Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Kétszázezren vesznek részt a Teszedd szemétszedési akción - Hulladekvadasz.hu

Kétszázezren vesznek részt a Teszedd szemétszedési akción

A Teszedd! – Több mint kétszázezren vesznek részt a háromnapos szemétszedési akción, amihez még nem késő csatlakozni. A Népszigeten hozzánk is csatlakozhatsz.

A JÖN Alapítvány szervezésében megrendezésre kerülő népszigeti Teszedd eseményünkre eddigi hivatalos adataink alapján több mint 60 tettre kész, környezetért tenni akaró önkéntes jelentkezett be, sőt más szervezetek is csatlakoznak az eseményhez.

Közülük külön kiemelnénk a „RÉS” Szociális és Kulturális Alapítványt, akik hátrányos helyzetű csoportokat mentenek meg nap, mint nap. Elmondásuk szerint az idei Teszedd már a 7. alkalom, amin részt vesznek.

A Teszedd népszigeti szemétszedési akcióhoz a facebookos eseményünknél tudsz bővebben tájékozódni, amit ide kattintva lehet megtekinteni.

Kétszázezren nem tévedhetnek. Csatlakozz Te is a Teszeddhez, tégy te is a környezetért!


MTI közleménye
Az esemény országos megnyitóján Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium államtitkára 250 iskolást és óvodást, valamint az őket kísérő pedagógusokat, felnőtteket köszöntötte pénteken Tiszaszőlősön.

Bejelentette, hogy a mostani akcióban 1732 regisztrált helyen, több mint kétszázezer résztvevő takarítja a szemetet. Emlékeztetett arra, hogy az akció hat évvel ezelőtti indításakor mindössze 30 ezren vettek részt. Viszont ma pedig gyakorlatilag az ország minden második települése bekapcsolódik az akcióba, ami elsősorban a szemléletformálást szolgálja, ám a tárgyszerű haszna is megvan.

Az akcióba számos országos működésű köz- és magánintézmény, civil és gazdálkodó szervezet kapcsolódott be idén, de a hangsúly a gyerekeken van – mondta az államtitkár az MTI-nek. Most kell megtanítani nekik, hogy felelősek a környezetükért, s ha egy jobb világban szeretnének felnőni, akkor azért már ma is tenniük kell. A környezettudatosságra nevelés sokkal gyengébb maradna, ha csak elméletben csinálnánk – mondta.

A résztvevőket köszöntötte Kerekes András, Tiszaszőlős polgármestere. A szervező Földművelésügyi Minisztérium adatai szerint az 1732 regisztrált találkozási pont közül 381 az államigazgatási szerv, 326 egyesület, civil szervezet, 662 az oktatási intézmény, illetve százhetven magánszemély, 86 gazdálkodó szervezet és 107 egyéb kategóriába tartozó egység.

Forrás: MTI

Reméljük, hogy a résztvevő száma évről évre egyre több lesz. Ezzel is biztosítva a jövő nemzedékeinek a tiszta környezetet és a példamutatást.

You may also like...