Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Népes népség népszigeti szemétszedése - Hulladékvadász Teszedd akciója - Hulladekvadasz.hu

Népes népség népszigeti szemétszedése – Hulladékvadász Teszedd akciója

A Hulladékvadász népszigeti szemétszedése Teszedd 2017 alkalmával népes népség gyűlt össze a sziget déli csücskében. Több tucat szemeteszsákot pakoltak tele.

A JÖN Alapítvány főszervezésével meghirdetett rendezvényre több mint félszáz ember jött el és ragadott zsákot, húzott kesztyűt, hogy tegyen együtt a környezetért.

Népszigeti szemétszedése alkalmával összegyűlt népes tömeg. / Fotó: Cseke László - Hulladekvadasz.hu

Népszigeti szemétszedése alkalmával összegyűlt népes tömeg. / Fotó: Cseke László – Hulladekvadasz.hu

A délelőtt 9:30-ra meghirdetett eseményhez több civil szervezet is csatlakozott. Külön kiemelnénk a „RÉS” Szociális és Kulturális Alapítvány tagjait, akik 11-en érkeztek. 10 hajléktalan nő és egy szociális munkás kísérletével, illetve a XIII. kerületi Orchidea Nemzetközi Iskola népes csoportját, akik több mint 20 tanulóval csatlakoztak az eseményünkhöz.

A Rés Alapítvány hajléktalan különítményének egyik csapata. / Fotó: Cseke László - Hulladekvadasz.hu

A Rés Alapítvány hajléktalan különítményének egyik csapata. / Fotó: Cseke László – Hulladekvadasz.hu

A Rés Alapítvány csapata külön az eseményre egy veszélyes hulladékgyűjtőt is hozott, amiben az eldobált – valószínűleg drogos – fecskendőket gyűjtötték össze. Köszönjük nekik a kockázatokkal járó alaposságot.

Az önkéntesek hamar bevették a Népsziget minden zugát, hogy hulladék sehol se maradjon. / Fotó: Cseke László - Hulladekvadasz.hu

Az önkéntesek hamar bevették a Népsziget minden zugát, hogy hulladék sehol se maradjon. / Fotó: Cseke László – Hulladekvadasz.hu

A találkozási ponton tartott munkavédelmi oktatás után az önkéntesek hamar birtokba vették a Népsziget minden szegletét. Az eredmény nem is maradt el, hiszen több mint 100 zsák hulladék gyűlt össze. Továbbá több autóalkatrész és OSB és faros lemez.

A hulladék mennyisége mutatja a népszigeti Teszedd esemény sikerét. Köszönjük. / Fotó: Cseke László - Hulladekvadasz.hu

A hulladék mennyisége mutatja a népszigeti Teszedd esemény sikerét. Köszönjük. / Fotó: Cseke László – Hulladekvadasz.hu

A XIII. kerületi JÖN Alapítvány és a hulladekvadasz.hu első nagyszabású rendezvénye nagy sikerrel zárult. A képen látható hulladék mennyiségével szabadították meg az önkéntesek a Népsziget főként erdős, bokros területeit.

A legkitartóbbak az esemény végén összeálltak egy közös fotóra. / Fotó: Cseke László - Hulladekvadasz.hu

A legkitartóbbak az esemény végén összeálltak egy közös fotóra. / Fotó: Cseke László – Hulladekvadasz.hu

Köszönjük minden önkéntesnek a rendezvényen való részt vételt. Külön köszönjük Cseke Lászlónak a rendezvény fotózását.

Mi várható a népes népség népszigeti szemétszedése sikere után?

Legkésőbb jövőre akár ugyanitt, de hamarosan újra találkozhatunk egy hasonló szemétszedési akció keretében. A hulladekvadasz.hu üzemeltetőjének, a JÖN Alapítványnak kimondottan fontos, hogy a szavak helyett a tettek beszéljenek emiatt rendszeresen szervezünk szemétszedési akciókat. A Gellért-hegy és a Népliget nagy sikerű szemétszedései után hamarosan jelentkezünk egy következő helyszínnel.

Ha támogatnád a munkánkat anyagi vagy akár tárgyi eszközökkel (például zsákokkal, kesztyűkkel), akkor a fenti képre kattintva megtekintheted ennek részleteit.

Legyen élhetőbb, tisztább és környezettudatosabb Magyarország!

You may also like...