Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Zichyújfalu építési hulladékhegyei

Zichyújfalu első bejelentésében egy külterületi szemétdombot láthatónk, ahova már évek óta hordják ki ismeretlenek az építési hulladékot.

Vajon kinek a házának, lakásának az építési hulladékai találhatóak ezen a külterületi helyszínen? A képekből ítélve a mennyiség több tonna lehet, amit mát szinte a növényzet részben benőtt.

A bejelentés szövege
“Tisztelt Cím! A Fejér megyei Zichyújfalun, a Pusztaszabolcs–Székesfehérvár-vasútvonal mellett, a vasútállomástól 100-200 méterre Pusztaszabolcs irányába illegális hulladéklerakó található. Jellemzően építési törmelék. A hulladékok már elég régóta ott vannak. Koordináták a Google-hez: 47.124893, 18.677258 és 47.124723, 18.676549”

Hulladék jellege: kommunális, építési.

Zichyújfalu helyszínéről érkezett bejelentést továbbítjuk az aktuális önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést.


Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Az alábbi útmutató segítségével hasonló bejelentéseket várunk a településről és annak környékéről ezzel is segítve a helyi önkormányzat munkáját. Ide kattintva elérhető a bejelentési űrlap.


Zichyújfalu a wikipedia szerint

Zichyújfalu (latinul: Villa Nova, régi magyar nevein Wyfalw (Ujfalu), Puszta-Ujfalu, Zichy-Ujfalu) község Fejér megyében, a Gárdonyi járásban, a Velencei-tótól 10 kilométerre délre, Székesfehérvártól körülbelül 25 kilométerre délkeletre. A település jól megközelíthető közúton (6212-es közút) és vasúton (Pusztaszabolcs–Székesfehérvár-vasútvonal) egyaránt. A második világháború után Seregélyeshez tartozó települést 1966-ban csatolták Gárdonyhoz, majd 1997 decemberében alakult önálló községgé.[8] Hozzá tartozik a falutól keletre elhelyezkedő kis település, Barákapuszta.

Területe az ókor óta lakott. Első okleveles említése 1239-ből való, amikor Villa Noua (Nova) a Csákok vértesi birtokaihoz tartozott. 1447-ben említik nemesi előnévben, Wyfalw (Újfalu)-ként.[9]

Már a török időkben megjelent a Zichy család mint nagybirtokos Újfalun. A török után egy ideig a seregélyesi jobbágyok bérelték. 1784-ben az uradalom birtokosa, gróf Zichy Ferenc kúriát építtetett Újfalun, dédunokája, Zichy Nepomuk János 1891 és 1894 között kastélyt, körülötte pedig vadaskertet létesített.[9] A falu a 18-19. században a tókörnyék egyik legfontosabb településének számított. A megkülönböztető „Zichy” előtag, melyet 1898-ban vett fel a település, az egykori földesurakra, a gróf Zichy család tagjaira utal. A Zichy-kastélyban jelenleg a község polgármesteri hivatala működik, a kastélyhoz tartozó park és parkerdő aktív pihenéshez nyújt lehetőséget.

Forrás: wikipedia.

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek