Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Szemléletformáló kampány a legfiatalabbaknak - Hulladekvadasz.hu

Szemléletformáló kampány a legfiatalabbaknak

Szemléletformáló országos kampány zárult le a napokban, ahol pedagógusok segítségével a lámpahulladék fontosságára hívták fel a legfiatalabbak figyelmét. A fényforrás hulladék létezése, szelektív gyűjtésüknek fontossága és az újrahasznosításukról szemléletformáló foglalkozáson vehettek részt az óvodások és iskolások.

Szemléletformáló

Forrás: lampahulladek.blog.hu

Három különböző helyszínt és korcsoportot szeretnénk bemutatni, ahol a gyerekek megismerkedhettek a környezeti nevelés részeként a lámpahulladékok kezelésének fontosságával. Vállalkozó kedvű, környezettudatos pályázóink rendkívül kreatív, ötletes foglalkozásokat valósítottak meg. Minden beérkezett pályázatban arról számoltak be a pedagógusok, hogy a gyermekek érdekesnek találták a témát és otthon, a családdal is megosztották új ismereteiket.

Szemléletformáló

A Tapolcai Bárdos Lajos Általános Iskola. Forrás: lampahulladek.blog.hu

A Tapolcai Bárdos Lajos Általános Iskola 4.z osztálya igazi „Z-generációs” környezetismeret órán vehetett részt. A 7. és 8. osztályosok segítségével készültek el a felhasznált szófelhők, digitális tankockák. A gyerekek az órán online keresték a lámpahulladék gyűjtőpontokat és megismerték az újrahasznosítás útját. Jutott idő arra is, hogy érzékszerveikkel játékosan felfedezzék a különböző világítótesteket.

Szemléletformáló

A Debreceni Benedek Elek Általános Iskola. Forrás: lampahulladek.blog.hu

A Debreceni Benedek Elek Általános Iskola 1.a osztálya is egy igazi izgalmas foglalkozáson dolgozta fel a lámpahulladék szelektív gyűjtésének témáját. Memóriajáték, kakukktojás, csoportos kirakó után interaktív feladatokkal, az újrahasznosításról szóló kisfilmmel és online logikai játék segítségével tudtak meg egyre többet arról, miért és hogyan gyűjtjük szelektíven a fényforrás hulladékokat.

Szemléletformáló

Tégláson, a Bárczay Anna Városi Óvoda. Forrás: lampahulladek.blog.hu

Tégláson, a Bárczay Anna Városi Óvodában a gyerekek saját maguk készítettek szelektív hulladékgyűjtő dobozokat, köztük egy lámpahulladék gyűjtőt is. Játékos foglalkozás közben beszéltek a szelektív hulladékgyűjtés előnyeiről. Majd az internet segítségével megkeresték a közeli gyűjtőpontot és együtt el is vitték az összegyűjtött lámpahulladékot.

Emlékeztetőül: az Electro-Coord Nonprofit Kft. a kampányuk részeként 2017. szeptember 1-én Környezetvédelmi Nyílt Nap keretében a mezőkovácsházi Hunyadi János Gimnázium diákjainak biztosított már üzembejárást is.

Szemléletformáló kampányokra a legfiatalabbaknak szüksége van, hogy környezettudatosabb felnőtt életet éljenek majd. Biztosak lehetünk benne, hogy a jövőben ők már oda fognak figyelni arra, hova kerüljenek az elromlott és kicserélt fényforrások.

You may also like...