Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Mindent elborító szemét Hévízgyörk gyümölcsösében

Mindent elborító szemét alakult ki Hévízgyörk gyümölcsösében, amit gyakorta felgyújtanak ismeretlen szemetelők, elkövetők a bejelentő szerint.

Frissítve
2019.12.06.

Az illetékes önkormányzat tájékoztatott bennünket, hogy a hulladékot a területről elszállították
“Minden hulladék elszállításra került. Az elszállításról nem készültek felvételek, mint már írtam, az illegális hulladék elszállításával a Hatvan és Térsége Hulladékgazdálkodási és Környezetvédelmi Nonprofit Közhasznú Kft.-t bíztuk meg, akik a megbízást teljesítették is.”

Köszönjük a munkájukat.


Korábban
2019.04.28.

Már nem egyszer tapasztalhattuk a hulladekvadasz.hu-ra érkezett bejelentésekben, illetve helyszíni tudosításokban, hogy az összgyűjt, illegálisan lerakott hulladékot ismeretlenek felgyújták. Ennek legfőbb okai lehetnek a hulladék eltüntetése, illetve annak a hulladék jelenlétének a bosszantó problémája (főként a helyiek számára). Tűzgyújtásos eset alakult ki korábban Gárdonyban is, amivel kapcsolatban az oldalunk szerkesztőségének helyszíni tudosítói is napról napra beszámoltak. Erről bővebben ide kattintva lehet tájékozodni.

Mindent elborító szemét - Hol nincs szemét-e tájon? / Fotó: hulladekvadasz.hu

Mindent elborító szemét – Hol nincs szemét-e tájon? / Fotó: hulladekvadasz.hu

A bejelentő szövege
“Tisztelt Cím! Mindent elborít a szemét. Ha túl sok összegyűlik az egészet felgyújtják. Ilyenkor pedig néha az egész mező lángra kap. A tűzoltóknak rendszeresen kell járniuk erre. A régi gyümölcsöst ami a falutól mindössze  3-400 méterre található és egykor gazdagon termő vidék volt újabban hulladéklerakónak használják többen is a faluból, így a szemét napról napra csak gyűlik a környéken, kisebb nagyobb kupacokba halmozva, a bozótosba rejtve vagy csak az út mellé borítva. Kisteherautók, személyautók hordják ki a szemetet, főleg közeli épitkezésekről, bontásokról. Bízom benne, hogy pozitív lesz az önkormányzat hozzáállása! Sajnos eddig nem nagyon foglalkoztak a dologgal, az említett helyeken szinte naponta helyeznek el újabb halmokat.”

Hulladék jellege: háztartási, építési, műanyag, elektronikai, üveg, fém, veszélyes.

Mindent elborító szemét helyszínéről érkezett bejelentést továbbítjuk az aktuális önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést.


Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Az alábbi útmutató segítségével hasonló bejelentéseket várunk a településről és annak környékéről ezzel is segítve a helyi önkormányzat munkáját. Ide kattintva elérhető a bejelentési űrlap. Ha támogatnád a hulladékvadászok munkáját ide kattintva megteheted.

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek