Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Népes népség népszigeti szemétszedése – Hulladékvadász Teszedd akciója

A Hulladékvadász népszigeti szemétszedése Teszedd 2017 alkalmával népes népség gyűlt össze a sziget déli csücskében. Több tucat szemeteszsákot pakoltak tele.

A JÖN Alapítvány főszervezésével meghirdetett rendezvényre több mint félszáz ember jött el és ragadott zsákot, húzott kesztyűt, hogy tegyen együtt a környezetért.

Népszigeti szemétszedése alkalmával összegyűlt népes tömeg. / Fotó: Cseke László - Hulladekvadasz.hu

Népszigeti szemétszedése alkalmával összegyűlt népes tömeg. / Fotó: Cseke László – Hulladekvadasz.hu

A délelőtt 9:30-ra meghirdetett eseményhez több civil szervezet is csatlakozott. Külön kiemelnénk a “RÉS” Szociális és Kulturális Alapítvány tagjait, akik 11-en érkeztek. 10 hajléktalan nő és egy szociális munkás kísérletével, illetve a XIII. kerületi Orchidea Nemzetközi Iskola népes csoportját, akik több mint 20 tanulóval csatlakoztak az eseményünkhöz.

A Rés Alapítvány hajléktalan különítményének egyik csapata. / Fotó: Cseke László - Hulladekvadasz.hu

A Rés Alapítvány hajléktalan különítményének egyik csapata. / Fotó: Cseke László – Hulladekvadasz.hu

A Rés Alapítvány csapata külön az eseményre egy veszélyes hulladékgyűjtőt is hozott, amiben az eldobált – valószínűleg drogos – fecskendőket gyűjtötték össze. Köszönjük nekik a kockázatokkal járó alaposságot.

Az önkéntesek hamar bevették a Népsziget minden zugát, hogy hulladék sehol se maradjon. / Fotó: Cseke László - Hulladekvadasz.hu

Az önkéntesek hamar bevették a Népsziget minden zugát, hogy hulladék sehol se maradjon. / Fotó: Cseke László – Hulladekvadasz.hu

A találkozási ponton tartott munkavédelmi oktatás után az önkéntesek hamar birtokba vették a Népsziget minden szegletét. Az eredmény nem is maradt el, hiszen több mint 100 zsák hulladék gyűlt össze. Továbbá több autóalkatrész és OSB és faros lemez.

A hulladék mennyisége mutatja a népszigeti Teszedd esemény sikerét. Köszönjük. / Fotó: Cseke László - Hulladekvadasz.hu

A hulladék mennyisége mutatja a népszigeti Teszedd esemény sikerét. Köszönjük. / Fotó: Cseke László – Hulladekvadasz.hu

A XIII. kerületi JÖN Alapítvány és a hulladekvadasz.hu első nagyszabású rendezvénye nagy sikerrel zárult. A képen látható hulladék mennyiségével szabadították meg az önkéntesek a Népsziget főként erdős, bokros területeit.

A legkitartóbbak az esemény végén összeálltak egy közös fotóra. / Fotó: Cseke László - Hulladekvadasz.hu

A legkitartóbbak az esemény végén összeálltak egy közös fotóra. / Fotó: Cseke László – Hulladekvadasz.hu

Köszönjük minden önkéntesnek a rendezvényen való részt vételt. Külön köszönjük Cseke Lászlónak a rendezvény fotózását.

Mi várható a népes népség népszigeti szemétszedése sikere után?

Legkésőbb jövőre akár ugyanitt, de hamarosan újra találkozhatunk egy hasonló szemétszedési akció keretében. A hulladekvadasz.hu üzemeltetőjének, a JÖN Alapítványnak kimondottan fontos, hogy a szavak helyett a tettek beszéljenek emiatt rendszeresen szervezünk szemétszedési akciókat. A Gellért-hegy és a Népliget nagy sikerű szemétszedései után hamarosan jelentkezünk egy következő helyszínnel.

Ha támogatnád a munkánkat anyagi vagy akár tárgyi eszközökkel (például zsákokkal, kesztyűkkel), akkor a fenti képre kattintva megtekintheted ennek részleteit.

Legyen élhetőbb, tisztább és környezettudatosabb Magyarország!

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek