehet, amit mát szinte a növényzet részben benőtt.

A bejelentés szövege
„Tisztelt Cím! A Fejér megyei Zichyújfalun, a Pusztaszabolcs–Székesfehérvár-vasútvonal mellett, a vasútállomástól 100-200 méterre Pusztaszabolcs irányába illegális hulladéklerakó található. Jellemzően építési törmelék. A hulladékok már elég régóta ott vannak. Koordináták a Google-hez: 47.124893, 18.677258 és 47.124723, 18.676549”

Hulladék jellege: kommunális, építési.

[codepeople-post-map]

Zichyújfalu helyszínéről érkezett bejelentést továbbítjuk az aktuális önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést.


Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Az alábbi útmutató segítségével hasonló bejelentéseket várunk a településről és annak környékéről ezzel is segítve a helyi önkormányzat munkáját. Ide kattintva elérhető a bejelentési űrlap.


Zichyújfalu a wikipedia szerint

Zichyújfalu (latinul: Villa Nova, régi magyar nevein Wyfalw (Ujfalu), Puszta-Ujfalu, Zichy-Ujfalu) község Fejér megyében, a Gárdonyi járásban, a Velencei-tótól 10 kilométerre délre, Székesfehérvártól körülbelül 25 kilométerre délkeletre. A település jól megközelíthető közúton (6212-es közút) és vasúton (Pusztaszabolcs–Székesfehérvár-vasútvonal) egyaránt. A második világháború után Seregélyeshez tartozó települést 1966-ban csatolták Gárdonyhoz, majd 1997 decemberében alakult önálló községgé.[8] Hozzá tartozik a falutól keletre elhelyezkedő kis település, Barákapuszta.

Területe az ókor óta lakott. Első okleveles említése 1239-ből való, amikor Villa Noua (Nova) a Csákok vértesi birtokaihoz tartozott. 1447-ben említik nemesi előnévben, Wyfalw (Újfalu)-ként.[9]

Már a török időkben megjelent a Zichy család mint nagybirtokos Újfalun. A török után egy ideig a seregélyesi jobbágyok bérelték. 1784-ben az uradalom birtokosa, gróf Zichy Ferenc kúriát építtetett Újfalun, dédunokája, Zichy Nepomuk János 1891 és 1894 között kastélyt, körülötte pedig vadaskertet létesített.[9] A falu a 18-19. században a tókörnyék egyik legfontosabb településének számított. A megkülönböztető „Zichy” előtag, melyet 1898-ban vett fel a település, az egykori földesurakra, a gróf Zichy család tagjaira utal. A Zichy-kastélyban jelenleg a község polgármesteri hivatala működik, a kastélyhoz tartozó park és parkerdő aktív pihenéshez nyújt lehetőséget.

Forrás: wikipedia.

You may also like...