Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Szemléletformáló kampány a legfiatalabbaknak

Szemléletformáló országos kampány zárult le a napokban, ahol pedagógusok segítségével a lámpahulladék fontosságára hívták fel a legfiatalabbak figyelmét. A fényforrás hulladék létezése, szelektív gyűjtésüknek fontossága és az újrahasznosításukról szemléletformáló foglalkozáson vehettek részt az óvodások és iskolások.

Szemléletformáló

Forrás: lampahulladek.blog.hu

Három különböző helyszínt és korcsoportot szeretnénk bemutatni, ahol a gyerekek megismerkedhettek a környezeti nevelés részeként a lámpahulladékok kezelésének fontosságával. Vállalkozó kedvű, környezettudatos pályázóink rendkívül kreatív, ötletes foglalkozásokat valósítottak meg. Minden beérkezett pályázatban arról számoltak be a pedagógusok, hogy a gyermekek érdekesnek találták a témát és otthon, a családdal is megosztották új ismereteiket.

Szemléletformáló

A Tapolcai Bárdos Lajos Általános Iskola. Forrás: lampahulladek.blog.hu

A Tapolcai Bárdos Lajos Általános Iskola 4.z osztálya igazi “Z-generációs” környezetismeret órán vehetett részt. A 7. és 8. osztályosok segítségével készültek el a felhasznált szófelhők, digitális tankockák. A gyerekek az órán online keresték a lámpahulladék gyűjtőpontokat és megismerték az újrahasznosítás útját. Jutott idő arra is, hogy érzékszerveikkel játékosan felfedezzék a különböző világítótesteket.

Szemléletformáló

A Debreceni Benedek Elek Általános Iskola. Forrás: lampahulladek.blog.hu

A Debreceni Benedek Elek Általános Iskola 1.a osztálya is egy igazi izgalmas foglalkozáson dolgozta fel a lámpahulladék szelektív gyűjtésének témáját. Memóriajáték, kakukktojás, csoportos kirakó után interaktív feladatokkal, az újrahasznosításról szóló kisfilmmel és online logikai játék segítségével tudtak meg egyre többet arról, miért és hogyan gyűjtjük szelektíven a fényforrás hulladékokat.

Szemléletformáló

Tégláson, a Bárczay Anna Városi Óvoda. Forrás: lampahulladek.blog.hu

Tégláson, a Bárczay Anna Városi Óvodában a gyerekek saját maguk készítettek szelektív hulladékgyűjtő dobozokat, köztük egy lámpahulladék gyűjtőt is. Játékos foglalkozás közben beszéltek a szelektív hulladékgyűjtés előnyeiről. Majd az internet segítségével megkeresték a közeli gyűjtőpontot és együtt el is vitték az összegyűjtött lámpahulladékot.

Emlékeztetőül: az Electro-Coord Nonprofit Kft. a kampányuk részeként 2017. szeptember 1-én Környezetvédelmi Nyílt Nap keretében a mezőkovácsházi Hunyadi János Gimnázium diákjainak biztosított már üzembejárást is.

Szemléletformáló kampányokra a legfiatalabbaknak szüksége van, hogy környezettudatosabb felnőtt életet éljenek majd. Biztosak lehetünk benne, hogy a jövőben ők már oda fognak figyelni arra, hova kerüljenek az elromlott és kicserélt fényforrások.

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek